Kirss.Net

Wednesday, 08 September 2010 12:11

Kuidas elada ilma PMS-ta?

PMS ehk prementsruaalne sündroom on tänapäeva naise lahutamatu kaaslane ning sageli ka hea abiline. Armastust selle organismi seisundi vastu on lihtne seletada: tegemist on omapärase võlukepiga, mis seletab meie raevu, tusasust ning õigustab äkilist hüsteeriahoogu.  Saladuslik sõna PMS, mida mehed nii väga kardavad ning millesse naised suhtuvad mõistmisega, on tegelikult lihtsalt närvisüsteemi ja hormonaalse tasakaalu häire, mille kestus võib ulatuda 2-3 nädalani kuus.  Kuid on olemas ka elu ilma PMS-ta, mil kõik tundub ilus ja hea. Järgides lihtsaid nippi, võib PMS-i leevendada või hoopis igaveseks ära unustada.

 

pms 

pilt: dreamstime.com  

 

Niisiis, PMS on emotsionaalne häire, mis tavaliselt eelneb menstruatsioonile. Raskematel juhtudel algab PMS juba 2 nädalat enne menstruatsiooni ning kestab ka mõned päevad pärast. Hirmus on mõelda, et üle poole oma elust veedab naine selles stressirohkes seisundis, rikkudes nii enda kui ka ümbritsevate tuju.

 

PMS-i sümptomid on ilmselt igale puberteediea ületanud naisele teada. Eelkõige on nendeks nõrkus, kontsentreerumisraskused, unehäired, ärrituvus, agressioon ning depressioon. Füüsiliselt poolelt on PMS-i märkideks kaalutõus, tursed, pearinglus, pea-, selja-, kõhuvalu ning väsimus.

 

Kui oled PMS-ist tüdinud, siis on saabunud aeg asuda võitlusse selle vastiku sündroomi vastu. 

 

* Eelkõige aitab PMS-i leevendada tervislik eluviis: tuleb süüa palju puu- ja köögivilju ning pähkleid, vähem soola ja suhkrut. Abiks võib olla ka kofeiini ja alkoholi tarbimise vähendamine ning suitsetamisest hoidumine. Lisaks võib aidata füüsiline koormus: jooga ning aeroobika on parimad abilised PMS-i vastu.

 

* Tähtis on reguleerida organismi vitamiini-mineraali tasakaalu. Kuna PMS-i üheks põhjuseks on vitamiinivaegus, tasuks kindlasti konsulteerida arstiga, teha analüüsid ning välja selgitada, millistest vitamiinidest on tekkinud puudus.

 

* Paljud on avastanud fütoteraapia näol suurepärase PMS-i ravimi. Närvipinge alandamiseks sobib enamik rahustavaid ravimtaimi: meliss, pojengi juur, kummel ja kortsleht. Vali välja endale meelepäraseim tee, vala 1 sl teed keeva veega üle ning lase tõmmata 5 tundi. Seejärel joo tavalise tee või kohvi asemel.

 

* Hoopis teistsugune lõdvestav vahend, mis aitab enamikku naisi, on kuum vann. Suure niiskusega tuba on aroomiterapeudi protseduuriruum. PMS-i leevendavate aroomiõlide nimekirjast leiab igaüks endale vähemalt ühe lemmiku. Nende seas on roosi-, sidruni-, mandariini-, salvei-, bergamoti-, melissi-, kummeli-, jasmini-, ilang-ilangi-, kurereha-, viiruki- ja küpressiõli.

 

* Kui halva tujuga käib kaasas ka füüsiline nõrkus, võib teha iseseisvalt kõhumassaaži eeltoodud õlidega. Selline protseduur peaks valu leevendama.

 

* Loodusravimitest kasutatakse PMSi ravimiseks mungapipra ekstrakti, kobar-lursslille, hõlmikpuu ekstrakti ja lihtnaistepuna. Levinuim neist on aga mungapipar, mille viljade ekstraktist valmistatakse ravimit Perfemini, mis on Nycomedi ravim PMSi sümptomite leevendamiseks.

 

* Nüüd tähelepanu! Parim ravim PMS-i vastu on teadlikkus! Kui töö tundub igav ning rutiinne, peeglist vaatab vastu kole vanamoor ning isegi sõbrad teevad kõik, et sind endast välja viia, piisab oma menstruatsioonitsüklile mõtlemisest, mõistmaks kõigi nende hädade põhjust. Sa ju tead, et elu on tegelikult ilus, PMS on ajutine. Naera negatiivsetele mõtetele näkku, sest need eksisteerivad vaid sinu ettekujutuses – kui sa ei pööra neile tähelepanu, siis muutub elu paremaks!

Read 5891 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Nooruse eliksiir on leiutatud!

McMasteri ülikooli teadlased leiutasid nooruse eliksiiri! Nad väidavad, et laboritingimustes valmistatud kokteil mõjub soodsalt nii füsioloogilisele k

Loe edasi »
Ilusate ripsmete saladused

Mis oleks ilusam, kui pikad kohevad ripsmed? Kuidas seda saavutada? Muidugi on ju olemas ripsmepikendused, kuid need on vastunäidustatud allergikutele

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 129 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Kosmeetikumid - keemia sinu kehas

Huuli värviv naine sööb elu jooksul ära 9 kilo huu

Loe edasi »
Missugused kulmud on moes?

  VASTUS ON LIHTNE JA LÜHIKE: Pikad, paksud ja kon

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuksed ja nende hooldus

Meile kõigile ei ole antud pakse kohevai

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun