Kirss.Net

Wednesday, 02 February 2011 09:44

5 kaalujälgija põhiohtu

Rate this item
(0 votes)

Sa pole rahul oma figuuriga ning oled kaalu langetamiseks välja valinud mõne dieedi? Mõne aja möödudes paned aga tähele, et vaatamata kõigile pingutustele oled kaotanud vaid mõnisada grammi. Miks nii juhtub? 

dieet 

pilt: dreamstime.com  

 

1. Varjatud kalorid

 

Tegemist on iga kaalulangetaja kurjema vaenlasega – kaloritega, mida me ei arvesta, kuigi peaks. Millised on enimlevinud varjatud kaloreid sisaldavad toiduained?

 

- Näiteks soovitatakse peaaegu kõigi dieetide puhul juua päevas 1,5-2 liitrit vett. Kuid paljud eelistavad tavalisele mineraalveele teisi jooke, mis on väga kaloririkkad.

 

„Milleks juua mineraalvett?“ mõtlevad paljud, „mahl on ju palju kasulikum ja sisaldab ka vitamiine!“

 

Kuid tasub meeles pidada, et ühes klaasis mineraalvees on 0 kcal, kuid 250 ml apelsinimahlas 108 kcal, õunamahlas 76 kcal, kirsimahlas 94 kcal ja tomatimahlas 38 kcal. Isegi greibimahl, mida peetakse dieetjoogiks, annab ühe klaasiga 72 kcal.

 

Kui siiski soovid mahla juua, siis arvesta selle maitsva joogiga saadud kaloreid ning söö sellevõrra vähem toitu.

 

Samuti sisaldavad kaloreid väikesed vahepalad – alustades tee juurde võetud kompvekist ning lõpetades burgeri või võileivaga. Häda seisneb ka selles, et on peaaegu võimatu täpselt määrata burgeris sisalduvaid kaloreid, sest paljude firmade kiirtoidu koostis on siiamaani teadmata.

 

Tuleb arvestada ka puuviljadega, mida sageli soovitatakse näljatunde eemalepeletamiseks paljude dietoloogide poolt. Näiteks sisaldab üks keskmine õun 100 kcal ja see pole sugugi väike kogus.

 

Iga teelusikas suhkrut toob kaasa 10 kcal. Kas arvestad ka nendega? Ilmselt mitte. Kuid 3 tassi teed annavad juba 60 kcal, arvestades, et lisad igasse tassi 2 lusikat suhkrut.

 

2. Tühjad kalorid

 

Veelgi ohtlikumad on tühjad kalorid. Kõige lihtsam näide on tavaline limonaad, mille üks klaas annab umbes 120 kcal. Võrreldes tomatimahla 38 kcaliga tundub limonaadi kalorisisaldus hiigelsuurena. Kuid tasub meeles pidada sedagi, et tomatimahlas leidub palju kasulikke toitaineid, mille kogus limonaadis on võrdne nulliga. Kuidas on aga tegu limonaadis sisalduvate kahjulike säilitusainetega?

 

3. Ohtlikud E-ained

 

Pööra tähelepanu sellelegi, et mida naturaalsemat toitu sööd, seda kiiremini kaob näljatunne. Toitudes põhiosas säilitusaineid sisalduvast toidust, tunned end pidevalt näljasena, kuna organism saab liiga vähe kasulikke toitaineid ning nõuab juurde.

 

4. Kalorid ja alkohol

 

Alkohol on kaalulangetajale niivõrd ohtlik, et sellele tasub pühendada eraldi lõiku. Alkohol ei ole vesi ega sisalda 0 kalorit, seega peab olema eraldi arvestatud.

 

Kui palju kaloreid sisaldavad erinevad alkohoolsed joogid?

 

Õlu(0,5 l): 145-245 kcal(sõltuvalt õlust)

 

Konjak, viski, gin(0,5 l): 145-245 kcal 

 

Vein(1 klaas): 60-85  kcal (kuiv vein), 100-150 kcal (poolmagus vein), 200-250 (magus vein)

 

Liköör(0,5 l): 300-350 kcal

 

5. Rasvavabad toidud

 

Rasvavabad toidud on üks suurimaid dieeditaja ohte. Paljudel on kujunenud vale arusaam, et rasvavaba tähendab kalorivaba, mis aga pole kaugeltki tõsi.

 

Nii sisaldab tavaline 5 % rasvasusega kohupiim 142 kcal t 100 grammis, rasvavaba 81 kcal , kuid tänu erinevatele lisanditele võib 0 %-rasvasusega kohupiima kalorsus ulatuda 120 kcal .

 

Mis aga puutub rasvatutesse jogurtitesse, siis sageli lisatakse nendesse tärklist. Seega ei too rasvakoguse vähendamine toote kalorsuse vähenemist. Lisaks võib selline organismi petmine häirida toitainete tasakaalu, kuna selliselt toitudes asendad osa rasva süsivesikutega.

 

Read 11391 times

Related items

ILUNIPID, MEIKIMINE

Silmameigi tegemine

Silmameigi tegemist tuleb alustada korralikust alusjumestusest, siis püsib meik puhta ja värskena terve pika päeva. Silmalaugudele kandke alusvärvi e.

Loe edasi »
Mul on väikesed rinnad...

„Olen 18-aastane, kuid rinnad siiamaani nagu teismelisel plikal... Olen palju ära proovinud, kuid miski ei aita, ka plastiline kirurgia ei ole minu ja

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 200 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Meik, mis köidab mehi

Ühelegi naisele pole ilmselt saladuseks, et meeste

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun