Kirss.Net

Monday, 09 May 2011 05:15

Päikesevitamiinid, mida vajad kuldse päevituse jaoks

Ilusa kuldse päevituse saavutamiseks ei piisa sageli üksnes päikesevannide võtmisest ning õigete päikesekaitsevahendite kasutamisest, vaid tuleb ka õigesti toituda. Kirss.Net toob välja kaks lihtsat soovitust, millele tuleks suvel toitumise juures tähelepanu pöörata, et saavutada kena päevitus. 

 

päevitamine  

pilt: freedigitalphotos.net  

 

1. Rohkem antioksüdante!

 

Milleks?

 

UV-kiirgus aktiviseerib erilise nahapigmendi melaniini tootmist. Seeläbi lähebki nahk pruuniks. Kuid samaaegselt provotseerib päikesekiirgus suure hulga vabade radikaalide tekkimist, mis põhjustavad enneaegset vananemist ja suurendavad nahavähi arenemise tõenäosust.

 

Kuidas?

 

Jälgi seda, et sinu igapäevamenüüs oleks alati järgmine kolmik: A-, C- ja E-vitamiinid. Need vitamiinid kaitsevad vabade radikaalide kahjuliku mõju eest ning aitavad kaasa ka seleeni omistamisele. Viimane on samuti võimas antioksüdant. Suurenda ka beetakaroteeni tarbimist: nahk päevitub kiiremini beetakaroteeni kontsentratsiooni tõustes organismis. Ole siiski mõõdukas, sest vitamiinide ülemanustamine on veelgi ohtlikum kui nende puudujääk.

 

Kust?

 

* Värsketes puu- ja köögiviljades on palju C-vitamiini ja beetakaroteeni. Kasulikud ained säilivad ka värskelt pressitud mahlades. C-vitamiini parimateks allikateks suvel on maasikad, paprika, kapsas, salat ja tomatid. Beetakaroteeni sisalduse poolest on tõelised tšempionid mango, aprikoosid, melonid, porgandid, virsikud, arbuus.

 

* A-vitamiini leidub munakollases, merekalas, loomamaksas ja juustus.

 

* E-vitamiini sisaldavad taimeõlid, eriti päevalille- ja maisiõli. E-vitamiini allikateks on ka mandlid ja metsapähklid.

 

* Seleeni leidub mereandides, kalas, seentes, küüslaugus, sibulas ja täisteratoodetes.

 

2.Naha niisutamine seestpoolt

 

Milleks?

 

Päikese käes viibimine mõjutab naha rasunäärmeid selliselt, et nahk muutub kuivemaks. Naha kuivamine toob kaasa enneaegse kortsude tekke.

 

Kuidas?

 

Joo vähemalt 1,5 liitrit vett päevas, et tagada piisav organismi vedelikuvarustus. Lisaks püüa tarbida piisavalt kasulikke rasvhappeid, mida leidub taime- või kalaõlis. Pole ilmtingimata vaja juua kalaõli, selle asemel võib süüa maitsvat kala.

 

Kust?

 

* Gaseeritud või mitte, pudeli- või kraanivesi(ainult keedetud!), naturaalne või lõhnastatud(kuid mitte magus!) – igasugune vesi on parim viis organismi vedelikuga varustamiseks, eriti suvel palava ilmaga. Soovitatav on juua jahedat, kuid mitte väga külma vett.

 

* Naha niisutamiseks sobivad hästi ka pähklites, sojas, rasvases kalas, avokaados, spinatis ja kapsas sisalduvad rasvhapped.

 

Read 7525 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Marjatooni huulepulk: selle suve populaarseim - meik nagu staaridel

Rasketel kriisiaastatel on eriti suur nõudlus naiste huulepulkade järele. Miks? Soetada midagi kallist pole võimalik, huulepulk on aga alati taskukoha

Loe edasi »
Mis värvi ripsmetušši valida?

Ripsmetuši ostmisel mõtleme harva, mis värvi valida. Tavaliselt võtame klassikalise musta. Samas on ju praegu ripsmetuššide valik nii suur, õige värv

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 319 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Kas ilu = rumalus?

Briti teadlaste uurimus hajutab lõplikult müüdi se

Loe edasi »
Ideaalse naise portree - kas sinu omaga sarnane?

Suitsetamine, joomine, ebatervislik toitumine, kol

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun