Kirss.Net

Monday, 28 March 2011 08:05

5 põhjust, miks ei tasu kohvist loobuda

 

Kohv on ainuke looduslik toode, mis sisaldab üle 120 inimese tervisele kasulikku vitamiini, mineraali ja mikroelemendi. Huvitav on seegi, et kohv säilitab oma unikaalseid kasulikke omadusi üksnes 180 päeva jooksul pärast röstimist. Seepärast tasub kohvi ostmisel uurida toote valmistamiskuupäeva.

 

Miks on siis kohv niivõrd kasulik?

 

kohv 

pilt: dreamstime.com  

 

KOFEIIN

Kofeiin on kõigile tuntud alkanoid, mis toniseerib kesknärvisüsteemi ja stimuleerib südametööd. Unisuse sõber ja hüpertoonikute vaenlane.

 

Kofeiini stimuleeriv toime viib füüsilise ja vaimse töövõime suurenemiseni, väsimus ja unisus aga taanduvad. Lõuna-Korea, Saksamaa ning Jaapani teadlaste rühm jõudis järeldusele, et ülesärkamiseks piisab üksnes kohvi lõhnast.

 

Lisaks muudab kofeiin meie meeli tundlikumaks – just selle toime pärast liigitatakse kohvi afrodisiaakumite hulka. Kuid kofeiini suured kogused võivad viia vererõhu tõusmise ja isegi närvirakkude suremiseni.  

 

TRIGONELLIIN

 

Alkanoididest trigonelliin parandab ainevahetust(eriti soodsalt mõjub ta süsivesikute omistamisele) ning omab veresooni laiendavat toimet.

 

HAPPED

 

Õun-, sidrun-, äädik- kohv- ja püroviinamarihape, mis kohvis sisalduvad, suurendavad maomahla tootmist ning seega kiirendavad seedimist.

 

Pantoneenhape tugevdab veresooni, klorogeen- ja nikotiinhape aitavad organismil võidelda kahjulike mikroorganismide vastu(eriti tõhus näiteks Streptococcus mutansi vastu, viimane on kaariese esmapõhjustaja).

 

Just seetõttu on tass espressot mitte ainult maitsev, vaid ka väga kasulik jook toidukorra lõpetuseks. Pealegi sisaldab üks tass suhkruta espressot vaid 2 kcal!

 

POLÜFENOOLID

 

Tuntud võitlejad inimese ilu ja nooruse eest. Polüfenoolid on antioksüdandid, mis neutraliseerivad vabade radikaalide mõju, aeglustades seeläbi organismi vananemise protsessi.

 

Muide: kohvis on 4 korda rohkem polüfenoole kui tees!

 

MINERAALAINED

 

Mineraalainetest sisalduvad kohvis fosfaadid, sulfaadid, kaltsium, magneesium, naatrium, kaalium ja raud. Lisaks leidub temas palju vitamiine, kaasa arvatud tervise seisukohalt hädavajalikud B1, B2, B3, B6, B12 ja P. B3-vitamiin alandab teatavasti kolesterooli taset.

 

Read 8964 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Määra oma värvitüüp! Kas sa oled talve-, kevade-, suve- või sügisenaine?

Talve- ja suvenaine kasutab rohkem külmi värve, kevad ja sügis vastavalt sooje. Vaata, kes oled sina!

Loe edasi »
Meiginipid koolilõpetajale: leia oma ideaalne kombinatsioon!

Jäänud on veel viimased eksamid ning siis saabubki koolilõpetamise aeg. Kindlasti oled juba endale kleidi muretsenud ning mõelnud soengu ja meigi tege

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 174 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Nooruse eliksiir on leiutatud!

McMasteri ülikooli teadlased leiutasid nooruse eli

Loe edasi »
Silmameigi tegemine

Silmameigi tegemist tuleb alustada korralikust alu

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuste väljalangemine

On levinud uskumus, et juuste väljalange

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun