Kirss.Net

Tuesday, 19 October 2010 11:15

Kuidas ravida külmetust?

Külmetuse korral on kõige tähtsam reegel juua palju vedelikku. Samas, nii maitsev kui tee või vesi ka poleks, ei ole võimalik neid lõputult palju juua. Seega tuleks eelistada kõige tõhusamaid külmetusevastaseid vahendeid. Et aga raviprotsess oleks vähem ebameeldiv kui tavaliselt, pakume välja kõige kasulikumad ja ühtlasi maitsvad ingrediendid.

külmetus 

 

Vaarikad

 

Vaarikamarjad on üks parimaid palaviku alandajaid ning põletike leevendajaid. Sarnaselt aspiriinile sisaldavad need maitsvad marjad salitsüülhapet – tõsi küll, seda suhteliselt tagasihoidlikes kogustes. Viimane fakt on aga pigem positiivne, sest muudab vaarikad täiesti ohutuks ravimiks isegi lastele. Külmetuse ja ka gripi ravimiseks sobivad vaarikamoos, kuivatatud vaarikad, taime marjadest, lehtedest ja vartest valmistatud tee. Vaarikamoosiga tee valmistamisel lisa 1 klaasile 2-3 teelusikat moosi. Vaarikateed valmistatakse järgmiselt: vala 1 sl apteegis ostetud vaarikamarju 1 klaasi keeva veega üle ja lase tõmmata 10-15 minutit.

 

külmetus 

 

Kibuvitsamarjad

 

Kibuvitsamarjad on väga rikkad C-vitamiini poolest, olles seetõttu üsna efektiivseks vahendiks külmetuse ravimisel ja immuniteedi tugevdamisel. Maksimaalse kasu saamiseks tuleb võtta 5 supilusikat kibuvitsamarju, valada üle ühe liitri keeva veega ning lasta tõmmata 8-12 tundi(soovitavalt termoses). Teed tuleb juua soojana, 3-4 klaasi päevas. Joogile võib lisada veidi mett, kuid seda vahetult enne tarvitamist. Kibuvitsa teed soovitatakse juua kogu haiguse vältel, sest tal on ka organismi tugevdav toime.

 

Pärnaõied

 

Pärnaõietee leevendab kurguvalu ja köha. Pärnaõieteed valmistatakse proportsioonides: 2 teelusikat pärnaõisi ja 1 klaas keeva vett. Pärnaõisi võib segada ka tavalise musta teega ning tulemuseks on omapärase maitsega kasulik jook.

 

külmetusMesi ja taruvaik

 

Mesi ja taruvaik ehk proopolis on niivõrd rikkad bioloogiliselt aktiivsete ainete, vitamiinide ja mikroelementide poolest, et külmetuse algstaadiumil võib neist piisata, et haigusest võidu saada, kasutamata teisi ravimeid.

 

Külmetuse korral soovitatakse juua teed meega, angiini korral imeda taruvaigutablette. Kasulik on ühtlasi taruvaigu tinktuur, mida saab osta apteegis: tuleb lahustada 1 sl tinktuuri 3 sl sooja veega ning see segu ära juua. Korrata 3-5 korda päevas.

 

Küüslauk ja sibul

 

Nii küüslauku kui sibulat võib kasutada külmetuse ravimisel. Muidugi jääb lahtiseks küsimus, kas need teile maitsevad või mitte. Siiski soovitatakse sügistalvisel perioodil süüa päevas kas ühe väikese sibula või ½ küüslauku.

 

Ilusat sügist!

pildid: freedigitalphotos.com 

Read 7456 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Ideaalsed rinnad – kõik on sinu teha!

Rinnahooldus sisaldab palju komponente: massaaž, kosmeetika kasutamine, kontrastsed protseduurid, harjutused...

Loe edasi »
Kas ilu = rumalus?

Briti teadlaste uurimus hajutab lõplikult müüdi sellest, et ilusad inimesed on enamasti ka rumalad. Tegelikkus on pigem vastupidine.

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 158 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Ideaalse naise portree - kas sinu omaga sarnane?

Suitsetamine, joomine, ebatervislik toitumine, kol

Loe edasi »
Silmameigi tegemine

Silmameigi tegemist tuleb alustada korralikust alu

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuste sirgendamine

Pole midagi ilusamat kui luksuslikud, si

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun