Kirss.Net

Friday, 05 February 2010 14:35

Kiivi ehk Hiina tikker. Parimad retseptid.

Rate this item
(0 votes)

Kiivi kodumaaks on Hiina ja Taivani mäestike metsaalad ning sealt tuleneb ka puuvilja hellitav nimi – Hiina tikker. Ingliskeelne kiwifruit aga pärineb Uus-Meremaa rahvuslinnult, kes oma kehakujult ja värvuselt sarnaneb viljaga.

 

kiivi 

 KIIVI ON KASULIK!

 

Kiivi kasulikud omadused on unikaalsed: puuvili on justkui vitamiinipomm, sisaldades eriti palju A, B ja C vitamiini ning mineraalsoolasid. Ainult üks kiivi korvab päevase C-vitamiini vajaduse.

 

Mineraalsooladest on märkimisväärt magneesium ja kaalium, mis normaliseerivad ainevahetust ning aitavad organismi puhastada.

 

Kiivi kasulikud omadused soodustavad kahjulike rasvade põletamist organismis, mis aitab vältida tromboosi ning pikendab elu. Nii on Norras kuulus kiividieet, mis näeb ette 2-3 kiivi söömist päevas.

 

Tasuks ka märkida, et kiivi on kasulik nii toiduna kui ka maskide- ja kreemide komponendina.

 

MAITSVAD RETSEPTID

 

Puuvilja-pähkli salat

 

4 kiivit, 2 banaani, 1 keskmine ananass, 2 sl purustatud Kreeka pähkleid, 2 sl tuhksuhkrut, 2 pakki vanillisuhkrut, 3 sl sidrunimahla, 1 sl puuviljasiirupit

 

Puhasta ananass, banaanid ja kiivi ning lõika väikesteks tükkideks. Lisa pähklid, tuhk- ja vanillisuhkur. Sega kõik hoolikalt. Lisa puuviljasiirup ja sidrunimahl ning sega veel kord. Jäta vähemalt 30 minutiks seisma.

 

Kiivi-mandariini salat

 

2 kiivit, 2-3 mandariini, 1-2 banaani, ¼ klaasi õunamahla, 20 g fundukki, 2-3 piparmündilehte.

 

Koori banaanid ja mandariinid, puhasta kiivi ning lõika puuviljad keskmise suurusega tükkideks. Sega puuviljad, lisa õunamahl, purustatud pähklid ning sega kõik hoolikalt. Salatit kaunista piparmündilehtedega.

 

dessertVärskendav dessert

 

200 ml vahukoort, 250 g jogurtit, 300 g kohupiima, 2 kiivit, 2,5 sl suhkrut, 1 pakk vanillisuhkrut, 1 sl riivitud sidrunikoort, 1 pakk kiivimaitselist tarretist

 

Vahusta vahukoor, sega kohupiimaga. Lisa jogurt, sidrunikoor, 2 sl suhkrut ja vanillisuhkur, vahusta mikseriga kõik ained ühtlaseks massiks. Puhasta kiivi, jäta paar tükki kaunistamiseks, ülejäänud peenesta blenderis. Lisa ½ sl suhkrut ning sega. Pane magustoidupokaalidesse või klaasidesse kihiti kohupiimamassi ja peenestatud kiivit, kaunista kiivitükkide, tarretise ja piparmündilehtedega.

 

limonaadKiivimaitseline limonaad

 

6 kiivit, 1 klaas suhkrut, ¾ klaasi sidrunimahla, 1 l gaseeritud vett

 

Jääkuubikute jaoks: 4 kiivit, külm vesi, jääkuubikute vorm

 

Limonaadi valmistamine: Puhasta kiivi ja peenesta blenderis püreetaoliseks massiks. Hõõru saadud püree läbi sõela, et seemned kätte saada. Sega omavahel sidrunimahl, suhkur, kiivipüree ja gaseeritud vesi.

 

Jääkuubikute valmistamine: puhasta kiivi ning lõika väikesteks tükkideks. Sega tükeldatud kiivi külma veega ning vala segu jääkuubikute vormi.

 

Täida klaasid valmistatud jääkuubikutega ning lisa limonaad.

 

allikas: greenmama.com

pilt: dreamstime.com

 

Read 9399 times

Related items

ILUNIPID, MEIKIMINE

Silmameigi tegemine

Silmameigi tegemist tuleb alustada korralikust alusjumestusest, siis püsib meik puhta ja värskena terve pika päeva. Silmalaugudele kandke alusvärvi e.

Loe edasi »
ASTELPAJU: Naiste ilu ja nooruse saladus

Astelpaju marjad on üks täiuslikumaid taimsete vitamiinide allikaid. Viljad sisaldavad C-vitamiini (sõltuvalt viljasordist 150-1600 mg %), vitamiine B

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 147 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun