Kirss.Net

Wednesday, 23 September 2009 16:09

Rindade suurendamise ABC

Suuremad rinnad



Tavaline vastus naisterahvalt, kellelt küsida, mis talle enda juures ei meeldi või mida ta muuta tahaks, kui saaks, on tõenäoliselt "rinnad". Palju on just noori naisi, kelle väljanägemist ja eelkõige enesetunnet parandab rindade suurendamine. Rindu lasevad suurendada ka need naised, kes soovivad taastada raseduse-eelset või märkimisväärsele kaalukaotusele eelnenud rindade lopsakust.

Kirurgi abiga võib lasta parandada eri suuruse või kujuga rindade väljanägemist ning taastada rinda, mis on kasvaja tõttu osaliselt või tervenisti eemaldatud. Enne operatsiooni kasuks otsustamist tuleks mõelda realistlikult oma ootuste üle ja seejärel, oma soovis kindel olles, leida koos kirurgiga individuaalselt sobivaimad rinnaimplantaadid, nende paigutus ja sisselõike koht. 

 

rinnad 

 

Erinevad implantaadid



Rinnaimplantaat on meditsiiniseade, mis on elastomeerist kestaga ja täidetud silikoongeeliga. Rinnaimplantaate on eri suuruse, kuju ja tekstuuriga. Suurus valitakse vastavalt kliendi soovile ja füüsisele. Kindlasti tuleb arvestada olemasolevaga, sest liiga suur implantaat võib tekitada komplikatsioone või jääda ilmselgelt rõhutatud.



Üldiselt kasutatakse ümaraid implantaate, sest need tagavad tavaliselt tõstetud ja täidlase rinna ning ilusa dekoltee. Pärast operatsiooni vormub implantaadi ümber armkoe kapsel - see on keha normaalne reaktsioon võõrkeha suhtes, mida nimetatakse kapsli kontraktuuriks.

 

Rindade suurendamise operatsioon



Protseduuri komplitseeritus varieerub olenevalt sellest, kuhu tehakse sisselõige. Vastavalt kliendi anatoomiale ja kirurgi soovitusele tehakse see kas rinna alla, nibuvälja ümber või kaenla alla. Enamlevinud on kahe esimese sisselõike tegemine. Kirurg töötab sel juhul rinna lähedal, mis võimaldab täpset implantaadi paigutust. Implantaat paigutatakse ja komplikatsioonide korral eemaldatakse läbi selle sama sisselõike. Teiste sisselõigete korral ei jää armi rinna piirkonda, kuid operatsioon on keerulisem, kuna töötatakse rinnast kaugel ja komplikatsioonide ilmnemise korral tuleb uus sisselõige teha tõenäoliselt ikkagi rinna alla või nibu ümber.



Igal juhul tehakse sisselõige võimalikult väike, et arm jääks vähem märgatav. Pärast sisselõike tegemist lõigatakse tee läbi kudede implantaadi lõplikku asukohta. Kude (või ka osa lihasest) eraldatakse, et teha tasku implantaadi jaoks. Vajadusel muudetakse nibude asetust, kohandatakse dekolteed või luuakse uus volt rindade alla. Operatsioonil võidakse kasutada ajutisi või ühekordselt kasutatavaid implantaate, et testida implantaadi sobivust. Seejärel asetatakse püsiv implantaat paika ja suletakse sisselõige.

 

Enne ja pärast ilukirurgia operatsiooni



Enne operatsiooni tuleks kirurgilt täpselt üle küsida, kuidas selleks valmistuda. Tuleb teada anda kõigist haigustest, mida põete (diabeet, anoreksia või muud söömishäired) madalast vererõhust, südameoperatsioonist, allergiatest, ravimitest, mida kasutate. Kui menstruatsioon langeb operatsiooni ajale, tuleks ka sellest kirurgile teatada. Neli kuni kuus nädalat enne operatsiooni tuleks kindlasti lõpetada suitsetamine või viia see miinimumini. Suitsetamine vähendab hapniku hulka veres, mis takistab paranemist, muutes taastumisprotsessi oluliselt pikemaks. Enne operatsiooni ei tohi tarvitada ka verd vedeldavaid ravimeid, nagu aspiriin jne. Enne uue ravimi kasutusele võtmist tuleb konsulteerida oma kirurgiga! Koju võiks muretseda valuvaigisteid ja spetsiaalse rinnahoidja.



Pärast operatsiooni võib esineda iiveldus, selle leevendamiseks antakse teile vastavad ravimid. Liikuma/end liigutama peaks aeglaselt, kuna hea enesetunne võib olla anesteesiast, mis ikka veel mõjub. Võib esineda veritsust ning ilmneda komplikatsioone, sellisel juhul tuleks pöörduda kliiniku poole. Õmblusniidid on tavaliselt isesulanduvad, eemaldamist vajavatest antakse teada ja määratakse ka eemaldamise aeg. Armid paranevad mõne nädala jooksul, kuid täielikult ei kao kunagi. Paistetus ja valu kaovad umbes 3-5 nädala jooksul. Siis võib ka naasta tavapäraste tegevuste ja treeningute juurde. Paar nädalat pärast operatsiooni tuleks kindlasti kanda toestavat rinnahoidjat ja teha spetsiaalset rindade massaaži. Vältida tuleks raskuste tõstmist. Lõpliku tulemuse väljakujunemine võtab aega vähemalt pool aastat.

 

Rindade hooldamine



Rindade suurendamise järel tuleks jätkata tavapäraste rinnauuringutega. Eelnevalt tuleks aga mammoloogile teatada implantaatide olemasolust, selleks puhuks on kasutusel spetsiaalne tehnika. Suurema büstiga naised peaksid kindlasti kandma toestavat rinnahoidjat, seda iseäranis sportides, sest hüplev liikumine nõrgestab rinnakudet. Samuti tuleb silmas pidada, et ei kantaks liiga kitsast pesu. Rindu suurendanud naisterahvad peaksid rinnahoidjat kandma juba ka seepärast, et rind on nüüd raskem ja mida raskem see on, seda suurem mõju võib olla gravitatsioonil.



Ekstra hooldust vajavad rinnad raseduse ajal. Venitusarmide minimaliseerimiseks tuleks rindu vastavate kreemidega piisavalt niisutada, samuti masseerida rinnanibusid beebiõliga, et need ei lõheneks. Rinda pinguldava hooldusega soovitatakse alustada umbes kuu pärast imetamise lõppu. Pärast imetamist saab rind tagasi ka enam-vähem endise väljanägemise. Treenitud rinnalihas vormib ilusama rinna ja loob loomuliku toestuse, mille tõttu rind püsib kauem tõstetud ja nooruslik. Seega on rindade hooldamise juures oluline ka trenni tegemine (efektiivseimaks harjutuseks nt kätekõverdused). Rinnanaha trimmimiseks tasub proovida büstikreeme ja külma vee protseduure. Nõnda annab üht-teist ära teha ka ilukirurgi juurde minemata, kuid väikest rinda trenniga suuremaks ei saa. Kui just kaalutõus kõne alla ei tule (millega teatavasti kosuvad ka rinnad), tasuks ehk kanda push-up rinnahoidjaid, ning alles siis, kui ka need väikeserinnalistele sugugi enesekindlust ei lisa, tasuks ehk mõelda kirurgi sekkumisele.

 

OPERATSIOONI INFO

 

Operatsiooni kestus: 1 kuni 2 tundi
Statsionaarne / ambulatoorne haige: Tavaliselt ambulatoorne
Anesteesia: Kohalik või üldine
Taastumine: Sõltuvalt töö aktiivsusest võib tööle naasta umbkaudu nädala jooksul, enamikul juhtudel 1-2 päeva pärast.
Kõrvalmõju: Ajutine valulisus, turse, verevalumid, muutused nibu tundlikkuses
Armide hajumine: Hakkavad hajuma tavaliselt paar kuud hiljem. Täiesti ära ei kao. NB! Armideta kirurgiat ei ole olemas!
Riskid: Implantaatide kestvuse puudulikkus, mille tõttu võib olla tarvis uuesti opereerida 10-15 aasta pärast. Veel võivad tekkida järgnevad probleemid: kapsli kontraktuur, valud rinnas, muutused nibu ja rinna tundlikkuses, rinna/rindade soovimatud kosmeetilised muutused, implantaadid võivad mõjutada rinnaga toitmist, mammogrammide tegemine on raskendatud.
Tulemuse kestvus: Erinev. Rinnaimplantaadid ei kesta igavesti. Võib tekkida vajadus lisaoperatsioonide järele, kas siis implantaatide eemaldamiseks või välja vahetamiseks, kuna vananedes nahk ja koed lõtvuvad.
Hind: 20 000 krooni, millele lisandub proteesi hind

pilt: sxc.hu 

Read 9025 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

NINA KORRIGEERIMINE - üks raskemaid, kuid populaarsemaid operatsioone

Nina võidakse opereerida nii esteetilisel kui ka funktsionaalsel eesmärgil. Oma nina lasevad opereerida nii naised kui mehed, keda häirib nende nina v

Loe edasi »
Mul on väikesed rinnad...

„Olen 18-aastane, kuid rinnad siiamaani nagu teismelisel plikal... Olen palju ära proovinud, kuid miski ei aita, ka plastiline kirurgia ei ole minu ja

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 162 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Küüned, Küünehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun