Kirss.Net

Monday, 26 October 2009 16:36

Vistrike tekkimise geograafia. Miks mul on vistrikud just selles kohas?

Peaaegu iga naine on vistrikega kokku puutunud. Me rahustame ennast, et akne on hormoonidest tingitud ning püüame varjata seda probleemi jumestuskreemi ja –puudriga. Samas imestame iga kord, et vistrikud tekivad alati kindlates kohtades: mõnel põskedel, teisel ninal või otsaesisel.

 

Ida meditsiini järgi on iga nahaga seotud probleem mõne organismi haiguse peegelpildiks. Selle järgi, mis piirkonnas punnid kõige sagedamini ilmuvad, võib kindlaks määrata, mis on teie toitumises ja eluviisis valesti.

 

akne 

 

1. OTSAESINE

 

Kõige tõenäolisemalt domineerivad teie menüüs magustoidud, punane liha, loomsed rasvad, kontsentreeritud puuviljamahlad, karastusjoogid. Aknet võib põhjustada ka mõne ravimi kuritarvitamine(alustades peavalutablettidest ja lõpetades vitamiinidega). Organism ei ole suuteline kõiki toksiine ja liigseid rasvu loomulikul teel välja viima ning püüab seda naha kaudu teha. Tõenäoline, et soolestiku töö on häiritud.

 

Õige lahendus:

 

Loobuge kommidest, šokolaadist, küpsetistest ja karastusjookidest. Jooge rohkem puhast gaasita mineraalvett, ainult värskelt pressitud mahla(mahla võib lahustada keedetud veega). Sööge rohkem köögi- ja puuvilju: soolestiku tööd normaliseerivad näiteks küpsetatud õunad ja keedetud lillkapsas. Rääkige arstiga manustatavatest ravimitest: äkki on põhjus neis.

 

akne 

 

2. NINAJUUR

 

Teie ratsioonis on liiga palju valgutoitu: liha, piima, juustu, jogurtit, kohupiima. Teile meeldib kõik praetud ja suitsutatud. Maks on ülekoormatud ja ei saa vere puhastamisega hakkama.

 

Õige lahendus:

 

Peaksite muutma toidu valmistamise stiili: praadimise asemel küpsetada, rapsi- ja sojaõli asemel kasutada ainult oliiviõli. Kord nädalas on kasulik veidi nälgida: süüa päevas vaid 1,5 kg õunu või 1 kg viinamarja. Et välja selgitada akne tekkimise põhjusi, loobuge üheks kuuks kõigist piimatoodetest – tõenäoline, et see aitab. Tegelege rohkem spordiga.

 

3. SILMAÜMBRUSPIIRKOND

 

Te magate vähe, olete pidevalt väsinud, sageli stressis, närviline või tujust ära. Dieedis puuduvad peaaegu kõik kasulikud toitained. Neerude ja neerupealiste funktsioonid on häiritud.

 

Õige lahendus:

 

Püüdke rohkem puhata, olge optimistlikum. Teie organism vajab C-vitamiini(kiivi, jõhvikas, greip, paprika) ning normaalset ja regulaarset toitumist. Sööge ainult seda, mis teile meeldib. Ärge mingil juhul püüdke kaalu langetada – olete niigi kurnatud!

 

akne 

 

4. PÕSED

 

Te sööte liiga palju magusat ja piimatooteid, kuid vähe puu- ja köögivilju. Võimalik, et suitsetate või suhtlete suitsetajatega. Veedate vähe aega värskes õhus ning ei tee piisavalt sporti. Tunnete ennast üksildasena ning puhkate harva.

 

Õige lahendus:

 

Vältige piimatooteid: kahest korrast nädalas täiesti piisab. Sööge ühepajatoitu, kaera-, riisi- ja hirsiputru. Eelistage magusale kuivatatud puuvilju. Minge iga päev jalutama, külastage teatrit. Veetke rohkem aega sõprade ja tuttavatega.

 

5. NINA JA NINAÜMBRUS

 

Akne selles piirkonnas annab märku südame-veresoonkonna probleemidest. Teie toitumine on tasakaalustamata, tekib puudus valkudest ja B-gruppi vitamiinidest. Teil on liiga passiivne eluviis.

 

Õige lahendus:

 

Sööge rohkem liha, kala, rohelisi köögi- ja puuvilju, teraviljatooteid. Tegelege iga päev spordiga(vähemalt pool tundi). Mõnikord võite lubada endale kuuma šokolaadi – see tõstab tuju!

 

akne 

 

6. LÕUG

 

Akne johtub kange tee, musta kohvi, võibolla ka alkoholi kuritarvitamisest. Te magate vähe ning olete liiga närviline. Hormonaalne tasakaal on häiritud.

 

Õige lahendus:

 

Loobuge kaheks kuuks kohvist ja kangest teest ning magage vähemalt 8 tundi ööpäevas. Tasub konsulteerida naistearstiga.

 

allikas: Woman Online

pildid: dreamstime.com

 

Read 14154 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

KOSMEETIKAVAHEND OTSAS?

Mingi kosmeetikavahend on otsas, seda on aga otsekohe vaja? Ära paanitse!

Loe edasi »
Kas koos või lahku?

Erinevate kosmeetikavahendite kombinatsioonid ei pruugi anda soovitud tulemust. Milliseid kombinatsioone on mõistlikum vältida?  

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 196 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Meik, mis köidab mehi

Ühelegi naisele pole ilmselt saladuseks, et meeste

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Kuivade juuste hooldus

Mida vajavad kuivad juuksed? Loomulikul

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun