Kirss.Net

Thursday, 19 April 2012 13:21

Rämpstoidu sõltuvus!

                                                                 Autor: Helena Timberg:

                                                                 www.helenafit.blogspot.com

 

dieet Tihti kirjutavad mulle inimesed, kes räägivad et tervislik toit lihtsalt ei maitse neile ja mida küll teha.

 

 Ausalt öeldes on see kõige naeruväärsem jutt mis ma kuulnud olen.  Ma saan hästi aru sellest kui sulle ei maitse keeduporgand või  lillkapsas aga kuidas see on võimalik, et tervislik toit sulle üldiselt lihtsalt ei maitse?

 

Vastus on tegelikult lihtne ja nüüd mõistan ma neid inimesi ka palju paremini. Asi on selles, et nad on aastaid (kui mitte terve elu) söönud ebakvaliteetset toitu ja sellepärast ei tundugi  värske ja tervislik enam maitsvana.

 

Lisaks sellele, et maitsemeeled on täiesti rikutud, tekitab rämpstoit samaväärset sõltuvust nagu tubakas ja narkootikumid. Päris kaval viis raha teenimiseks, kas pole?!

 

„Teadlased tegid uuringutulemused selgeks laborirottide peal, keda toideti hot dogide, juustukookide ja peekoniga. Üsna pea hakkasid rotid näitama sõltuvuse esimesi märke. Rotid kaotasid kontrolli oma söömise üle ja jätkasid õgimist ka siis, kui uurijad proovisid neid terava valguse ja šokkidega eemale peletada.“ http://www.naistemaailm.ee/index.php?module=article&id=33416

„Uuring, mis avaldati ajakirjas Nature Neuroscience, näitas, et rottide, kes toitusid rämpstoidust ning selle tulemusel rasvusid, ajus muutus ka biokeemiline tasakaal. Rottidel tekkis kiiresti sunduslik söömiskäitumine. Nad sõid suured kogused toitu ning muutusid tugevalt ülekaaluliseks. Rämpstoidu söömine tekitab sõltuvust ning haigestunul on raske kontrolli oma käitumise üle tagasi saada. Keemiline tasakaal toidusõltlastest rottidel nägi välja täpselt samasugune nagu narkosõltlastest rottidel.


Professor Paul J Kenny lisas, et rotid valisid alati kõige kahjulikuma toidu ning kui rämpstoit ära võeti ning pakuti tervislikumat valikut, rotid keeldusid. Nende vajadus ebatervisliku toidu järele oli nii suur, et nad olid nõus kaks nädalat pigem nälgima kui tervislikumalt toituma. Rämpstoitu süües anti rottidele ka elektrilööke, kuid ka need ei suutnud rotte rämpstoitu söömast loobuda.“ http://www.kaaluabi.ee/news/foods/rampstoit-tekitab-samasugust-soltuvust-nagu-heroiin

No ma ei tea, raske on sellist jama kommenteerida aga kuidas siis sõltuvusest vabaneda?


Ma ei hakka isegi valetama, see ei ole kerge. Tekivad võõrutusnähud, su tuju on halb ja tunned ennast mõned päevad halvasti. Kokkuvõttes ei olegi midagi muud teha kui lihtsalt hambad ristis see ära kannatada- oma tervise nimel.


- Kõigepealt vii ennast selle teemaga veel rohkem kurssi, et mõista kõike plusse ja miinuseid, sest kui asjast hästi aru saad siis on lihtsam plaanikohaselt käituda.


- Järgmisena võta teadmiseks, et rämpstoit on sulle kokkuvõttes palju kallim. Heaküll võib-olla see coca maksab vähem kui ntks värske mahl aga selle eest on sul mõne ajapärast uut laksu vaja ning avastad ennast jälle cocat ostmas. dieet


- MÕTLE OMA LASTELE JA INIMESTELE ENDA ÜMBER!!!

Kõige rohkem ajabki mind vihale see, kui vanemad oma lastele sellist jama sisse toidavad.

 

Ma saan aru et kergem on talle mäki burks ja shokolaad ette visata aga sedasi aitad sa oma lapsed sõltlaseks saada. Tihti on ka nii, et vanemad tasustavad oma lapsi sellise toiduga.

 

Näiteks annavad kommi kui on hea laps olnud või viivad burgerit sööma. ..EI, MIKS???? Ma ei saa aru, iga vanem peaks tahtma oma lapsele, mis on parim. Miks ei peaks talle pakutama nii kvaliteetset toitu kui vähegi võimalik?


Sa ei pane ju lapsele katkiseid riideid selga ega anna talle katkiseid mänguasju, miks sa peaks siis midagi samaväärset tema tervisele pakkuma?

 

See ei ole lihtne ja mingeid imenippe siin ei ole. Lihtsalt hari ennast sellel teemal ja proovi vastu pidada!

 

link: http://helenafit.blogspot.com/2012/04/rampstoidu-soltuvus.html

 

Read 7435 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Ideaalsed rinnad – kõik on sinu teha!

Rinnahooldus sisaldab palju komponente: massaaž, kosmeetika kasutamine, kontrastsed protseduurid, harjutused...

Loe edasi »
Silmameigi tegemine

Silmameigi tegemist tuleb alustada korralikust alusjumestusest, siis püsib meik puhta ja värskena terve pika päeva. Silmalaugudele kandke alusvärvi e.

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 121 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

ASTELPAJU: Naiste ilu ja nooruse saladus

Astelpaju marjad on üks täiuslikumaid taimsete vit

Loe edasi »
Ideaalse naise portree - kas sinu omaga sarnane?

Suitsetamine, joomine, ebatervislik toitumine, kol

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun