Kirss.Net

Monday, 21 June 2010 16:45

Kahjulik kreem – ka selline on olemas!

Kosmeetika koostis on enamiku jaoks arusaamatu, seepärast saame ettekujutuse ühe või teise kosmeetikavahendi kasulikkusest reklaami abil.

  ilu

Samas on igaühele teada, et kõik, mida reklaamitakse, ei pruugi olla hea. Ka kreemidesse lisatakse koostisaineid, mis võivad mõnele sobida ja teisele mitte. Räägime enimlevinud ingredientidest. 

1. Alkohol – ei sobi kõigile 

Alkoholiga näovesi sobib normaalse ning kombineeritud nahaga naistele. Rasvase ja probleemse naha omanikud peaksid aga sellest hoiduma: alkoholil on küll kuivatav ning desinfitseeriv omadus, kuid ta võib tekitada veelgi ohtlikuma põletiku ning nahka ärritada. Sama käib ka kuiva naha kohta: alkohol võib seda veelgi rohkem kuivatada ning nahk võib kestendama ja sügelema hakata. Pööra tähelepanu alkoholi osakaalule: ideaalne on 15-17-protsendiline alkoholisisaldus.

 

2. Parafiin võib tekitada vistrikke

 

Parafiini leidub sageli vananemisvastastes vahendites. Sellist kosmeetikat ei soovitata probleemse, rasvase ning segatüüpi nahaga inimestele. Parafiin moodustab epidermisele õhukese kile ning takistab seetõttu toksiinide väljaviimist ja hapniku saabumist. Selle tulemusena võivad tekkida vistrikud.

 

Miks kasutatakse parafiini kosmetoloogias? Sellel ainel on soojendav efekt, ta kiirendab ainevahetust ning omab koorivat efekti. Lisaks sellele lisatakse parafiini tselluliidivastastesse vahenditesse ning kätekreemidesse.

 

3. Glütseriin veetustab nahka

 

Jah, just glütseriin, mida kasutatakse naha pehmendamiseks. Liigsetes kogustes võib glütseriin olla kahjulik kuivale nahale, kuna ta imendab endasse vedeliku naha sügavamatest kihtidest. Mingil juhul ei tohiks selle komponendiga kosmeetikast täiesti loobuda, sest glütseriinil on ka palju häid omadusi. Lihtsalt küsi järgmine kord kreemi ostes, kui palju ta glütseriini sisaldab. Glütseriiniga seebist aga loobu üldse – kasuta pigem vahtu või geeli, mis on kasulikum ning mõnusam.

 

4. Retinoidid – palju vastunäidustusi

 

Retinoidid on A-vitamiini looduslikud ja sünteetilised vormid, mida kasutatakse vananeva naha raviks ning vananemise ja kortsude tekke ennetamiseks. Retinoidid on laialt kasutatavad, kuna neil on vananemisprotsesside aeglustav toime ning peale selle aitavad nad ka akne vastu. Kuid ära kiirusta sellist vahendit ostma – retinoolil on palju vastunäidustusi.

 

Alustame sellest, et retinoidide sisaldusega vahendeid ei tohi kasutada raseduse, tetratsükliini sisaldavate ravimite manustamise, tundliku ning lahtiste haavadega naha korral. Kõrvaltoimeteks on naha kuivus ning kestendamine, sügelus, limaskestade ärritus.

 

Suvel soovitatakse retinoidide kasutamisest loobuda või osaliselt piirata, kuna need muudavad naha päikesele tavalisest vastuvõtlikumaks.

 

Seepärast tuleb enne retinooli kasutamist konsulteerida arstiga ning valmistu ette: vananemisvastase efekti märkad alles aasta möödudes.

 

5. Naturaalsed taimsed ekstraktid -> tekitavad allergiat

 

Taimsed ekstraktid on väga kasulikud ning nendel on vaid üks puudus: võivad tekitada allergiat. Kui sa pole selle ebameeldiva nähtusega iialgi kokku puutunud, võid osta julgelt taimsete ekstraktidega kosmeetikat – saad sellest ainult kasu. Aga kui allergia on sinu elu lahutamatu osa, siis ole tähelepanelik. 

 

Selgita välja, mis ainete vastu on sinul allergia ning püüa vältida kosmeetikavahendeid nende ekstraktidega. Igasuguste allergiliste reaktsioonide tekkimise korral pöördu koheselt arsti juurde. 

Read 5569 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Marjatooni huulepulk: selle suve populaarseim - meik nagu staaridel

Rasketel kriisiaastatel on eriti suur nõudlus naiste huulepulkade järele. Miks? Soetada midagi kallist pole võimalik, huulepulk on aga alati taskukoha

Loe edasi »
KOSMEETIKAVAHEND OTSAS?

Mingi kosmeetikavahend on otsas, seda on aga otsekohe vaja? Ära paanitse!

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 127 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

ASTELPAJU: Naiste ilu ja nooruse saladus

Astelpaju marjad on üks täiuslikumaid taimsete vit

Loe edasi »
Kui ripsmed langevad välja...

Kui sa märkasid, et su ripsmed langevad aktiivselt

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuste väljalangemine

Juuste väljalangemine on nagu kasvugi lo

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun