Kirss.Net

Saturday, 05 November 2011 17:17

Ilus, aga hirmus: mida veel naised kardavad?

Me kardame paljusid asju: putukaid, hiiri, kõrgust, pimedust, üksindust, vanadust... Kuid lisaks tavapärastele hirmudele on tänapäeva maailmas levinud ka eriline iluhirmude kategooria.

 

Sageli tekib naistel soov oma välimuses midagi muuta, kuid seda soovi peatab hirm: me kardame muuta oma soengut, värvida akrüülküüsi või kulmude tatöveerimist.

 

Uskumatu, aga fakt: absoluutselt normaalne hirm kõrvade augustamise ees läheb inimesel 12-15. eluaastaks mööda, kuid hirm nii tavapärase protseduuri ees, nagu seda on juuste värvimine, võib jälitada naist lausa elu lõpuni.

 

ilu 

 

Hirm juuste lõikamise ees

 

Kui oled kunagi viibinud juuksuris, kui kaheaastasel mudilasel lõigati juukseid, siis võid imestada koridori kostuvate karjete üle. Paljud lapsed kardavad juuksuri juures käimist ning nende hirm on täiesti õigustatud, sest ka paljud naised ei julge lõigata oma juukseid isegi paar sentimeetrit lühemaks.

 

Antud foobial võib olla mitu põhjust. Mõni arvab, et pikad juuksed on ilusad ja teine pelgab, et uus lõikus ei pruugi sobida. Uus soeng võib nõuda rohkem aega või sagedasemaid juuksuri külastusi ning seegi võib hirmu tekitada.

 

Kui tahad oma soengut muuta, aga kardad seda mingil põhjusel teha, siis on olemas mitu võtet oma hirmu vastu võitlemiseks.

·         Üks lihtne viis on kasutada soengu valimise veebilehti, mis aitavad teha õiget valikut ja tõstavad peagi meeleolu.  

·         Küsi tuttavatelt ja sõbrannadelt, millise juuksuri juures või millises salongis nad käivad. Mine soovitatud juuksuri juurde ning küsi tema käest nõu uue soengu kohta.

·         Mine juuksurisse oma parima sõbrannaga, kes aitab hirmu peletada.

 

Õudne juuste värvimine

 

Naised, kes pole kunagi juukseid värvinud, on kas väga ilusa loomuliku juuksevärviga või siis üsna noored ning pole seega hallide juustega veel kokku puutunud. Kuid paljusid õrnema sugupoole esindajaid jälitab juuste värvimise puhul seletamatu hirm, mis takistab neil soovitud stiilimuutust ette võtta.

 

Seda foobiat saab põhjendada mitmel viisil: mõni ei taha juukseid rikkuda, teine on arvamusel, et juuste värvimine toob liiga palju rahalisi kulutusi, kuna peale esmakordset värvimist on pidevalt vaja juuri värvida. Enamik kardab siiski stiilimuutust iseennast, sest uus värv ei pruugi sobida.

 

Näo sügavpuhastus: mida karta?

 

Hirm näo kosmeetiliste protseduuride ees on lihtsalt seletatav. Nägu on esimene, millele ümbritsevad pööravad tähelepanu, „rikutud“ näonahka ei saa kuhugi peita ja kodus istuda pole ka mõistlik. Seepärast püüavad paljud naised nahka tervendavaid protseduure vältida.

 

Näo sügavpuhastus ja naha koorimine on tegelikult vajalikud protseduurid ja sa pead mõistma, et:

·         Et vältida tulevikus veelgi hirmsamaid protseduure, on näonaha salongis puhastamist vaja teha regulaarselt.

·         Kui sul on vistrikuarme või muid nahadefekte, siis peaksid kindlasti tegema naha koorimist. Valmista ennast selleks moraalselt ette: loe vastavaid artikleid ning mine nahaarsti vastuvõtule.

·         Mine kindlasti kogenud ilumeistri juurde – ilu peal kokkuhoidmine pole iialgi õigustatud.

 

Püsimeik: tahaks, aga kardan!

 

Olla hommikul üles ärgates sama ilus kui õhtul on iga naise unistus. On ju tõesti lahe olla ilus ilma tundidepikkuse meikimiseta...

 

Püsimeigi leiutaja on tõeline geenius, sest kaasaaegse elurütmiga ei pruugi täiusliku meigi tegemiseks olla piisavalt aega. Tatöveerimine lahendab kõik probleemid, sest annab ilusa ja särava näo ilma eriliste pingutusteta.

 

Kui unistad samuti püsimeigi tegemisest, kuid pelgad protseduuri, siis mõtle sellele, et...

·         Sa tahad seda väga.

·         Alusta kulmude tatöveerimisest. Tegemist on üsna valutu ja ohutu protseduuriga.

·         Vali hoolikalt ilusalongi, kus hakkad püsimeiki tegema. Ära püüa selle protseduuri peal kokku hoida.

·         Räägi ilumeistrile sellest, millist meiki sa endale sooviksid. Seleta välja ilumeistri kogemused ja protseduuri käigus kasutatavad valuvaigistusmeetodid.

·         Valmistu ette selleks, et tulemust pead ootama mitu päeva.

 

Epileerimine: lihtsalt õudne...

 

Vaatamata uutele teadussaavutustele pole siiamaani leiutatud vahend, mis vabastaks soovimatute karvade kasvust ühe protseduuriga. Seepärast peavad paljud naised kannatama, et saavutada sile nahk.

 

Mõni kasutab uusimaid teadussaavutusi, teine fotoepileerimist, kolmandale meeldivad vaharibad ja on veel palju žiletti kasutavaid naisi. Tänapäeval on kõige efektiivsemaks karvaeemaldusvahendiks laserepileerimine. See on ohutu ja lihtne protseduur, mis aga tekitab paljudes naistes hirmu: kas valu või rahaliste kulutuste ees.

 

Milliseid iluhirme on sinul?

pildid: freedigitalphotos.net

 

   

 

Read 6212 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Vali kosmeetikavahendid vanuse järgi!

20-aastastel tütarlastel on huuled loomulikult roosad ning seetõttu piisab igapäevameigi jaoks huuleläikest. Küpses vanuses hakkavad huuled oma värvi

Loe edasi »
Marjatooni huulepulk: selle suve populaarseim - meik nagu staaridel

Rasketel kriisiaastatel on eriti suur nõudlus naiste huulepulkade järele. Miks? Soetada midagi kallist pole võimalik, huulepulk on aga alati taskukoha

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 133 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Silmameigi tegemine

Silmameigi tegemist tuleb alustada korralikust alu

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun