Kirss.Net

Monday, 22 March 2010 17:58

KEVAD ON SAABUNUD: 7 kevadise näohoolduse nippi

Külm ja pikk talv on mõjunud hävitavalt meie näonahale, muutnud naha kuivaks, tundlikuks ja ärritatuks. Kuid 20. märtsil kell 19.37 alanud kevade puhul lähme üle kevadisele näohooldusele! Toome välja tähtsamad kevadise näohoolduse saladused.

 

näohooldus 

pilt: yournaturaldoctor.com 

1. Pikendame naha noorust

 

Tuleb rangelt järgida igapäevast režiimi, mis koosneb puhastamisest, toniseerimisest ja niisutamisest, ning kasutada nahatüübile vastavaid lisahooldusvahendeid(pleegitav kreem, antoksüdandid, retinoidid jms).

 

Naha nooruse tagab niisutamine: ärge hoidke kokku niisutavate kreemide, veeprotseduuride, termaalveega spreide pealt. Erilist tähelepanu pöörake just termaalveele, kuhu on enamasti lisatud nahale kasulikud mineraalid ja mikroelemendid, mida ükski teine kreem ei sisalda(näiteks seleen ja tsink).

 

2. Piisavalt und

 

Naha seisund, organismi tervis, vaimne aktiivsus – kõik need ja paljud teisedki näitajad on vahetult seotud saadava une kogusega.

 

Keskmiselt vajab organism ööpäevas 6-9 tundi und.

 

Halb näonahaseisund on selge magamatuse märk. Kui organismile ei anta taastumiseks piisavalt aega, muutub ka antioksüdantide süsteem nõrgemaks, mille üheks ülesandeks on aga naha kaitse vabade radikaalide eest.

 

Paneb imestama, kuidas näonahk taastub magamise ajal – andke talle selline võimalus. Õhtune hooldus, toniseerimine ja öökreemi kasutamine aitab vältida kortsude teket!

 

3. Päikesekaitse ja –prillid

 

Kevad on viimane aeg päikesekaitsekreemi ja moodsate prillide ostmiseks. Kuigi pakane on taandunud, mõjuvad nahale tuul ja niiskus. Isegi pilves ilmaga tuleb kasutada päikesekaitsekreemi, kuna osa päikesekiirtest jõuab ikkagi maapinnale: vastasel juhul kaotab nahk osaliselt oma taastumisvõime. Väljapääsuks on SPF 15-20 faktoriga kreemi igapäevane kasutamine.

 

4. Õige ja regulaarne koorimine

 

Kasutage oma nahatüübile vastavat koorivat kreemi. Kuid ei tasu ka üle pingutada: liiga sagedased protseduurid ning ka muude puhastavate kosmeetikavahendite kasutamine võib nahka hoopis ärritada.

 

Puuviljahapetega või laserkoorimine parandavad naha värvi ja struktuuri, ahendavad poore ning siluvad väiksemad kortsud. Kevade algus on koorimise jaoks parim aeg, sest päike pole veel niivõrd aktiivne ning õhk on niiskem ja puhtam kui näiteks suvel. Kevadel tuleb piirduda 1-2 protseduuriga, täiendades hooldust tavalise kooriva kreemiga.

 

5. Kasulik toit

 

Ilusa näonaha jaoks on vaja antioksüdante ning asendamatuid rasvhappeid. Antioksüdantidel on vabade radikaalide neutraliseeriv toime.

 

Asendamatud rasvhapped, mida leidub sellistes toodetes nagu kala ja linaseemned, aitavad kaasa rakkude uuenemisprotsessile ning on niisutava toimega.

 

Kevadel on toiduga saadavate vitamiinide ja mineraalide hulk kõige väiksem, sest sügisest saadik külmkappides säilitatud juur- ning puuviljad on kaotanud suurema osa oma kasulikest omadustest. Ainuke väljapääs vitamiinivaeguse vältimiseks peitub vitamiinikomplekssides.

 

6. Vältige stressi

 

Stressil on negatiivne mõju paljudele organitele, kaasaarvatud nahale. Stressi vastu võitlemisel aitavad meditatsioon, füüsiline koormus ja hingamisharjutused. Planeerige oma aega, jättes paar tundi puhkamise ja trenni tarbeks. Järgige päevarežiimi. Näiteks käige iga päev peale õhtusööki jalutamas – sellised väikesed detailid aitavad alandada stressi ning parandada tervist ja näonaha seisundit.

 

7. Püsige normaalkaalus

 

Kiire kaalu langetamine ja juurdevõtmine kutsuvad esile nahalõtvuse ning mõjuvad halvasti insuliini tasemele. Eelistage karmile dieedile tervislikku eluviisi, sporti. Pühendage aega tantsimisele, joogale ja fitnessile ning juba suveks märkate soovitud tulemust!

 

ILUSAT KEVADET!

 

Read 13011 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Meik, mis köidab mehi

Ühelegi naisele pole ilmselt saladuseks, et meestel on hoopis teistsugune ettekujutus ilusast naisest ning ideaalsest meigist. See johtub faktist, et

Loe edasi »
ASTELPAJU: Naiste ilu ja nooruse saladus

Astelpaju marjad on üks täiuslikumaid taimsete vitamiinide allikaid. Viljad sisaldavad C-vitamiini (sõltuvalt viljasordist 150-1600 mg %), vitamiine B

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 138 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Mul on väikesed rinnad...

„Olen 18-aastane, kuid rinnad siiamaani nagu teism

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuste väljalangemine

On levinud uskumus, et juuste väljalange

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun