Kirss.Net

Saturday, 15 August 2009 14:47

Tahad ka talvel ja kevadel seeni süüa? Seente säilitamine.

Rate this item
(0 votes)

Seente sügavkülmutamine on suurepärane säilitamise viis. Selleks sobivad peaaegu kõik seened, kuid kõige paremini kukeseened, haava- ja kasepuravikud ning šampinjonid.

seened

Seeni külmutatakse sügavkülmikus -18 kraadi juures. Seened tuleb puhastada ja lõigata keskmise suurusega tükkideks, enne külmutamist praadida(et neist eralduks vedelik, umbes 3 minutit). Jaotada kas karpidesse või tsellofaankottidesse ning asetada sügavkülma.


Kas sa tead kuidas seened mõjuvad meie organismile? Seened on oma toiteväärtuselt võrreldavad liha, puu- ja köögiviljadega. Mõnedes riikides on seened põhiline paastujate toit, sest nad sisaldavad palju vitamiine, kuid ei ole keelatud.


Seened sisaldavad 3-5 % valke, mis tõestab nende kasulikkust. Samuti on nendes palju aminohappeid, kuid rasva vähem kui 1 %. Süsivesikuid on seentes sama palju kui köögiviljades ning ka mineraalaineid - eriti fosfori ja kaaliumit – on neis loodusandides piisavalt.


Mis puutub energiaväärtusesse, siis on seened madala kalorisisaldusega(30-50 kcal 100 grammis), kuivatatud ja praetud seened sisaldavad rohkem kaloreid: 150-250.

 

Rohkem andmeid leiate meie kalorikalkulaatorist: http://www.kirss.net/index.php?option=com_content&view=article&id=204:kalorite-kalkulaator-1&catid=42:kalkulaatorid&Itemid=62

 

Read 14680 times

Related items

More in this category: « Kuidas poes toitu valida?

ILUNIPID, MEIKIMINE

Kas ilu = rumalus?

Briti teadlaste uurimus hajutab lõplikult müüdi sellest, et ilusad inimesed on enamasti ka rumalad. Tegelikkus on pigem vastupidine.

Loe edasi »
ASTELPAJU: Naiste ilu ja nooruse saladus

Astelpaju marjad on üks täiuslikumaid taimsete vitamiinide allikaid. Viljad sisaldavad C-vitamiini (sõltuvalt viljasordist 150-1600 mg %), vitamiine B

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 142 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Ideaalsed rinnad – kõik on sinu teha!

Rinnahooldus sisaldab palju komponente: massaaž, k

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuste väljalangemine

Juuste väljalangemine on nagu kasvugi lo

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun