Kirss.Net

Thursday, 12 July 2012 06:09

Imerohi?

Autor: Heikki Mägi

www.kaalustalla.ee -

Langeta kaalu tervislikult ja jäädavalt!

 

Tänapäeva teadus paneb üha rohkem rõhku toidulisandite uurimisele. dieet

 

Leitakse üha enam tõendeid igapäeva toidus kasutavate lisandite kohta, mis võivad olla abiks võitluses ülekaalulisusega. Üheks selliseks üllatavaks lisandiks on kaneel.



Kuidas kaneeli testimiseni jõuti?

 

 

Ühe versiooni kohaselt hakati kaneeli „kaalulangetavaid“ omadusi uurima juhuslikult. Nimelt uuriti Ameerikas  Maryland´i USDA uurimiskeskuses erinevate toitude mõju veresuhkrule.

 

Teatavasti raskendab pidev veresuhkrutaseme kõikumine ka rasvapõletust.

 

Üheks „uuritavaks“ oli ka kaneeliga maitsestatud klassikaline õunakook. Vastupidiselt ootustele ei tõstnudki õunakoogi söömine oodatud määral veresuhkrutaset, mis viis edasiste täpsustavate uuringuteni.



Milles seisneb kaneeli kasulikkus?

Mõned näited kaneeli headest omadustest:

-    hoiab kontrolli all veresuhkrutaset;
 -    suurendab insuliinitundlikkust;
 -    on tugev antioksüdant;
 -    omab antibakteriaalseid omadusi.



Kõrge süsivesikusisaldusega toidu maitsestamine kaneeliga aitab hoida sinu veresuhkru kontrolli all, vähendades tavapäraseid näljasööste.



Teisisõnu- sinu kõht püsib pikemat aega täis.

** Viidi läbi uuring, kus 14 tervel inimesel paluti süüa ära 300 grammi riisi pudingit, ühel juhul ilma kaneelita, teisel juhul kaneeliga. Kaneeli lisamine vähendas kõhu tühjenemise kiirust 37 protsendilt 34,5 protsendini, sealjuures märkimisväärselt vähendades veresuhkrutaseme tõusu veres.

** Pakistanis uuriti kaneeli mõju 60 diabeedi teist vormi põdevate inimeste peal (diabeedi vorm, kus patsiendid ei pea süstima lisainsuliini). Leiti, et kaneel vähendas nende veresesuhkrutaset, suurendas nende loomulikku insuliinitootmist ja vähendas kolesterooli sisaldust veres. Leiti, et isegi üliväike kogus (1 gramm või 1/4-1/2 tl) kaneeli päevas aitab saavutada soovitud efekti.


** (Pane tähele, et eelpoolmainitud näited pole mõeldud siiski arstliku soovitusena. Kui põed diabeeti, siis pöördu ravi saamiseks oma arsti poole!)

** Soovitan tarvitada kaneeli lisaks just süsivesikurikaste toidukordade ajal, kas siis lisades toidule või tarvitada enne söögikorda.

Võimalusi kaneeli kasutamiseks toidus on meeletult, võid lisada seda nii hommikupudrule, kohupiimale kui ka kohvile. Kindlasti ära vaheta oma seniseid häid toiduaineid nüüd kaneelipirukate vastu välja, edu saavutad siiski tehes kogu päeva lõikes tarku toiduvalikud, mitte lootes vaid ühe imerohu peale.

Mida arvad sina?

 

Originaalartikkel:  http://www.kaalustalla.ee/blogi/imerohi/

 

 

Read 7044 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Ilusate ripsmete saladused

Mis oleks ilusam, kui pikad kohevad ripsmed? Kuidas seda saavutada? Muidugi on ju olemas ripsmepikendused, kuid need on vastunäidustatud allergikutele

Loe edasi »
Vali kosmeetikavahendid vanuse järgi!

20-aastastel tütarlastel on huuled loomulikult roosad ning seetõttu piisab igapäevameigi jaoks huuleläikest. Küpses vanuses hakkavad huuled oma värvi

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 165 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Silmameigi tegemine

Silmameigi tegemist tuleb alustada korralikust alu

Loe edasi »
Vapustav LOOMULIK ILU. Kas meeldib?

Mis juhtub, kui kanda modelli näole korraga 365 ki

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun