Kirss.Net

Sunday, 30 May 2010 13:56

Kui palju maksab töö?

 

Miks inimesed töötavad? Ilmselt vastab mõni, et eneseteostuse pärast. Või hoopis selleks, et tutvuda uute inimestega. Kuid tõenäoliselt on ka raha tähtis aspekt, miks minna tööle. Aga kas olete mõelnud sellele, et ka töötaja ise peab maksma töötamisvõimaluse eest? Vaatame, kui palju maksab töö.

 

töö 

pilt: freedigitalphotos.net

 

TRANSPORT: rong/buss/tramm/troll/auto

 

Vähemalt 40 EEK päevas ehk 1200 EEK kuus

 

Vaid väike protsent õnneseeni elab töökohale nii lähedal, et ei pea kasutama ühistransporti ega isiklikku autot. Mõelge, kui palju raha kulutate kuus transpordi peale.

 

LÕUNASÖÖGID

 

Vähemalt 50 EEK päevas + 30 EEK vahepalade ja kohvi peale. Ehk 2400 EEK kuus.

 

Lõunasöögid on transpordist veelgi kallimad. Tahate ju lisaks standardsele lõunasöögile süüa ka maiustusi, kuivatatud puuvilju, juua kohvi ja teed.

 

MOBIILTELEFON

 

Päevas 10 – 100 EEK. Ehk 300 – 3000 EEK kuus.

 

Nüüd määrake, kui palju raha kulub telefonikõnedele. Kahtlemata kasutate mobiiltelefoni lisaks isiklikele kõnedele ka töökõnede tarbeks. Tuleb ju helistada ülemusele või partneritele, täpsustamaks detaile. Nii mõnigi kord on aga vaja helistada alles õhtul, sõites koju.

 

RIIDED JA VÄLIMUS

 

Kuus 100 EEK(pesupulber ja vesi, kui te ei osta üldse midagi) kuni 10000 EEK.

 

Tööl peate välja nägema vastavalt oma ametikohale. Riideid valides mõtlete eelkõige sellele, kas selliste riietega saab tööle minna ja missuguse mulje need jätaksid. Siia alla võite lisada ka riiete pesemise, keemilise puhastuse ning triikimise, kuid ka juuksuri, kosmeetika, maniküüri, solaariumi, ilusalongi jmt.

 

SIGARETID

 

Kuni 1500 EEK kuus

 

Mittesuitsetajast töötaja on tark inimene. Kui olete suitsetaja, arvutage kokku, kui palju raha kulutate kuus suitsu peale ning missuguse summa vajate selle kahjuliku harjumuse jaoks aastas.

 

ENESETÄIENDUS, KVALIFIKATSIOONID, ÕPPIMINE

 

50 – 500 EEK kuus

 

Antud juhul ei räägita küll ülikoolis õppimisest, vaid aeg-ajalt toimuvatest koolitustest(mõni koolitus võib maksta 2000-3000 EEK), ametialasest kirjandusest(kindlasti loete oma eriala pärast mõnda ajalehte või ostate raamatuid) ning ka interneti kasutamisest(töö otsimine, ametialaste veebilehtede ja foorumite külastamine, e-kirjadele vastamine).

 

KINGITUSED, SÜNDMUSED

 

300 EEK kuus

 

Paljudes firmades on kombeks, et töötajad kostitavad oma sünnipäeva puhul kolleege. Teie sünnipäev on küll vaid 1 kord aastas, kuid kolleege on palju ning nii mõnelegi tuleb muretseda ka kingitus. Lisaks ka jõulu- ja muud peod, mille jaoks on vaja osta eraldi riided.

 

TERVIS

 

100 EEK kuus

 

Isegi meelepärane töö võib mõjuda tervisele halvasti: stress, pinge, vähe puhkust ja pikk tööpäev ei ole just parimad abilised karjääri tegemisel. Stressist aitavad vabaneda näiteks sport ja kultuuriürituste külastamine, mis on ilmselgelt tasulised toimingud. Isegi peavalu korral on vaja valuvaigistit, mida tõenäoliselt tuleb osta ise. Kui aga jääte juhuslikult haigeks, võite saadud summa korrutada kahega.

 

JA KOKKU SAIME: 4450 – 19000 EEK kuus. Ilmselt sõltub antud summa tööliigist ja töötaja kokkuhoidlikkusest, kuid järeldus on ilmselge: ka töö eest tuleb maksta ning üsna palju.

 

Nüüd võiksite üle vaadata, kui palju maksate teie kuus oma töö eest, ning kirjutada saadud summa kommentaaridesse.

Read 10380 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Mis vanuses naised on kõige ilusamad?

Aastatega muutub iga naise välimus – isegi vaatamata tema pingutustele säilitada 18-aastase tüdruku keha ja näonahk. 

Loe edasi »
Vali kosmeetikavahendid vanuse järgi!

20-aastastel tütarlastel on huuled loomulikult roosad ning seetõttu piisab igapäevameigi jaoks huuleläikest. Küpses vanuses hakkavad huuled oma värvi

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 159 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Kas ilu = rumalus?

Briti teadlaste uurimus hajutab lõplikult müüdi se

Loe edasi »
Kas koos või lahku?

Erinevate kosmeetikavahendite kombinatsioonid ei p

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuste väljalangemine

On levinud uskumus, et juuste väljalange

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun