Kirss.Net

Saturday, 17 September 2011 07:23

Ainult nohu! Kiire esmaabi külmetuse vastu

 

Sa pole ei gripi- ega angiinihaige, tunned ennast enam-vähem, ainukeseks sümptoomiks on nohu. Tundub, et sul on tavaline külmetus. Aga „Külmetus” on samuti viirusetõbi, ohtlik ja raske. Praegu on teada üle 300 viiruse, mis võivad külmetust põhjustada. Gripp on muidugi palju raskem haigus, aga sümptomid on sarnased.

Esmaabi

Öeldakse, et kui ravida külmetust, saab terveks 7 päevaga, kui aga mitte ravida, siis nädalaga. Aga see pole tegelikult nii. Need, kes on natukenegi meditsiiniga kokku puutunud, teavad, et tavaline külmetus, kui seda mitte ravida, võib üle kasvada raskeks haiguseks. Pealegi, kui lähed haigena tööle, nakatad ka teisi. Selle eest ei ütle sulle keegi „Aitäh!” Anna endale paar päeva puhkust, käi arsti juures ära, osta kõik vajalikkud ravimid. Pea meeles, et vajad soojust ja rohkesti vedelikku. Kiireks esmaabiks külmetuse vastu on soe vann. Isegi, kui tundub, et oled juba terve, puhka veel natuke nö „profülaktikaks”

Mõnus ja kasulik

Et hävitada viirus, joo naturaalset marjamorssi, pärnapuuteed vaarikamoosi või meega. Organismi aitab hästi kuum piim kaneeli ja meega.

Kõik ühes

Sul läheb ilmtingimata vaja valuvaigistavaid ja palavikuvastaseid ravimeid. Kõrge palavik koormab südant ja kopse, peavalu aga kurnab niigi nõrga organismi. Parem on valida preparaate efektiivsete ja ohutute koostisosadega. Üks selline võtmekomponent on PARACETOMOL.

Mõistlikum on osta „kombineeritud” ravim, mis aitab kõigi külmetuse sümptomite vastu, k.a nohu, kurguvalu, köha; ning sisaldab ka C-vitamiini. C-vitamiin aitab taastada organismi loomulikku vastupanuvõimet. Aga praegu on ju valik nii suur – lähed apteeki ja ei tea, mida osta. Kuna kõik ravimid erinevad koostise poolest, loe hoolega läbi kogu informatsiooni, mis leidub pakendil. Minimaalset efektiivset PARACETOMOLI kogust on kerge välja arvutada: täiskasvanul inimesel on see 10 mg/1 kg (kehakaalu) kohta. Kui manustada väiksem kogus, siis ravim võib mitte aidata. Aga ära üle pinguta, kõik on hea, kui seda pole liiga palju.

Ole otstarbekas

Valides kombineeritud ravimi, hoiad kokku ja säästad ennast pidevast ravimite tarvitamisest.

Autojuht, ole tähelepanelik

Paljud ravimid tekitavad uimasust, auto juhtimine nõuab täielikku tähelepanu keskendust. Loe hoolikalt pakendil olevat infot. Jälgi, et ravimil ei oleks komponente, mis tekitavad uimasust ja tähelepanu kaotust.

Herpes

Kui organism on külmetusest nõrgenenud, võib huultele ilmuda herpes. Pole midagi imestada: statistika on kurb – tervelt 90 % maailmaelanikest on herpese kandjad. Herpese iseärasuseks on see, et kui ta juba ühe korra organismi sattub, siis ei saa teda kuidagimoodi hävitada. Kui herpest mitte ravida, siis kestab haigus 9-10 päeva. Sellel perioodil on ta väga nakatav – ta võib kanduda teistele nahapiirkondadele ja samuti ka teistele inimestele(suudluste, sööginõude, rätikute, kosmeetika testerite kaudu).

Kuidas herpest kiiresti ravida?

Mõistagi põhjustab see tegelikult tühine haigus ebamugavust nii vaimselt kui füsioloogiliselt. Praegu saab käsimüügis osta palju erinevaid ravimeid, tuntuks on saanud erilised plaastrid, mis aitavad herpesest lahti saada 1-2 päevaga.

Tähelepanu

Ära puuduta herpese haava kätega, muidu võid haigus levida suuümbrusest kaugemale.

Ole terve!

Kergem on haigust ennetada, mitte aga ravida:

• Ruumis peaks olema värske ja piisavalt niiske õhk. See võimaldab limaskestade normaalset funktsioneerimist.

• Tee jalutuskäigud ja tegele spordiga!

• Pane ennast soojalt riidesse, ära unusta salli

• Tervislik toitumine – sinu parimaks sõbraks on küüslauk, kuigi see hästi ei lõhna. Söö rohkem puu- ja juurvilju. Väga tervislikud ja C-vitamiini rohked on tsitruselised.

• Väldi stresse, puhka, ära kurna ennast üle. Naudi elu!

Tervist ja elurõõmu kõigile!

 

Read 11516 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Vapustav LOOMULIK ILU. Kas meeldib?

Mis juhtub, kui kanda modelli näole korraga 365 kihti meiki ehk terve aasta peale mõeldud meigi koguse? Just sellise küsimuse esitasid endale kreatiiv

Loe edasi »
Kui ripsmed langevad välja...

Kui sa märkasid, et su ripsmed langevad aktiivselt välja, siis mõtle läbi, äkki teed midagi valesti.  

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 166 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Mul on väikesed rinnad...

„Olen 18-aastane, kuid rinnad siiamaani nagu teism

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuste väljalangemine

Juuste väljalangemine on nagu kasvugi lo

Loe edasi »

Retseptid

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun