Kirss.Net

Thursday, 12 August 2010 10:22

6 head põhjust, miks sa peaksid arbuusi ostma

 

Kindlasti oled maitsnud seda erkpunase viljaliha ning rohelise koorega hiiglasuurt marja. Kuid kas teadsid, et lisaks suurepärasele maitsele on tal ka raviomadusi?

 

arbuus 

pilt: dreamstime.com  

 

Üks paremaid magneesiumi allikaid

 

Kõigest 150 grammist arbuusist piisab, et saada oma magneesiumi päevanorm kätte. Arvestades et magneesium on tähtsuselt teine mineraal, mida meie organism ise ei sünteesi, peaksime kasutama võimalust saada oma mineraali puudujääk arbuusiga kätte. Arbuusi peaksid kindlasti oma menüüsse lisama arteriaalse hüpertoonia all kannatavad inimesed. Lisaks on arbuus hea kolesterooli alandaja, mis on eriti tähtis südameveresoonkonna haiguste korral ning kõigile inimestele, kes soovivad terved olla.

 

Happe-leeliseline tasakaal terve maksa jaoks

 

Arbuusi unikaalsus seisneb selleski, et tema mahlas sisaldub üsna vähe looduslikke happeid ning soolasid, mida ei saa öelda teiste marjade ning puuviljade kohta. Seevastu leidub palju kasulikke leeliseid, mis aitavad organismi happe-aluselist tasakaalu normaliseerida. Antud omadus muudab arbuusi äärmiselt kasulikuks erituselundkonna jaoks. Erituselundkonna häirete all kannatavatele inimestele soovitatakse augustis tarbida 2 kg seda maitsvat ravimit päevas, kuid ka terved inimesed võiksid vesimelonit profülaktika eesmärkides süüa. Vahelduseks võib proovida ka arbuusimahla, lisades klaasi veidi mett.

 

Kuidas liigne vedelik kehast välja saada?

 

Arbuus viib kehast liigse vedeliku välja paremini kui ükski teine puuvili. Muide, selline kasulik omadus on ka arbuusikoorel. Arbuusikoorest võib valmistada joogi, mis aitab vabaneda tursetest. Sellist arbuusiteraapiat on võimalik kasutada terve aasta jooksul, sest kuivatatud arbuusikoort on lihtne säilitada. Selleks vala kuivatatud arbuusikoor keeva veega üle(proportsioonis 1:10) ning keeda 5 minutit. Jahuta, kurna ning joo 3-4 korda päevas ½ klaasi kaupa.

 

Nõuanne:Püüa vältida soolaseid toite 2-3 tundi enne arbuusi söömist. Kindlasti ei tohiks süüa krõpse, kala, soolaseid maapähkleid jmt. Miks? Sool kogub organismi liigset vedelikku ning seetõttu võib arbuusist saadud rohke vesi kehasse jääda.

 

Miinimum kaloreid

 

100 grammi vapustavalt hea viljalihaga saad vaid 38 kalorit. Seepärast harrastavad arbuusisöömist dieedipidajad, kuna täiskõhutunde saamiseks piisab 150-200 kalorist. Arbuusis leidub ka fooliumhape, mis normaliseerib rasvavahetust organismis. Arbuusidieet on ülimalt lihtne ning näeb välja järgmiselt:

 

Iga 10 kg kehakaalu kohta tuleb süüa 1 kg arbuusi päevas, ehk kui kaalud 75 kg, pead sööma 7,5 kg arbuusi päevas, jaota see kogus 5-6 söögikorraks. Arbuusidieeti ei soovitata pidada üle 5 päeva, kui sööd ainult arbuusi, ning üle 10 päeva, kui lisasid menüüsse ka leiba. Dieet on vägagi efektiivne: vähem kui nädala jooksul võib kaotada 3-5 kg, õige väljumise korral kuni 8kg.

 

Dieedist väljumine: toitu ühe nädala jooksul järgmiselt.

 

- hommikusöögiks kaera-, tatra- või riisipuder + natuke kohupiima ja väherasvast juustu või 1 muna

- lõunasöögiks kala või kanaliha, natuke salatit sidrunimahla ja oliiviõliga

- õhtusöögiks jällegi arbuus, kuid iga 30 kg kehakaalu kohta 1kg arbuusi

 

Odav kosmetoloog

 

Arbuusi kasutatakse ka kosmeetilistel eesmärkidel. Näiteks võid arbuusi viljaliha kanda näonahale 20 minutiks: selline näomask on niisutava ja noorendava efektiga.

 

Arbuusiraud

 

Rauasisalduse poolest järgneb arbuus salatilehtedele ning spinatile. Arbuusist saadud raud on kergesti omastatav ning aitab ainevahetust normaliseerida.

 

Kuidas arbuusi valida?

 

-         Koputa arbuusikoorele: valmis vili annab vastuseks tuhmi heli, pooltoores arbuus kõlab tühjalt.

-        Eelista kollase laiguga arbuusi.

-         Väldi arbuuse, mille koores on lõhed või pehmed laigud.

-         Arbuusi valmimise aeg on augusti lõpp – septembri algus, augusti alguses pole arbuusid niivõrd kasulikud.

Read 8397 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Mul on väikesed rinnad...

„Olen 18-aastane, kuid rinnad siiamaani nagu teismelisel plikal... Olen palju ära proovinud, kuid miski ei aita, ka plastiline kirurgia ei ole minu ja

Loe edasi »
Mis värvi ripsmetušši valida?

Ripsmetuši ostmisel mõtleme harva, mis värvi valida. Tavaliselt võtame klassikalise musta. Samas on ju praegu ripsmetuššide valik nii suur, õige värv

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 167 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Vali kosmeetikavahendid vanuse järgi!

20-aastastel tütarlastel on huuled loomulikult roo

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuste väljalangemine

On levinud uskumus, et juuste väljalange

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun