Kirss.Net

Tuesday, 25 May 2010 15:45

Naturaalse kosmeetika plussid ja miinused

Kodused iluretseptid on viimasel ajal üsna populaarsed. Saab ju kõik vajalikud koostisosad otse külmkapist ning valmistamine võtab vaid mõned minutid. Pealegi on naturaalsed hooldusvahendid palju odavamad ja  - nagu paljud väidavad - kasulikumad, sest ei sisalda keemilisi ühendeid, vaid ainult loodusest pärit aineid. Aga kas tõesti on kõik naturaalne kasulik? Räägime koduse kosmeetika plussidest ja miinustest. 

kosmeetika 

pilt: freedigitalphotos.net 

 

MIINUSED

 

* Kodused vahendid võivad tekitada allergiat. Üsna paljud allergoloogide külastajad ongi naturaalse kosmeetika harrastajad. Looduseannid, varustades nahka kasulike ainetega, võivad osutuda ka põletike ja vistrike põhjustajaks.

 

* Naturaalsed tooted ei sobi kõigile. Näomask vahustatud munavalgest on efektiivne pooride ahendaja. Selline näomask on küll ideaalne hooldusvahend rasvasele ja kombineeritud nahale, kuid kuiva naha omanikud ei tohiks seda kasutada, sest vastasel juhul toob näomask vaid naha kestenduse. Porgandimaski, mis on mõeldud naha niisutamiseks ja ilusa päevituse saavutamiseks, tuleb samuti kasutada ettevaatlikult, sest retseptis öeldud aja ületamisel muutub nahk kuldpruuni asemel kollakaks.

 

* Ökoloogia mõjub halvasti kvaliteedile. Mitukümmend aastat tagasi oli enamik toiduaineid naturaalsed ja ökoloogiliselt puhtad: pulbripiima asemel värske piim ning poest ostetud köögi- ja puuviljade alternatiiviks oma aias kasvatatud õunad. Kas tänapäeval saab olla täiesti kindel selle õuna naturaalsuses, millest kavatseme valmistada näomaski?

 

PLUSSID

 

* Kodus valmistatud vahendites ei ole lisaaineid. Näiteks konservandid, mis pikendavad kosmeetika säilitusaega. Lisaks värv- ja lõhnaained.

 

* Alati on teada vahendi koostis. Me valime ise ingrediendid, samas kui mõni vastutustundetu tootja võib hoida saladuses osa informatsioonist oma kosmeetikavahendite tõelisest koostisest.

 

ISEGI KUI OLED KINDEL TOOTE VÄRSKUSES JA NATURAALSUSES, PÖÖRA TÄHELEPANU SELLELE, ET MÕNED KOMBINATSIOONID VÕIVAD PÕHJUSTADA ALLERGIAT JA TEISI EBAMEELDIVUSI. Millised retseptid on ohtlikud?

 

* Mesi, maasikad ja tsitruselised on tuntud allergeenid. Enne nende maskide kasutamist tuleb veenduda, et sul ei ole nende vastu allergiat.

 

* Leivamaskid juustele kuivavad kiiresti ning 20-30 minuti möödudes on neid peaaegu võimatu maha pesta.

 

* Munavalget juustele kanda ei tohi! Kasu temast niikuinii poleks, mahapesemine on väga raske.

 

* Küüslaugukompressid põletavad nahka.

 

* Sibulamask on väga kasulik juuste väljalangemise korral. Kuid maski omapärane lõhn, mis kaob, kui juuksed on ära kuivanud, tekib uuesti märgade juuste korral.

 

 * Porgandi- ja meemaskid annavad nahale vastavalt kollase ja lillaka varjundi. Selliseid maske ei tohi hoida kauem kui 5 minutit. 

Read 4940 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Kas koos või lahku?

Erinevate kosmeetikavahendite kombinatsioonid ei pruugi anda soovitud tulemust. Milliseid kombinatsioone on mõistlikum vältida?  

Loe edasi »
NINA KORRIGEERIMINE - üks raskemaid, kuid populaarsemaid operatsioone

Nina võidakse opereerida nii esteetilisel kui ka funktsionaalsel eesmärgil. Oma nina lasevad opereerida nii naised kui mehed, keda häirib nende nina v

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 120 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Nooruse eliksiir on leiutatud!

McMasteri ülikooli teadlased leiutasid nooruse eli

Loe edasi »
Ideaalsed rinnad – kõik on sinu teha!

Rinnahooldus sisaldab palju komponente: massaaž, k

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

KÜÜNED TUGEVAKS!

Pikad, puhtad ja tugevad küüned on iga n

Loe edasi »

Juuksehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun