Kirss.Net

Tuesday, 29 December 2009 13:00

Teejuht lõhnamaailmas

Parfüümid köidavad meid meie meeli mõjutades; eks ole ju lõhnataju seotud vahetult aju emotsioone kontrolliva keskusega. 

lõhnad 

 

Lõhnakultuuri õppetunnid


Kanna parfüüme nagu rõivaidki. Kõigepealt kasuta dušigeeli, mis jätab sinu nahale kerge aroomi; seejärel kasuta ihukreemi. See ühtaegu tugevdab lõhna ning niisutab keha. Need kaks toodet lõhnastavad keha päevaks piisavalt.


Erilistel puhkudel või õhtustel üritustel pihusta nahale pisut tualettvett (eau de toilette) või sellest tugevamat lõhnavett (eau de parfum).


Parfüümiekstrakt, lõhnade kuninganna, on täpiks ‚i’ peal. Selle tilgakest kasutatakse erilistel puhkudel. Päevasel ajal ja tööl kasutamiseks on selle lõhn liiga tugev.


Lähtu parfüümi kasutamisel järgmistest näpunäidetest

  • Kanna lõhna alati puhtale nahale kõige intensiivsema vereringega kohtades (nn. pulsikohad). Niisugusteks kohtadeks on randmete ja küünarnukkide siseküljed, dekoltee, kubemepiirkond, põlveõndlad ja pahkluud. Väldi meelekohti ja kõrvataguseid – rasv muudab parfüümi lõhna ebameeldivaks.
  • Vaatamata sellele, et paljude parfüümide põhilised toorained on samad, on iga parfüüm tänu lõhnaainete kombinatsioonile siiski ainulaadne. Lisaks võimendavad lõhna eripära selle kvaliteet ja kasutaja naha soojus. Just seetõttu omandavad parfüümid iga kasutaja nahal erineva lõhna.


Piisab vaid kergest hõngust


Väldi parfüümide kasutamist oma keha esiosal, st. rindadest kõrgemal asetsevas piirkonnas kuni näoni. On igati mõistlik kasutada esmamulje loomiseks oma välimust ja isikupära, mitte teisi lõhnapilvega uimastada.


Juhul, kui sul on tundlik nina, alusta lõhna kasutamist altpoolt ning pihusta seda kuni nabapiirkonnani. Sel moel liigub aroomipilv koos sinuga ning ei tõuse nii kõrgele, et see võiks hingamisteid ärritada.


Mõistlik kasutaja mõtleb ühtlasi läbi eheda parfüümi kasutamise olukorrad. Nii võib näiteks parfüümi kasutada üksnes pärast teatrit välja minnes. Nii ei hakka lõhn pikka aega teistega lähestikku istumise korral neid kuidagi häirima.


Sobiva lõhna valimine


Testi lõhna alati enda nahal, kuna see kohaneb kandja naha ainevahetuse, soojuse ja pH-ga. Lase lõhnal mõnda aega toimida ja nuusuta seda alles siis. Proovi korraga vaid paari lõhna. Lõhnataju on kõige erksam hommikuti.


Hoia parfüümi õigesti


Parfüüm säilib avamata pakendis 3-5 aastat. Pärast avamist on selle kasutusaeg umbes poolteist aastat – eeldusel, et hoiad korralikult suletud lõhnaõli pakendis ja toatemperatuuril. Parfüümi suurimateks vaenlasteks on valgus ja soojus.


allikas: http://www.stockmann.ee/; Sini Kesänen
pilt: sxc.hu

Read 3730 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Hoolitsetud küüned + ilusad juuksed + terve nahk = täiuslikkus!

Igaüks tahaks omada pikki ilusaid juukseid, luksuslikke küüsi ning säravat ideaalselt siledat nahka, ühesõnaga olla täiuslik. See polegi niivõrd raske

Loe edasi »
Marjatooni huulepulk: selle suve populaarseim - meik nagu staaridel

Rasketel kriisiaastatel on eriti suur nõudlus naiste huulepulkade järele. Miks? Soetada midagi kallist pole võimalik, huulepulk on aga alati taskukoha

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 194 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Silmameigi tegemine

Silmameigi tegemist tuleb alustada korralikust alu

Loe edasi »
Kas koos või lahku?

Erinevate kosmeetikavahendite kombinatsioonid ei p

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun