Kirss.Net

Wednesday, 02 December 2009 15:12

Kosmeetika säilivusaeg: seda peab teadma!

Vanaks läinud kosmeetika võib kasu asemel põhjustada erinevaid põletikke, infektsioone või koguni aknet. Seega tuleb kosmeetikat kasutades meeles pidada paar asja: millal on kosmeetikavahend ostetud ja kaua ta säilib. 

 

 

 kosmeetika 

pilt: sxc.hu 

Ripsmetušš 

Reeglina hoiame ka vana ripsmetušši oma meigikotis – igaks juhuks, äkki läheb just seda vaja... Kuid ripsmetušši võib kasutada vaid 3-5 kuud. Aja möödudes kogunevad harja bakterid, nii on ideaalne osta iga 1,5 kuu tagant uus ripsmetušš. Kui nii sagedane kosmeetika ostmine pole taskukohane, võib ripsmetušši hoida ka külmkapis – see tundub küll naljakas, kuid on suurepärane viis kosmeetika säilitamiseks.

Puuder

Puuder säilib palju kauem, tavaliselt kuni 2 aastat. Kuid peab arvestama, et puudri kasutamisel seguneb see rasva ja tolmuga ning puudri struktuur muutub. Seega peaks meigipintsleid ja –käsnu puhastama vähemalt kord nädalas. Vananenud puudri tunnuseks on omapärase lõhna tekkimine.

Põsepuna, lauvärvid

Ka põsepuna ning lauvärvid säilivad kuni 2 aastat(kreemitaolised 12-15 kuud). Pärast säilivusaja lõppemist muutub vahendite värv ja struktuur, võib tekkida ebameeldiv lõhn.

Meigipintslid ja –käsnad

Meigipintsli säilivusaeg sõltub suures osas tema kvaliteedist. Nii võib odavamat pintslit kasutada kuni pool aastat, kallimat ja kvaliteetsemat kuni kaks aastat(regulaarse puhastamise korral).

Huulepulk

Tavaline huulepulk säilib 1 aasta, huuleläige kuni poolteist aastat. Kõlbmatu huulepulga reedab spetsiifiline lõhn ning kuivus.

Jumestuskreem

Keskmiselt säilib jumestuskreem 1 aasta, selle riknemist on kerge märgata: tekib ebameeldiv lõhn, struktuurilt hakkab jumestuskreem meenutama koorivat. Et pikendada säilivusaega, kasuta pealekandmisel käsna.

Kosmeetikat hoia eemal niiskusest, kuumusest, külmast ja valgusest. Pea meeles, et vananenud kosmeetika kaotab oma kasulikud omadused ning võib põhjustada palju ebameeldivusi!

Read 6801 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Mis vanuses naised on kõige ilusamad?

Aastatega muutub iga naise välimus – isegi vaatamata tema pingutustele säilitada 18-aastase tüdruku keha ja näonahk. 

Loe edasi »
Õiget tooni lauvärv muudab sind kauniks! Kuidas seda leida?

Tänapäeva naine ei kujutaks oma elu ilma kosmeetikata ette. Õigesti valitud ripsmetušš, lauvärv ja huulepulk varjavad puudusi ning rõhutavad kõige ilu

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 161 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Mul on väikesed rinnad...

„Olen 18-aastane, kuid rinnad siiamaani nagu teism

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun