Kirss.Net

Sunday, 04 April 2010 13:12

Mida teavad küüned tervisest? UURI VÄLJA!

On olemas uskumus, et valged täpid küüntel tõotavad peatset edu ning laigud ennustavad kingi saamist. Kuid arstid sellese ei usu ning väidavad, et täpid, laigud jmt märgid räägivad hoopis organismi terviseseisundist.

küüned 

pilt: sxc.hu

Uurime kuju ja reljeefi

 

Alustame VÄRVIST: tervetel küüntel on meeldiv heleroosa värv. Ebaloomulik kollane varjund annab märku häiretest lümfisüsteemis või maksas. Erkpunased küüned viitavad punaste vereliblede ületootmisele organismis – sel juhul tasuks lasta teha vereproov. Õrn sinakas gamma ei räägi paraku kuninglikust verest, vaid osutab südame ja veresoonkonna probleemidele. Kui küüned on muutunud valgeks, siis on võimalikuks põhjuseks aneemia, mis johtub enamasti raua puudusest toidust.

 

Tõsi küll, kollased küüned on tavaline nähtus suitsetavate tütarlaste juures. Taolise üllatuse võib tuua ka ebakvaliteetne küünelakk ning mõned ravimid(näiteks tetratsükliin).

 

PRAOD peegeldavad kas halba toitumist või krooniliste haiguste olemasolu. Võimalik, et organismis on puudus PP-vitamiinist ehk niatsiinist, millest sõltub seedeelundkonna ja närvisüsteemi töö. Väärtusliku mikroelemendi puuduse korvamiseks tuleb menüüsse lisada täisteraleib, aurutatud liha, tatrapuder ja kaunviljalised.

 

VALGED TÄPID võivad viidata kaltsiumi puudusele. Sööge rohkem piimatooteid, aprikoose, krevette, merekapsast ning seesami. Kaltsiumi omastamisel on vajalik ka D-vitamiin. Valged täpid tekivad samuti hormonaalsete häirete korral, milles aitab täpsemini selgusele jõuda naistearst.

 

Aeglane kasv

 

Aeglane kasv johtub kroonilisest stressist ning väsimusest. See on selge märk, et organism vajab rohkem puhkust. Küüsi aga aitab eriline hooldus: tehke vitamiinimaskid, kasutage küünekasvu kiirendavaid hooldusvahendeid.

 

Muide, suvel kasvavad küüned kiiremini, kuid talvel aeglasemalt. Küünekasvu aeglustumine kaasneb ka organismi vananemisega.

 

Haprad küüned

 

Küünte haprus on kergesti välditav, kui kasutada nõude pesemisel ja koristamisel kummikindaid. Samas võivad haprad küüned olla ka rauapuuduse või kilpnäärme probleemide tulemuseks.

 

Et muuta küüned tugevamaks, sööge rohkem naturaalset želatiini sisaldavat toitu – näiteks sülti, kuid ka tarretist, sefiiri, marmelaadi(nende magustoitude valmistamisel kasutatakse vetikatest saadavat pulbrit nimega agar-agar, mis sarnaneb želatiinile).

 

Read 10959 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Mis vanuses naised on kõige ilusamad?

Aastatega muutub iga naise välimus – isegi vaatamata tema pingutustele säilitada 18-aastase tüdruku keha ja näonahk. 

Loe edasi »
Meiginipid koolilõpetajale: leia oma ideaalne kombinatsioon!

Jäänud on veel viimased eksamid ning siis saabubki koolilõpetamise aeg. Kindlasti oled juba endale kleidi muretsenud ning mõelnud soengu ja meigi tege

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 147 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Ilusate ripsmete saladused

Mis oleks ilusam, kui pikad kohevad ripsmed? Kuida

Loe edasi »
Vapustav LOOMULIK ILU. Kas meeldib?

Mis juhtub, kui kanda modelli näole korraga 365 ki

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun