Kirss.Net

Monday, 25 January 2010 08:16

Juuste väljalangemine

Juuste väljalangemine on nagu kasvugi loomulik protsess, mis toimub kõigil inimestel, sest organism vahetab vanu rakke uute vastu.

 

Normaalne on, kui päevas langeb välja 60-100 juuksekarva.

Kui teil on see nii, siis ei tasu muretseda, väljalangenud juuksekarva asemele kasvab õigepea uus.

Kui teil aga langeb rohkem välja, siis tasub mõelda ravimisest ja paremast hooldusest.

 

juuksed 

pilt:sxc.hu

 

Uurige suvalist väljalangenud juuksekarva.

* Kui otsal ei ole musta "kotikest", siis on kõik korras

* Kui on siis ärge peske juukseid 3 päeva jooksul, seejärel võtke ühe juuksesalga ja tõmmake selle otsast. Kui selle tulemusena teie sõrmede vahele jääb rohkem kui 5 juuksekarva, siis unustage kõik moodsad soengud, värvimine ja keemilised protseduurid ning mõelge rohkem oma juuste tervisest.

 

Kõige tähtsam on kindlaks määrata juuste väljalangemise põhjuse.

1. Rauapuudus. Seda põhjustab menstruatsioon, tihti ka dieet.

Rauapuuduse tunnusmärgid: kahvatu nahk, väsimus, uimasus. Igal juhul tasub teha vereproovi. Kui teil on tõepoolest organismis rauapuudus, siis kõige tõenäolisemalt ongi see juuste väljalangemise peamine põhjus. Proovige süüa rohkem rauda sisaldavat toitu või ostke apteegist toidulisandeid.

2. Stress. Arvan, et igaüks on tähele pannud, et pärast rasket stressirikast nädalat hakkab juuksed hulgaliselt välja langema. Lühiajalise stressi korral taastuvad juuksed kiiresti ja väljalangemine lakkab paari päeva jooksul. Kui aga stress on pidevalt teie elus, siis peanaha veresooned ahenevad sedavõrra, et juuste väljalangemine muutub krooniliseks ja seda peab ravima.

3. Mõned haigused põhjustavad samuti juuste väljalangemist, nt kilpnäärmehaigused, aneemia, suhkrutõbi, kopsupõletik, ka suguhaigused mõjutavad otseselt juuste väljalangemis- ja kasvamisprotsessi..

4. Reaktsioon mõnedele ravimitele. Tänapäeval on väga palju selliseid ravimeid(üle 100), mis võivad põhjustada juuste väljalangemist. Nt. rasestumisvastased tabletid, kuseeritust soodustavad vahendid, steroidid ja isegi aspiriin. Kui teil on probleemsed juuksed, siis enne uue ravimi manustamist tasub alati konsulteerida arstiga.

5. "Karmi" hoolduse tõttu. Juuste värvimine, lokkimine, sirgendamine, föön - kõik need protseduurid rikuvad juukseid. Kui te ei suuda ilma nendeta elada, siis andke oma juustele vähemalt lühiaegset puhkust.

6. Juuste väljalangemine võib murdeeas ja raseduse ajal toimuda meessuguhormooni liiga kiire moodustumise tõttu. See on raske juhus, selle ravimiseks kasutatakse hormooniteraapiat.

Igal juhul enne mingi otsuse vastuvõtmist tasub konsulteerida arstiga.

7. veel üks põhjus, mida võib eriliselt esile tuua - on peanaha vereringe häire. Seda võib põhjustada kohvi ületarbimine, mis paisutab ja ahendab veresooni. Muide, kui kohvi lisada likööri vm alkoholi, siis selle negatiivne mõju suureneb.

 

Rahvameditsiinist:

* Hõõruda peanahasse sibula mahla koos konjaki ja takjajuurte tõmmisega. Väga hea ja efektiivne vahend. Proportsioonid: 1 osa konjaki, 4 osa sibulamahla ja 6 osa takjajuurte tõmmist.

* Juustekasvu stimuleerimiseks kasutatakse värsket aaloe mahla. Aaloetaime alumised ja keskmised lehed lõigatakse ära, pestakse keedetud veega, kuivatatakse ja keeratakse paberi sisse ning jäetakse külmkappi 12 ööpäevaks. Seejärel peenestatakse terved lehed(mustaks läinud viska ära), ning surutakse nendest mahla välja. 1-2 korda nädalas hõõrutakse mahla peanahasse.

* Juuste kasvamist stimuleerib ja sibula ja küüslauga mahlade segu, neid hõõrutakse peanahasse tund aega enne pesemist.

* Juuste väljalangemise korral kasutatakse suure eduga punast kaunpipart. Ta kutsub esile vere valgumist peanahasse. Proportsioonid: pipar 1osa: piiritus 10 osa(70 kraadi), panna pipar piirituse sisse ja jätta 6-7 päevaks seisma. Seejärel lahustada saadud vedelikku proportsioonis 1:10 keedetud veega. Hõõruda peanahasse(soovitavalt enne magamaminekut) 2-3 korda nädalas.

Kui teil on kuivad ja vigastatud juuksed ja hakkavad kohe-kohe välja langema, võib kasutada järgmist retsepti.

* 1 sl aaloe mahla, 1 sl mett, 1 tl kastoorõli - segada ära ja hõõruda peanahasse 30-40 minutit enne juuste pesemist.

Read 9320 times

Related items

  • Hooaja parimad soengud: stilistide ettepanekud

    On vähe selliseid naisi, kes suudavad aastaid ühte ja sama soengut kanda. Pigem oleme impulsiivsed ja tahaksime olla moodsad ja stiilsed. Ja teadagi pole paremat tuju tõstjat kui uus kena soeng - seda muidugi juhul, kui juuksur on oma ala meister, keda sa usaldad.

    ilu

  • TEST: kui terved ja ilusad on sinu juuksed?

    juuksed

    Sulle meeldib katsetada erinevate soengutega ning sa kasutad sageli juuksetange ja –sirgendajat? Või püüad vastupidi iga hinna eest fööni vältida, et juukseid mitte kuivatada? Meie lühike test aitab sul välja uurida, mis seisus on sinu juuksed ja mida peaksid tegema, et nad oleksid veelgi ilusamad.


  • Juuksed ja nende hooldus

    Meile kõigile ei ole antud pakse kohevaid juukseid. juustele pühendame üldiselt palju rohkem aega, vaeva ja raha kui ihu hooldamisele. Juuste suhtes oleme tõesti tundlikud.

    ilu

ILUNIPID, MEIKIMINE

Meiginipid koolilõpetajale: leia oma ideaalne kombinatsioon!

Jäänud on veel viimased eksamid ning siis saabubki koolilõpetamise aeg. Kindlasti oled juba endale kleidi muretsenud ning mõelnud soengu ja meigi tege

Loe edasi »
Nooruse eliksiir on leiutatud!

McMasteri ülikooli teadlased leiutasid nooruse eliksiiri! Nad väidavad, et laboritingimustes valmistatud kokteil mõjub soodsalt nii füsioloogilisele k

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 139 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Kosmeetikumid - keemia sinu kehas

Huuli värviv naine sööb elu jooksul ära 9 kilo huu

Loe edasi »
Mul on väikesed rinnad...

„Olen 18-aastane, kuid rinnad siiamaani nagu teism

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Rasvaste juuste hooldus

Rasvased juuksed tuleb pesta iga päev. I

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun