Kirss.Net

Wednesday, 09 June 2010 12:25

Suvise juuksehoolduse põhitõed

Suvi on muutuste aeg: alustame kas või iga naise soovist saavutada kuldne päevitus ning seksikas keha. Kuid rannas viibides või päikese käes jalutades ei tohiks unustada juustele mõeldud kaitsevahendeid: intensiivne päikesekiirgus, tuul ja soolane merevesi muudavad juuksed kuivaks ja elutuks. Kuidas seda vältida?

juuksed 

pilt: sxc.hu 

 

Suvise juuksehoolduse põhitõed

 

* Parim kaitse juustele on peakate: müts, rätik, kübar, panama vmt. Need kaitsevad juukseid UV-kiirguse eest ning näevad ilusad välja.

 

* Lõhenevad juukseotsad on suvel eriti aktuaalne probleem. Seega on soovitatav muretseda taastav juuksemask ning kasutada seda vähemalt kord nädalas. Suvel tuleb iga 1,5 kuu järel juukseotsi lõigata.

 

* Lähed randa? Pihusta juustesse veidi UV-kaitsega juuksehooldustoodet. Pööra tähelepanu UV-filtriga niisutavatele šampoonidele, maskidele, palsamitele ja konditsioneeridele. Need võiksid sisaldada järgmiseid koostisaineid: jojoba- ja oliiviõli ning tammekoore ekstrakti.

 

* Püüa vältida juuste värvimist ning keemilisi protseduure.

 

* Ära kasuta fööni, vaid lase juustel loomulikult ära kuivada. Nii väldid lõhenevaid juukseotsi ning aitad säilitada niiskusbilanssi.

 

* Ka täisväärtuslik toitumine on oluline ja seda eriti suvel. Palavatel suvepäevadel vajavad juuksed vitamiine, nii et kui pead dieeti või arvad, et ei saa toiduga piisavalt vitamiine ja mineraale, osta vitamiinikompleks.

 

* Kui tihti tohiks suvel juukseid pesta? See sõltub muidugi juuksetüübist ja selle iseärasustest, kuid üldiselt ei soovitata kasutada šampooni iga päev, isegi kui tegemist on õrna šampooniga. Igapäevaselt võid juukseid veega või tõmmistega loputada.

 

* Merevesi muudab juuksed tuhmiks ja kuivaks. Ujumismüts on lihtsaim viis seda vältida. Kui sulle ei meeldi ujumismüts, siis pärast merevees suplemist peaksid kindlasti juukseid puhta veega loputama ning kasutama taastavat palsamit.

 

Juukseid aitab taastada järgmine toitev mask: sega 1 sl majoneesi, 1 munakollane, 1 tl mett ning kanna juustele 2 tunniks. Seejärel loputa juukseid hoolikalt sooja vee ja šampooniga.

 

Taastavad hooldusvahendid

 

Kui päikesepaisteline suvi on siiski oma jälje jätnud, tuleb asuda juukseid taastama. Abi saad apteegist või professionaalsetes salongides müüdavatest kahjustatud juustele mõeldud ravivahenditest. Kuid ka koduste vahenditega on võimalik juukseid taastada.

 

Juuste pesemiseks

 

Juuste pesemiseks kasuta vee asemel erinevaid tõmmiseid: näiteks pärnalillede, paiselehe, kaselehtede, piparmündi, nõgese ja takjajuure tõmmiseid. Vala 500 g peenestatud lehti või õisi 0,5 l keeva veega üle ning lase tõmmata umbes 30 minutit. Kurna ning lahjenda veega proportsioonis 1:10.

 

Juuste loputamiseks

 

Väsinud juuste loputamiseks kasuta salvei tõmmist(4 sl salvei lehti ja 2 klaasi keeva vett, lase tõmmata 10-15 minutit, kurna ning jahuta).

 

Tõhus juuksemask

 

Niisutava ja tugevdava toimega on järgmine juuksemask: 2 munakollast, ½ sidruni mahl, 6-9 tilka õli. Kanna juustele ning loputa 30 minuti möödudes veega. Õlidest võid kasutada oliivi-, takjajuure-, mandli-, kastoor- või teepuuõli.

 

Katkiste juukseotste taastamisel aitab järgmistest koostisainetest koosnev mask: 200 g taimeõli + 75 g peenestatud takjajuurt. Lisa peenestatud takjajuurele taimeõli ning lase seista soojas kohas 24 tundi. Seejärel keeda segu nõrgal kuumusel umbes 15 minutit. Jahuta ja kurna. Kasuta maski 1-2 tundi enne juuste pesemist. Maski toimeaeg on 20 minutit.

Read 8730 times

Related items

ILUNIPID, MEIKIMINE

Kui ripsmed langevad välja...

Kui sa märkasid, et su ripsmed langevad aktiivselt välja, siis mõtle läbi, äkki teed midagi valesti.  

Loe edasi »
Nooruse eliksiir on leiutatud!

McMasteri ülikooli teadlased leiutasid nooruse eliksiiri! Nad väidavad, et laboritingimustes valmistatud kokteil mõjub soodsalt nii füsioloogilisele k

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 165 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Kuivade juuste hooldus

Mida vajavad kuivad juuksed? Loomulikul

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun