Print this page
Friday, 22 January 2010 15:20

TOP9 viisi, kuidas kaitsta juukseid talvepakase eest

Talvel vajavad juuksed veidi rohkem hooldust kui muidu, sest pakaseline ilm mõjub nendele halvasti. Pakume 9 võimalust oma juukseid talvel kaitsta.

 

juuksed 

pilt: dreamstime.com

1. Vitamiinid

 

Et organismil oleks kergem talvine aeg üle elada, vajab ta vitamiine ja mineraale. Kuna palju mikroelemente kulutab ta võitlusele temperatuuritingimuste vastu, peame neil külmadel ja pimedatel kuudel pöörama erilist tähelepanu toitumisele. A-vitamiin paneb juuksed kiiremini kasvama, B- ja E-vitamiinid annavad läike, C-vitamiin tugevdab struktuuri.

 

2. Rahvatarkus

 

Juustele on väga kasulikud kastoor- ja takjajuureõli. Õli tuleks lihtsalt enne magamaminekut juustesse määrida ning hommikul maha pesta. Märgatava tulemuse saavutamiseks tuleb õli määrida kord nädalas.

 

3. Kodused maskid

 

Ka kodus valmistatud ravimaskid mõjuvad soodsalt juustele. Talvel tuleb teha toitvaid juuksemaske. Munakollane, oliiviõli, mesi ja sidrunimahl on parimad juuste tugevdajad.

 

4. Ära värvi juukseid talvel!

 

Loobu talveks igasugustest imidžimuutustest, sest värvimine kahjustab niigi talvestressi all kannatavaid juukseid.

 

5. Õige õhuniiskus tagab terved juuksed.

 

Keskküttega ruumide õhk kuivatab peanahka, mis mõjub kahjustavalt juustele. Seega tasuks muretseda õhuniisutaja. Õhuniiskuse reguleerimine siseruumides on ka tervise seisukohalt väga oluline.

 

6. Juukseotsad vajavad erilist hooldust.

 

Talvel pööra erilist tähelepanu palsamite kasutamisele. Kui sul on kuivad juuksed, siis loomulikult peaksid kasutama ka niisutavat palsamit. Rasvaste ja normaalsete juuste omanikele oleks soovitatav muretseda kaks eri palsamit: üks enda juuksetüübile ja teine kuivadele juustele. Juukseotsadele kanna veidi palsamit kuivadele juustele, seejärel kasuta tavalist palsamit.

 

7. Föönita vähem.

 

Püüa vältida sagedast föönitamist, samuti juuste sirgendamist. Selleks pese juukseid õhtuti ning eelista lihtsaid ja loomulikke soenguid.

 

8. Loobu kuumast

 

Pese juukseid jaheda veega. Kuum vesi rikub juukseid ning teeb need kiiremini rasuseks. Pealegi aitab jahe vesi muuta kahused juuksed sõnakuulelikeks.

 

9. Kanna mütsi

 

Arvamus, et mütsi kandmine kahjustab juukseid, on väär. Pakane on juustele väga kahjulik: vereringe aeglustub, juuksed ei saa piisavalt toitaineid, muutuvad nõrgemaks ja tuhmimaks, juukseotsad lõhenevad. Müts peab olema mugav ja ka puhas – seega pese teda regulaarselt.

 

Read 7430 times

Related items

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun