Kirss.Net

Friday, 04 September 2009 15:19

TOODE # 3: oranžid ja rohelised köögiviljad

Rate this item
(0 votes)

Mida süüa, et näonahk oleks 24 tundi ööpäevas ilus, värske ja terve? Täisväärtuslik uni, spordiga tegelemine ja värskes õhus viibimine on olulised, kuid ainult neist ei piisa. Meie nahk sõltub ka toitumisest: vähem soolast ja rasvast, rohkem värskeid puu- ja köögivilju ning piimatooteid. Parandada naha seisundit aitavad „erilised” tooted.
 
nahk 
 

Toode 3: oranžid ja rohelised köögiviljad

 

Aktiivsed komponendid: A-vitamiin, beeta-karoteen 

Efekt: terve, sile nahk

 

Kui sul on põletikuline näonahk, siis on võimalik, et selle põhjuseks on A-vitamiini defitsiit. See antioksüdant sisaldub oranžides ja rohelistes köögiviljades. Näiteks võtame porgandi ja spinati. Porgandis leiduv beeta-karoteen aitab kaasa rakkude uuenemisele, pakub kaitset päiksekiirguse eest ja soodustab naha pigmenteerumist ühtlaselt pruunimaks, lisaks soodustab melaniini sünteesimist. Kuid tuleb meeles pidada, et A-vitamiini omastamiseks on vaja ka piisavalt rasva. Seega söö porgandit taimeõli ja hapukoorega, värskelt pressitud mahla aga joo vahukoorega!

 

porgandKaerahelbekoogid porgandiga

 

VAJA LÄHEB:

200 g kaerahelbeid

1 ¼ klaasi piima

2 suurt kanamuna

2 suurt porgandit

2 sl suhkrut

noaotsatäis soola

natuke kaneeli

 

VALMISTAMINE:

 

1. Soojenda piim ning lisa kaerahelbed. Kata kaanega ja jäta 10-15 minutiks seisma. Riivi porgand peene riiviga. Eralda munavalged munakollastest. Lisa kaerahelvestele munakollased, sool ja suhkur ning sega hoolikalt. Lisa riivitud porgand ja kaneel ning sega veel kord.

 

2. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa punktis 1 valmistatud massile. Soojenda pannil taimeõli, võta ühele koogile umbes 2 sl tainast ja küpseta mõlemalt poolt kuldseks. Kaste: hapukoor tuhksuhkruga või vahtrasiirup.

 

Pirnisalat spinati ja pekaanipähklitega

 

4 portsjonit

VAJA LÄHEB:

¼ tassi pekaanipähkleid(purustada)

2 sl rafineeritud taimeõli

3 pirni(puhastada koorest ja südamikust)

1 tl pruuni suhkrut

1 sl peenelt riivitud sibulat

¼ tl soola

¼ tl musta jahvatatud pipart

½ tassi õunamahla

2 tl õunaäädikat

1 tl sinepit

200 g värsket spinatit

juust

 

VALMISTAMINE:

 

1. Prae pähklid keskmisel tulel 3 minutit, jahuta. Soojenda samal pannil 1 sl taimeõli, lisa tükeldatud pirnid ja pruun suhkur. Ära sega, prae pirnid ühelt poolt kuldpruuniks(umbes 5 minutit), seejärel sega tähelepanelikult ja kiiresti. Tõsta taldrikule.

 

2. Prae taimeõlis riivitud sibul, lisa pipar, õunamahl, -äädikas, sinep; ning prae aeg-ajalt segades keskmisel tulel 3-4 minutit, kuni suurem osa vedelikust aurustub, seejärel lisa pirnid.

 

3. Spinatit tuleb pesta, kuivatada ning panna üks osa salatikausi põhja, tõsta pirnid koos kastmega kaussi ning kata ülejäänud spinati ja pähklite kihiga. Kaunista juustuga. 

 

Vaata ka: TOODE # 1 ja TOODE # 2

 

pilt: dreamstime.com 

Read 560663 times

Related items

ILUNIPID, MEIKIMINE

Mul on väikesed rinnad...

„Olen 18-aastane, kuid rinnad siiamaani nagu teismelisel plikal... Olen palju ära proovinud, kuid miski ei aita, ka plastiline kirurgia ei ole minu ja

Loe edasi »
Vali kosmeetikavahendid vanuse järgi!

20-aastastel tütarlastel on huuled loomulikult roosad ning seetõttu piisab igapäevameigi jaoks huuleläikest. Küpses vanuses hakkavad huuled oma värvi

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 135 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Silmameigi tegemine

Silmameigi tegemist tuleb alustada korralikust alu

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun