Kirss.Net

Monday, 06 July 2009 14:34

Ravimtaimed: sinu juuste loomuliku ilu saladus

Otsid naturaalset hooldusvahendit, mis muudaks juuksed tugevaks ja terveks? Pööra tähelepanu ravimtaimedele – suhteliselt odav vahend loodusest endast. Mõned taimed aitavad kõõma vastu, teised kiirendavad juuksekasvu ja kolmandad taastavad struktuuri.

Ka paljudes šampoonides ja palsamites sisalduvad taimeekstaktid, kuid need on eelnevalt töödeldud ning seetõttu märksa vähem tõhusad. Isetehtud maskid ning teed on aga märksa efektiivsemad. ilu

Ravimtaimi müüakse apteegis, looduspoodides, ka tavalistes poodides.


Millised taimed on juustele kasulikud?


ROSMARIIN


Asjatundjad väidavad, et rosmariin stimuleerib juuksekasvu, aitab kõõma vastu ning taastab loomuliku läike. Väga kasulik on lisada natuke rosmariini toidule, sest ta sisaldab juustele kasulikke vitamiine ja mineraalaineid, mis on ühtlasi vajalikud ka terve naha ja küünte jaoks.

Juuste väljalangemise või liiga aeglase kasvu korral soovitatakse peale pesemist loputada juukseid rosmariini tõmmisega: lase veel keema tõusta ning lisa rosmariinilehed, keera tuli väiksemaks ning jäta veel 10-15 minutiks keema. Seejärel eemalda lehed ning lase saadud tõmmisel jahtuda. 


PÕLDOSI


Põldosi on taim, mis on eriti rikas räni poolest. Räni tugevdab juukseid ning taastab läike. Kodus on lihtne valmistada põldosjašampooni. Valmista tõmmis 2-3 sl põldosjast ja 3 klaasist veest. Jahuta ning lisa lastešampoonile, sega ja kasuta nagu tavaliselt.


On ka palju teisi taimi, mis võivad aidata juustega seotud probleemide korral. Neid võib lisada toidule, loputada tõmmistega juukseid või kasutada šampooniga.


• Aaloe


• Kask


• Takjajuur


• Kummel


• Lagrits


• Saialill


• Mooruspuu lehed


• Petersell


• Salvei


NB! Kuigi kõik ravimtaimed on 100 % naturaalsed, ei tähenda see ilmtingimata, et need on kõigi jaoks ohutud. Mõnede taimede vastu võib esineda allergiat, seega on mõistlik enne juuste loputamist või muul viisil kasutamist kanda natuke maski või tõmmist õlale, jätta 30 minutiks, pesta maha. Seejärel oleks otstarbekas oodata 1-2 päeva ning alles siis hakata kasutama. 


ILUSAID JUUKSEID KÕIGILE!

Read 10517 times

Related items

  • Punutud soengud

    Tundub, et punutud soengud on veel pikka aega äärmiselt aktuaalsed, kuna neid võis näha moelavadel eelmistel hooaegadel ja ilmselt saab ka järgmistel.

    soengud

  • Moodsad lühikesed lõikused: Intermède kollektsioon

    Otsustasid juuksed lühikeseks lõigata? Siin sulle kaks lühikese lõikuse ideed Intermède salongiketi kollektsioonist, Prantsusmaa südamest, mis toetavad brändi juhtlauset - "Juuksed on meie kirg!". Need on lõikused dünaamilistele ja julgetele naistele, mis ei oma kindlat struktuuri ning näevad seetõttu väga naiselikud ja seksikad välja. 

    soeng

  • Soengud pikkadele juustele - VIDEOTUNNID
    Soeng on inimese stiili, iseloomu, sageli ka tuju peegelpilt. Sa ei tea, millist soengut? validaKuidas teha sellist soengut?

    soeng

ILUNIPID, MEIKIMINE

KOSMEETIKAVAHEND OTSAS?

Mingi kosmeetikavahend on otsas, seda on aga otsekohe vaja? Ära paanitse!

Loe edasi »
NINA KORRIGEERIMINE - üks raskemaid, kuid populaarsemaid operatsioone

Nina võidakse opereerida nii esteetilisel kui ka funktsionaalsel eesmärgil. Oma nina lasevad opereerida nii naised kui mehed, keda häirib nende nina v

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 144 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Meik, mis köidab mehi

Ühelegi naisele pole ilmselt saladuseks, et meeste

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun