Kirss.Net

Wednesday, 14 October 2009 12:07

NINA KORRIGEERIMINE - üks raskemaid, kuid populaarsemaid operatsioone

Nina võidakse opereerida nii esteetilisel kui ka funktsionaalsel eesmärgil. Oma nina lasevad opereerida nii naised kui mehed, keda häirib nende nina väljanägemine, kelle nina on mõne õnnetuse tagajärjel moondunud, vananemisprotsessi tulemusel muutunud või mõnel juhul ka need, kellel on probleeme hingamisega. Ninalõikus on enamlevinud näo piirkonnas tehtavaid protseduure. Selle abil saab nina vähendada või suurendada, korrigeerida ebaproportsionaalset ja näoga mittesobivat nina. Muuta saab nii ninaotsa ja -juure kuju kui ka ninasõõrmeid ning nina ja ülahuule vahelist nurka, eemaldada kühmu jne. Samuti võib nina opereerimine leevendada või parandada mõningaid hingamisprobleeme, mis tulenevad liiga kitsastest või osalise takistusega ninasõõrmetest. Kosmeetiline ninaoperatsioon võib märgatavalt parandada inimese väljanägemist, olulise boonusena lisab see patsientidele tavaliselt tuntavalt enesekindlust ja rahulolu. 

 

nina 

 

Nina operatsioon


Vastavalt patsiendi soovile ja/või kirurgi eelistustele tehakse operatsioon kas kohaliku tuimastuse all või üldnarkoosis. Opereerimiseks on kaks võimalust: nn suletud(sisemine) või avatud(väline) ninalõikus. Suletud ninalõikuse puhul tehakse sisselõiked ninaõõnde, ninasõõrmete sisse, avatud lõikuse puhul aga sõõrmeid eraldavale vaheseinale. Avatud lõikuse puhul on parem ligipääs kõhrele ja ninaluule, see võimaldab teha keerulisemaid protseduure. Suletud lõikus aga mõjutab oluliselt vähem kudesid ning haav paraneb kiiremini, selle tehnikaga kasutatakse isesulavaid õmblusniite. Mõlema tehnika puhul eraldatakse pärast sisselõike tegemist nahk ja nina pehmed koed selle all olevast struktuurist. Seejärel kujundatakse kõhr ja luu ümber vastavalt patsiendi soovile (ning loomulikult normaalsuse piirides).



Nina ümberkujundamine on individuaalne ja sõltub konkreetsest probleemist. Kui on tarvis nt nina väiksemaks teha, siis ettevaatlikult mõrastatakse ninaluud, et üleliigne luu eemaldada. Hingamisprobleemide puhul eemaldatakse takistused jne. Niisiis, vastavalt probleemile võidakse eemaldada või lisada luud, kõhre, nahka. Siirdematerjal võetakse patsiendi kehast või harvemal juhul ka sünteetilisest allikast. Seejärel tõmmatakse nahk tagasi üle ümber kujundatud nina ja õmmeldakse isesulavate või eemaldatavate niitidega kinni. Lõpuks asetatakse ninale lahas, mis aitab hoida selle uut kuju. Samuti võidakse nina vaheseina stabiliseerimiseks asetada ninasõõrmetesse väikesed pehmed lahased.

 


Lisainfo



Ninalõikus on üks raskemaid ilulõikusi. Eelnevalt tuleb väga täpselt kirurgile selgitada, millist tulemust oodatakse, jõuda üksmeelele selles, milline on konkreetse patsiendi jaoks sobivaim, ilusaim nina. Parimateks ninalõikuse "kandidaatideks" on patsiendid, kelle nina areng on lõppenud (vähemalt 18-aastased) ning kellel on realistlikud ootused tulemuse suhtes.
 

 

Enne ja pärast ilukirurgia operatsiooni



Enne ninalõikust on äärmiselt oluline pidada kirurgiga põhjalikult nõu ja selgitada, millist tulemust soovitakse. Kirurg hindab probleemi ulatust, nina ja näo struktuuri ning selgitab, millised faktorid (näokuju, vanus jne) võivad konkreetse patsiendi ninalõikuse tulemust mõjutada. Eelnevalt tuleb anda ka ülevaade oma meditsiinilisest ajaloost, allergiatest, ninavigastustest, hingamisprobleemidest jms-st. Kirurg annab instruktsioonid, kuidas enne operatsioonile tulekut toituda, samuti keelab ta mõneks ajaks ära suitsetamise, mis aeglustab paranemisprotsessi. Enne operatsioonile minekut tuleks mõelda ka transpordi peale ning varuda koju valuvaigisteid ja jääkotte, millega alandada paistetust. Pärast operatsiooni võib patsient tunda pea- ja ninavalu, paistetus silmade ja nina ümber suureneb esimese paari nädala jooksul, kuid seejärel peaks hakkama tasapisi alanema. Sellal, kui nina paraneb, peaks vältima nina nuuskamist. Haav tuleb hoida kuivana. Lahased, sidemed ja õmblused eemaldatakse ühe-kahe nädala jooksul. Seejärel tuleks vältida liigset päikesekiirgust. Tööle võib minna nädala pärast, kuid tõenäoliselt soovitakse oma esialgse paistes väljanägemise tõttu pikemalt kodus püsida. Pingutust nõudvate tegevustega võiks oodata vähemalt paar-kolm nädalat. Lõplikku tulemust võib näha aasta või pikema aja pärast.

 

Operatsiooni kokkuvõte

 

Operatsiooni kestus: Tavaliselt tund kuni kaks
Statsionaarne / ambulatoorne haige: Tavaliselt ambulatoorne
Anesteesia: Kohalik tuimastus või üldnarkoos.
Taastumine: Hea oleks võtta vähemalt nädala jagu puhkust töölt või koolist. Pingutust nõudvate tegevustega võib taas alustada 2-3 nädala pärast. Aasta jooksul tuleks vältida otsest päikesekiirgust ja nina ära löömist.
Kõrvalmõju: Ajutine paistetus nina ja silmade ümber, nina- ja peavalu, veritsus.
Armide hajumine: Nn suletud tehnika puhul pole nähtavaid arme, avatud tehnika puhul on armid minimaalsed.
Riskid: Veritsus, infektsioon, armkoe teke ja vastureaktsioon anesteesiale. Võimalikud on ka väikeste punaste täpikeste teke ning vajadus lisaprotseduuri järele.
Tulemuse kestvus: Püsiv
Hind: 25 000-50 000 EEK

 

allikas: http://www.plastic-surgery-estonia.com

pilt:www.intraffik.com 

 

Read 16385 times
More in this category: « Mis värvi ripsmetušši valida?

ILUNIPID, MEIKIMINE

Nooruse eliksiir on leiutatud!

McMasteri ülikooli teadlased leiutasid nooruse eliksiiri! Nad väidavad, et laboritingimustes valmistatud kokteil mõjub soodsalt nii füsioloogilisele k

Loe edasi »
Mul on väikesed rinnad...

„Olen 18-aastane, kuid rinnad siiamaani nagu teismelisel plikal... Olen palju ära proovinud, kuid miski ei aita, ka plastiline kirurgia ei ole minu ja

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 109 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Silmameigi tegemine

Silmameigi tegemist tuleb alustada korralikust alu

Loe edasi »
Mul on väikesed rinnad...

„Olen 18-aastane, kuid rinnad siiamaani nagu teism

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuksehooldus/šampoonid

Juuste õige hooldus? Õigesti valitud ho

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun