Print this page
Monday, 20 February 2012 07:57

Ilu ja tervis: müüdid keha-, juukse- ja näohooldusest

Mõned müüdid ilust on väga vanad, keegi ei tea, kes neid välja on mõelnud... Aga mida uskuda ja mida mitte?

PATS = JUUSTE VAENLANE, juuksed muutuvad nõrgaks, langevad välja.     juuksed

Pats ei ole üldjuhul juuste vaenlane, kui sellega ei kuritarvitata. Ei tohi käia 24 h ööpäevas patsiga + pats ei tohi olla liiga pingul. Üldjuhul aga, kui käite patsiga, siis mõjub see juustele hästi, kuna Te ei kammi oma juukseid iga 5 minuti tagant, seega ei häiri neid.  

 

SAIAKESED, SHOKOLAAD, PIZZA, KRÕPSUD TEKITAVAD VISTRIKKE.

Muidugi ei tasu süüa neid asju liiga palju, aga on teaduslikult tõetatud, et nemad EI PÕHJUSTA VISTRIKKE. Aga kui Te märkasite, et iga kord pärast saiakese söömist, tulevad Teil vistrikud, ärge sööge seda, kuna Teil on ALLERGIA.

 

 

KUI NÄGU MITTE PESTA, TULEVAD VISTRIKUD

Tegelikult on asi hoopiski vastupidi. Paljudel inimestel tulevad vistrikud just sageda pesemise tõttu. Näo sage pesemine häirib naha loomuliku kaitsekihi funktsioneerimist, rasvanäärmed hakkavad aktiivsemalt töötama, et seda taastada – tulemuseks on kuiv ja probleemne nahk.

Seega siit järeldus – kõik on hea, kui seda pole liiga palju....

Pesemisvahendit kasutage kaks korda päevas – hommikul ja õhtul. Veega loputamise kohta mingeid piiranguid ei ole – loputage kas või iga viie minuti tagant!

 

 

MIDA ROHKEM VAHTU, SEDA PAREM ON SHAMPOON

Võib-olla, kui Coffee-Lattel on palju vahtu, on see supermaitsev, aga kui shampoon moodustab palju vahtu, ei tähenda see mingil juhul, et shampoon on hea! Ta lihtsalt sisaldab palju vahu moodustamist hõlbustavat ainet, aga ta ei pruugi pesta juukseid paremini. Kusjuures ta võib olla ka ohtlikum, sest see „vahumoodustamist hõlbustav aine” ei ole ju looduslikku päritolu, vaid PUHAS KEEMIA!

 

kosmeetika EI TOHI KASUTADA KORRAGA ERINEVAT KOSMEETIKAT.

See siis tähendab, et kui ostsite nt ühe Nivea näokreemi, siis peate nüüd kasutama ka Nivea käte-, jala-, kehakreemi, Nivea shampooni jne. Samahästi võiks öelda, et peate käima ainult ühe disaineri riietes. Vastupidi, proovige kasutada erinevate tootjate kosmeetikat, mida rohkem erinevaid kreeme, seda parem. Leidke oma parim! Asi on selles, et üks firma oskab paremini teha kätekreemi, teine aga näokreemi.

 

KUI LÕIGATA JUUKSEOTSAD, SIIS KASVAVAD JUUKSED KIIREMINI.  

Juuksed kasvavad juurtest, mitte aga otstest. Lihtsalt, kui lõikasite oma juuksed ja Teil on lühikesed juuksed, märgate varem, et juuksed on juurde kasvanud.

PÄIKESEKIIRED VÕITLEVAD VISTRIKE VASTU

Tõepoolest, päevitunud nahal märkab vistrikke vähem, kui valgel, aga sellest vistrikud ei kao ju. Vastupidi, pärast päevitamist nahk muutub kuivemaks ja hakkab eraldama rohkem rasva, mis omakorda suurendab vistrike hulga.

SHAMPOONI PEAB KASUTAMA KAKS KORDA

Kui Teil ei ole väga mustad juuksed, ei tasu shampooni kasutada kaks korda. See muudab juukseid kuivemaks ja häirib loomulikku kaitsekihti.

KUI LÄHETE RANNALE PILVES ILMAGA, POLE PÄIKESEKREEMI VAJA

Isegi pilves ilmaga tungivad kahjulikud UV-kiired pilvedest läbi ja kahjustavad nahka.

PÄIKESEKREEM KAITSEB KA JUUKSEID

Väga raske on kanda päikesekreemi juustele nii, et see kaitseks iga juuksekarva. Kui tahate, et juuksed oleksid siidiselt pehmed ja läigivad, kasutage parem konditisoneeri.

KUI RASEERIDA JALGU, MUUTUVAD KARVAD VEELGI TIHEDAMAKS.

Igale inimesele on looduse poolt antud kindel arv juuksekarvu, isegi kui tahaksime, ei suudaks seda muuta. Tõepoolest, pärast raseerimist tundub, et juuksekarvad jalgadel on muutunud veelgi tihedamaks. Asi on selles, et juuksejuur on paksem, kui ots. Raseerimisega ajate maha otsad, paksemad juured jäävad aga alles, seega tundubki, et karvasid on rohkem.

pildid: freedigitalphotos.net

Read 6278 times

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun