Kirss.Net

Tuesday, 22 March 2011 08:56

Probleemne nahk? Siin mõned meiginipid.

Ideaalse näonahaga inimesi on vähe või ei ole peaaegu üldse. Sellegipoolest tahavad kõik hästi välja näha. Missuguseid meiginippe kasutada eri nahadefektide korral? 

 

Igaüks meist mõistab, et hea meik on vaja eelkõige naha särama panemiseks. Probleemse naha korral peab meik ära peitma ka tänapäeva noorte seas üldlevinud nahaprobleemi – vistrikke ja aknet.

 

Tõsi küll, vistrike peitmine meigikihi all ei ole hea lahendus, sellega peaks kaasnema kompleksravi hea dermotoloogi juures. Jättes uurimata probleemi algeid, süvendad üksnes oma nahaprobleemi. Kuid ka meigi abil võib nii mõndagi parandada.

 

 

probleemne nahk 

pilt: dreamstime.com  

 

Sobivad vahendid

 

Enamik kosmeetikavahendeid on liiga rasvased ning võivad provotseerida veelgi rohkemate vistrike teket. Kosmeetikatooted lanoliini ja vaseliiniga on akne korral üldse vastunäidustatud.

 

Rasvase naha hoolduseks tuleb kasutada vähemrasvaseid kreeme alkoholiga või ilma vastavalt eelistustele. Paljud aknevastased kreemid ei ravi tegelikult nahka, vaid üksnes maskeerivad naha ebatäiuslikkusi.

 

Kuidas vistrikke meigiga peita?Sul läheb vaja peitepulka või sinu nahavärviga sarnast jumestuskreemi. Kanna põletikulisele kohale veidi jumestuskreemi või kasuta antiseptilist peitepulka. Seejärel kanna näonahale mineraalset puudrit. Vistrikule võib kanda ka rohelist jumestuskreemi. Roheline värv neutraliseerib visuaalselt punast. Kanna veidikene rohelist kreemi vajalikule piirkonnale ning lase sellel hästi imenduda. Seejärel kasuta mineraalset puudrit.

 

Aknearme on enamasti raskem peita kui vistrikke. Selleks võib kasutada erilist korrigeerivat vahendit silikooniga(näiteks aitab hästi Vichy korrigeeriv jumestuskreem Dermablend). Silikoon täidab arme ning ühtlustab näonahka. Seejärel kasuta tavalist puudrit meigi viimistlemiseks.

 

Palju ebameeldivusi põhjustab ka veresoonte laienemine näol.Sellegi probleemi lahendamiseks kasutatakse rohelist peitekreemi. Kreemi kantakse kohtadele, kus on näha laienenud veresooni. Seejärel kantakse peale tavalist puudrit.

 

Tedretähnid sobivad päris paljudele naistele ja neidudele, kuid vaatamata sellele need enamikule õrnema sugupoole esindajatele siiski ei meeldi.

 

Eelkõige tuleb pöörata rohkem tähelepanu tedretähnide ja pigmendilaikude tekkimise profülaktikale: vältida päikest, kasutada igal aastaajal päikesekaitsekreeme ning kasutada pleegitavat kreemi.

 

Naha koorimine ja depigmenteerivad vahendid aitavad kaasa naha pigmenteerimise vähendamisele ning neil on nahka valgendav efekt. Tedretähne eemaldatakse ilusalongides 20-protsendilise salitsüülhappe, elavhõbeda kreemi, 20-protsendilise fenooli ja eetri segu abil.

 

Tedretähne eemaldatakse ka kvartslambi abil. Seansse korraldatakse 3-4 korda nädalas spetsialisti järelevalve all. Protseduuride tulemusel tuleb ülemine kiht nahka maha, koos nahaga tulevad maha ka tedretähnid.

 

Tedretähne on kahjuks võimatu täielikult meigiga ära peita. Kõige parem on kasutada läbipaistvat jumestuskreemi, mis ühtlustab tumedamaid ja heledamaid nahapiirkondi. Ühtlasi soovitatakse esile tuua silmi, kasutades tumedat lauvärvi ja ripsmetušši. Põsepuna värvidest sobib kõige paremini korallroosa värv. Huulte jaoks tasub valida naturaalset tooni.

 

Värvide mõjust nahale:

* Valge värv paneb naha särama ning ühtlustab näo reljeefi;

* Roosa värv lisab näonahale värskust;

* Roheline neutraliseerib punaseid põletikulisi kohti;

* Violetne värv neutraliseerib kollast värvi;

* Pruunikad värvid teevad naotooni soojemaks.

 

Mida teha kortsudega? Kanna korrigeerivat jumestuskreemi otse kortsudele, hajuta sõrmeotstega probleemsetel piirkondadel, seejärel kanna ettevaatlikult aluskreemi ja puudrit. Kortse aitab peita ka valge jumestuskreem, mis kantakse otse probleemsetele osadele enne tavalist jumestust.

 

Vitiliigo ehk naha laikpigmenditus on üsna harva esinev haigus, mille korral tekivad näonahale suured valged plekid. Need esinevad sagedamini kätel, kuid võivad ilmuda ka näonahal. Vitiliigo puhul võiks kanda valgetele piirkondadele isepruunistavat kreemi.

 

Kui sul on näol palju karvu ning sa ei tohi neid eemaldada, siis peaksid loobuma puudrist ning puudrit sisaldavatest vahenditest. Need toovad karvu veelgi esile. Selle asemel tuleks kasutada poolvedelaid jumestusvahendeid.

 

Hea lugeja, jaga teistega kasulikke meiginippe, mis aitavad sul peita naha pisidefekte.

Read 9429 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Õiget tooni lauvärv muudab sind kauniks! Kuidas seda leida?

Tänapäeva naine ei kujutaks oma elu ilma kosmeetikata ette. Õigesti valitud ripsmetušš, lauvärv ja huulepulk varjavad puudusi ning rõhutavad kõige ilu

Loe edasi »
Mis värvi ripsmetušši valida?

Ripsmetuši ostmisel mõtleme harva, mis värvi valida. Tavaliselt võtame klassikalise musta. Samas on ju praegu ripsmetuššide valik nii suur, õige värv

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 164 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Ideaalse naise portree - kas sinu omaga sarnane?

Suitsetamine, joomine, ebatervislik toitumine, kol

Loe edasi »
Mis värvi ripsmetušši valida?

Ripsmetuši ostmisel mõtleme harva, mis värvi valid

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun