Print this page
Wednesday, 24 June 2009 15:02

Aroomiteraapia: natuke maagiat paaris tilgas

 

Aroomiteraapiat peetakse alternatiivseks meditsiiniks. Inimene on kasutanud eeterlikke õlisid juba aastatuhandeid. Neid peeti nagu ravitaimesidki millekski müstiliseks ja maagiliseks. Usuti, et eeterlik õli võib kujundada inimese saatust. Heidame pilgu meie esivanemate usule: äkki leiame ka enda jaoks midagi kasulikku... 

 

aroom

 

Segu raha ligitõmbamiseks


Täida väike flakoon magusa mandli õliga. Lisa 3 tilka eeterlikku majoraani-, 2 tilka eeterlikku sidruni- ja 2 tilka eeterlikku eukalüptiõli. Loksuta. Hoida kuivas ja jahedas.


Uurides nende õlide ajalugu, jõuame otsusele, et retsepti koostamisel on järgitud kindlaid põhimõtteid. Magusa mandli õli on alati peetud raha ligitõmbajaks, majoraani kasutati kurjade vaimude eemalepeletamiseks. Usuti, et amuletid majoraanist ja kannikesest kaitsevad külma eest. Sidrun assotsieerub puhtuse ja energiaga. Sidruniõliga amulette kanti täiskuu päevadel, uskudes, et need aitavad haigel terveks saada. Eukalüpt toob tervist.


Nagu näha, koosneb segu neljast koostisainest, kusjuures iga neist kehastab eraldi stiihiat. Mandel = Maa, majoraan = õhk, sidrun = tuli, eukalüpt = vesi. Saavutamaks edu, pead jälgima, et kõik sind ümbritsevad asjad täiendaksid teineteist, s.t kuuluksid eri stiihiatesse.


Tervist andev segu


Täida väike flakoon seesamiõliga. Lisa 3 tilka eeterlikku salvei-, 2 tilka eeterlikku lavendli- ja 2 tilka eeterlikku kaneeliõli. Loksuta. Hoida kuivas ja jahedas.


Ka selles retseptis on 4 stiihiat – maa, õhk, vesi, tuli. Seesam on maailma üks vanimaid taimi. Arvatakse, et seesamiseemned toovad armastuse, rikkuse ja tervise.


Armastuse valem


Täida väike flakoon avokaadoõliga. Lisa 3 tilka eeterlikku basiilika-, 2 tilka eeterlikku majoraani- ja 2 tilka eeterlikku koriandriõli. Loksuta. Hoida kuivas ja jahedas.


Selles segus on stiihiate tasakaal häiritud. Tervelt kaks õli kehastavad tuld, avokaadoõli on tuntud afrodisiaakum.


Retsept varaste eemalepeletamiseks


Pane valgesse riidekotti segu kuivatatud köömnetest, rosmariinist, kadakamarjadest, küüslaugust ja leedrimarjadest. Riputa kotike sissepääsu ukse kohale, võib ka autosse.


Edukate inimeste saladus


Sega 3 tilka pipraõli, 2 tilka seedriõli, 2 tilka rooma kummeli õli, 1 tilk piparmündiõli.


Niisuta segus tükike punast riiet, pane seemisnahast kotikesse ning kanna endaga kaasas.


Keegi ütleb, et see kõik on mõttetu, kuid ärme kiirustame järeldustega. Näiteks uurime, kust on tulnud komme lisada leiba köömned või tilliseemned.


On ekslik arvata, et see on tänapäeva kokkade leiutis. Leiba pähklite ja taimede lisamine on igivana traditsioon. Leib kehastab maad. Arvati, et leiba lisatud taimed ja pähklid tugevdavad leiva positiivset mõju. Üheks lisandiks olidki köömned, mis sümboliseerisid „säilivust”. Naised andsid meestele köömnetega leiba, et need ei murraks truudust.  


Tilliseemneid nimetati aga „kaitsjateks”. Roomlased andsid neid gladiaatoritele enne võitlust.


Me kasutame esivanemate leiutisi ilma sellele pikemalt mõtlemata. Miks mitte teha seda ka aroomiteraapiliste segude koostamisel?


Alusõlide valimisel arvesta järgmisega:


- kookosõli avab uksed positiivsele energiale(stiihia – vesi)


- viinamarjakivide õli on otsetee soovide täitumise ja külluseni(õhk)


- metspähkliõli aitab arendada intuitsiooni, muutes inimest targaks ja rikkaks(maa)


- mangoõli, Buddha pühaõli, laeb positiivse energiaga(õhk)


- oliiviõli, egiptlaste pühaõli, sümboliseerib armastust ja viljakust(õhk)


- virsikuõli on naiste puhta armastuse sümbol(õhk)


- kiiviõli tõmbab ligi kirge(maa)


- päevalilleõli lisab meestele enesekindlust ja jõudu(tuli)

pilt: sxc.hu  

font-family: , times
Read 7135 times

Related items

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun