Print this page
Thursday, 24 December 2009 18:48

Coco enne Chaneli

Rate this item
(0 votes)

 

film

Originaalpealkiri: Coco avant Chanel

Filmi pikkus: 1:45     h

Žanr: draama, ajalugu

Lavastaja: Anne Fontaine

Osades: Audrey Tautou, Benot Poelvoorde, Alessandro Nivola, Marie Gillain, Emmanuelle Devos 

Tootmisaasta: 2009, Prantsusmaa

Kinodes alates: 01.01.2010


On üsna tõenäoline, et kui ei oleks olnud prantsuse moeloojat Coco Chaneli, kannaksid naised siiani korsette ja muid ebamugavaid rõivaid.

 

Chanel oli see, kes tõi naiste moepilti lihtsuse, mugavuse ja vabaduse. Tema mõju moepildile oli nii suur, et ajakiri TIME on Coco Chaneli arvanud 20. sajandi 100 tähtsaima isiku hulka. "Coco enne Chaneli" on film moedisaineri noorusaastatest, milles peaosalist kehastab võluv prantsuse näitlejanna Audrey Tautou. Vaatajale ei näidata kohe edukat ja silmapaistvat moeloojat, vaid seda, kuidas 10-aastaselt õega orbudekodusse sattunud südika iseloomuga tüdruk oma edukuse suunas alles pürgima hakkab. Juba oma esimesel töökohal esinejatele rõivaid õmmeldes ja õega laval laule esitades paistab Coco silma otsekohesuse ja kangekaelsusega, temas on "see miski", mis hilisema läbimurde tagab. Nii nagu teiseski moeprogrammis linastuvas Chaneli filmis ei ole ka siin põhifookuses mood. See on film Coco Chanelist kui naisest, armastajast ja võitlejast.  


 

film 

 

film 

 

film 

 

film 

 

allikas: www.kino.ee

Read 2778 times

Related items

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun