Print this page
Friday, 25 December 2009 09:12

Doktor Parnassuse Imaginaarium

Rate this item
(0 votes)

 

film

Originaalpealkiri: The Imaginarium of Doctor Parnassus

Filmi pikkus: 2:02 h

Žanr: fantaasia, seiklus

Lavastaja: Terry Gilliam

Osades: Johnny Depp, Heath Ledger, Christopher Plummer, Jude Law, Colin Farrell, Tom Waits, Verne Troyer

Tootmisaasta: 2009, Davis-Films

Kinodes alates: 25.12.2009


DOKTOR PARNASSUSE IMAGINAARIUM on tänapäevamaailmas toimuv fantaasiarikas muinaslugu doktor Parnassusest ja tema erakordsest Imaginaariumist.

 

Imaginaariumist on rändetendus, kus publik saab vastupandamatu võimaluse valida valguse ja rõõmu või pimeduse ja kurbuse vahel.

Doktor Parnassusel on imetabane võime suunata omatahtsi teiste kujutlusvõimet, ent tal enesel on sünge saladus. Ammu aega tagasi sõlmis ta kihlveo hr Nicki - saatanaga - ning võitis surematuse. Sajandeid hiljem oma üht ja ainsamat kohates tegi dr Parnassus saatanaga järgmise leppe ning vahetas surematuse nooruse vastu tingimusel, et tema esmasündinu saab oma 16. sünnipäeval hr Nicki omanduseks. Valentina vanus tiksub armutult lubatud verstaposti poole ning dr Parnassus tahab teda iga hinnaga eesseisvast saatusest säästa.

Hr Nick saabub lubatud tasu järele, kuid hasartne loomus kisub teda taas kihlvedu muuta. Valentina saatuse otsustab see, kes võrgutab ära viis esimest hinge. Kohates teel hulka meeletuid, koomilisi ja mõjukaid tegelasi, lubab doktor Parnassus tütre käe mehele, kes tal võita aitab.

Paeluv ja võrratult fantaasiarikas võidujooks ajaga seab dr Parnassuse silmitsi lausa uskumatute takistustega selleks, et päästa tütar ja heastada minevikus tehtud vead.

 

 

film 

 

film 

 

film 

 

film 

 

allikas: acmefilm.ee

text-align: justify
Read 2615 times

Related items

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun