Kirss.Net

Monday, 01 April 2013 07:25

Kus elab iseloom?

 

allikas: www.novaator.ee  Piret Pappel

Isiksuseomadused mõjutavad nii eraelu kui tööalast edu. Nende kindlaks tegemiseks kasutavad psühholoogid tavapäraselt põhjalikke küsimustikke, kuid neuroteaduse areng lubab üha rohkem hinnata seda, mis ajus toimub.

iseloom
pilt: freedigitalphotos.net


Närvisüsteem ei puhka ka siis, kui inimene on aja maha võtnud. Rahuolekus inimese aju töö annab vihjeid selle kohta, kuidas isik suhtleb ja milline on tema meelelaad, näitas ajakirjas PLoS One ilmunud uurimus.

"Piltlikult öeldes näitab puhkava inimese aju seda, millised närviühendused tegutsevad kiiresti ja millised aeglaselt", selgitas uurimuse autor New Yorgi ülikooli psühhiaater Michael Milham.

Milham uuris koos oma kaastöölistega tervete puhkeolekus inimeste aju tegevust. Nad otsisid funktsionaalse magnetresonantskuvamise abil ajus samaaegselt aktiveeruvaid piirkondi.

Selgus, et puhkeolekus, kuid ärkvel oleva inimese aju ajuaktiivsus on seotud isiksuse viie baasmõõtmega - neurootilisuse, ekstravertsuse, avatuse, sotsiaalsuse ning meelekindlusega.

Näiteks neurootilisus seostub ajupiirkondadega, mis kujundavad enesehinnangut ja tekitavad hirmutunnet.

Üllatavalt kombel tuli välja, et isiksuse omadusi mõjutavad ka ajukoore nägemispiirkond ning väikeaju. Tavapäraselt peetakse neid vastutavaks vaid nägemise kaudu saadava info töötlemise ja liikumise eest.

Milhami sõnul on uurijate käsutuses esialgu liiga vähe infot, et öelda, kas ajuaktiivsus annab vihjeid ka isiksuse kujunemise närvimehhanismide kohta.

Read 6082 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Kui ripsmed langevad välja...

Kui sa märkasid, et su ripsmed langevad aktiivselt välja, siis mõtle läbi, äkki teed midagi valesti.  

Loe edasi »
NINA KORRIGEERIMINE - üks raskemaid, kuid populaarsemaid operatsioone

Nina võidakse opereerida nii esteetilisel kui ka funktsionaalsel eesmärgil. Oma nina lasevad opereerida nii naised kui mehed, keda häirib nende nina v

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 144 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Põsepuna ABC

Kui jutt käib põsepunast, siis jagunevad naised ka

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuste sirgendamine

Pole midagi ilusamat kui luksuslikud, si

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun