Kirss.Net

Sunday, 25 December 2011 10:20

Top 20: mööduva aasta parimad filmid ehk millega vabadel päevadel õhtut sisustada?

 

2011. aasta hakkabki lõppema ning on saabunud kokkuvõtete tegemise aeg. Aasta oodatuimad ja parimad filmid on juba ekraanidele tulnud ning need, mis on veel tulemata jäänud, ei muuda ilmselgelt järgnevat reitingut palju. Esitame top 20 filmi, mida inimesed on pidanud parimaks ja mille poolt oma hääle andnud. Reitingus on esindatud peaaegu kõik žanrid, alates komöödiatest ja lõpetades märulitega. 

 

20. koht - Rumal pöörane armastus (Crazy, Stupid, Love)

Osades: Steve Carell, Julianne Moore, Ryan Gosling, Emma Stone, Analeigh Tipton
Lavastaja: Glenn Ficarra, John Requa
Release Date: 29th July 2011

Žanr: Komöödia, draama, romantika 

filmid 

Keskikka jõudnud Cal Weaveril (Steve Carell) on elu kui unistus - hea töökoht, kena maja, vahvad lapsed ja naiseks keskkooliaegne armastatu. Ent kui Cal saab teada, et Emily (Julianne Moore) on teda petnud ning tahab lahutust, kukub see "ideaalne" maailm kiiresti kokku. Veelgi hullem on see, et tänapäeva vallaliste seas tundub aastakümneid ühe ja sama naisega veetnud Cal saamatuse kehastusena.

 

19. koht - Õuduste öö (Fright Night)

Žanr: Komöödia, õudus, Alla 12 a. keelatud
Lavastaja: Craig Gillespie
Osades: Anton Yelchin, Colin Farrell, David Tennant

Release Date: 7th October 2011 

 

filmid 

Abiturient Charlie Brewster (Anton Yelchin) on eluga rahul: ta liigub populaarsete õpilaste seltskonnas ning käib kooli kõige ihaldatuma tüdruku Amyga (Imogen Poots). Uued kaaslased on muutnud ta aga sedavõrd ülbeks, et ta on keeranud selja koguni oma parimale sõbrale (Christopher Mintz-Plasse). Probleemid algavad aga päevast, mil saabub Jerry (Colin Farrell), Charlie uus naaber. Mees tundub esmalt olevat väga lahe tüüp, aga midagi on temas siiski imelikku. Sellest ei saa aru mitte keegi, kaasa arvatud Charlie ema (Toni Collette). Olles pealtnägijaks jubedale vahejuhtumile, pole enam vähimatki kahtlust - Jerry on vampiir. Suutmata kedagi selles veenda ning saamata abi ka vampiirikütina esinevalt Las Vegase mustkunstnikult Peter Vincentilt (David Tennant) peab Charlie leidma ise viisi selle koletise hävitamiseks.

 

18. koht – Super 8

Žanr: Ulmefilm, seiklus
Lavastaja:J.J. Abrams
Osades: Elle Fanning, Amanda Michalka, Kyle Chandler

 

filmid 

 1979. aasta suvel teeb rühm sõpru ühes Ohio väikelinnas parasjagu pisikese Super 8 kaameraga filmi, kui nad satuvad tunnistajaks katastroofilisele rongiõnnetusele. Peagi hakkavad noored kahtlema, et tegemist polnudki õnnetusjuhtumiga.....

 

17. koht - Thor

Žanr: Seiklus
Lavastaja: Kenneth Branagh
Osades: Chris Hemsworth, Anthony Hopkins, Natalie Portman

 

filmid  

Võimas Thor (Chris Hemsworth) on tugev, aga ülbe sõdalane, kelle mõtlematu hulljulge käitumine lükkab uuesti käima iidse sõja. Thori isa Odin (Anthony Hopkins) pagendab ta karistuseks Maa peale, kus too on sunnitud karistuseks elama lihtsurelike seas. Kaunis noor teadlane Jane Foster (Natalie Portman) avaldab Thorile tohutut mõju ning temast saab ka Thori elu esimene armastus. Maal viibides saab taltsutamatu loomusega sõdalasele selgeks, milline peab olema tõeline kangelane, kui Asgardi kõige ohtlikum kurikael saadab sealsed tumedad jõud meie planeeti vallutama.

 

16. koht – Kapten Ameerika: Esimene tasuja (Captain America: The First Avenger)
 
Žanr: Seiklus
Lavastaja: Joe Johnston
Osades: Chris Evans, Hugo Weaving, Stanley Tucci 
 

filmid 

 See on lugu kehvade füüsiliste eeldustega vaprast sõdurist nimega Steve Rogers (Chris Evans), kes oli armee kehalised katsed mitu korda läbi kukkunud.Seetõttu annab mees end vabatahtlikuna üles, et osaleda eksperimentaalrpgrammis uute supersõdurite loomiseks. Nii sünnibki üliinimlike võimetega võitleja, keda maailm saab tundma nime all Kapten Ameerika.

 

15. koht – Nakkus (Contagion)

Žanr: Action, ulmefilm, thriller
Lavastaja: Steven Soderbergh
Osades: Matt Damon, Kate Winslet and Jude Law

film 

Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow) naaseb Hong Kongi ärireisilt koju Minneapolisse ning paneb ootamatu kehva enesetunde lennuväsimuse arvele. Ta sureb kaks päeva hiljem kiirabihaiglas, kuid arstid ütlevad tema šokis ja leinavale abikaasale (Matt Damon), et nad ei tea surmapõhjust.....

 

14. koht –   Tintini seiklused: Ükssarve saladus (The Adventures Of Tintin)

Žanr: Seiklus, animatsioon, kogupere, mystery
Lavastaja: Steven Spielberg
Osades: Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig

film 

 Tintin ja tema sõbrad leiavad kaardi, mis juhatab nad kapten Haddocki järeltulija uppunud laevani, ning alustavad seiklusrikast aardejahti. 

 

13. koht – Südaöö Pariisis (Midnight In Paris)

Žanr: Komöödia, romantika, fantaasia
Lavastaja: Woody Allen
Osades: Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Kathy Bates, Carla Bruni, Adrien Brody  

film 

 "Südaöö Pariisis" on romantiline komöödia Pariisi ärireisile sõitnud perekonnast. Just seal muutub kahe sügisel abielluda kavatseva noore elu. Noort meest paelub imetabane Pariis ja illusioon, et „kusagil mujal on elu alati parem".

 

12. koht – Järeltulijad (The Descendants)

Žanr: Komöödia, draama
Lavastaja: Alexander Payne
Osades: George Clooney, Amara Miller, Nick Krause, Scott Michael Morgan, Scott Morgan

 

film 

Südamlik, sooja huumoriga vürtsitatud draama "Järeltulijad" räägib rasketest valikutest ning perekonna tähtsusest meie elus....

 

11. koht - Võitleja (Warrior)

Žanr: Draama, action
Lavastaja: Gavin O'Connor
Osades: Gavin O’Connor, Anthony Tambakis ja Cliff Dorman 

 

film 

Traagilisest minevikust painatud merejalaväelane Tommy Conlon (Hardy) tuleb pärast 14 aastat teenistuses esimest korda koju, et isa (Nick Nolte) abiga treenida läbi aegade suurima auhinnarahaga sportliku vabavõitluse ürituseks nimega „Sparta“. Endine wrestlingu-imelaps Tommy sihib tšempionitiitlit, tema vend Brendan - endisest MMA-võitlejast õpetaja - naaseb aga tagasi võitlusringi, et aidata oma pere välja rahamuredest. Brendani uskumatu tõus peksupoisist tiitlipretendendiks viib vältimatu kokkupõrkeni Tommyga. Kaks venda peavad uskumatult sütitaval ja unustamatul võitlusmatšil vastu astuma nii teineteisele kui ka oma probleemidele.

 

10. koht - Pruutneitsid (Bridesmaids)

Žanr: Komöödia
Lavastaja: Paul Feig
Osades: Kristen Wiig, Maya Rudolph, Rose Byrne 

 

filmid 

Annie (Kristen Wiig) on oma eluga parajas puntras - tema pagariäri on pankrotti läinud, mees, kelle voodisse ta aeg-ajalt maandub, ei taha püsivamast suhtest midagi kuulda ja lisaks on tal kõige jäledam korterikaaslane tervel maamunal. Elu hakkab aga veelgi kiiremini rööbastelt maha jooksma pärast seda, kui ta nõustub hakkama oma parima sõbranna Lilliani pruutneitsiks.

 

9. koht -X-Mehed: Esimene klass (X-Men: First Class)

Žanr: Action, seiklus

Lavastaja: Matthew Vaughn

Osades:  James McAvoy, Michael Fassbender,  Jennifer Lawrence

filmid 

Enne seda, kui mutandid oma olemasolust maailmale märku andsid ning enne seda, kui Charles Xavier (James McAvoy) ja Erik Lensherr (Michael Fassbender) võtsid endale nimed Professor X ja Magneto,olid nad kaks noort meest, avastamas esmakordselt oma erakordseid võimeid. Nad polnud vihavaenlased, vaid kõige lähedasemad sõbrad, kes tegid koostööd teiste mutantidega, et hoida ära maailmalõppu. Selle käigus tekkis nende kahe vahele ükiiresti kasvav.

 

8. koht – Lohetätoveeringuga tüdruk (The Girl With The Dragon Tattoo)

Žanr:  Draama, thrille

Lavastaja:  David Fincher

Osades: Daniel Craig, Rooney Mara

 

filmid 

 "Lohetätoveeringuga tüdruk" on Stieg Larssoni kirjutatud ning 46 riigis 50 miljonit eksemplari müünud Millenniumi-triloogia esimesel romaanil põhinev linateos...

 

7. koht - The Artist

Starring: Jean Dujardin, Bérénice Bejo, John Goodman, James Cromwell, Penelope Ann Miller
Director: Michel Hazanavicius

 

 


 

6. koht - Võimatu missioon: Variprotokoll (Mission: Impossible - Ghost Protocol)

Žanr: Action, thriller, seiklus

Lavastaja: Garry Marshall

Osades: Tom Cruise, Michael Nyqvist, Vladimir Mashkov, Jeremy Renner

 

filmid 

"Võimatu missioon: variprotokoll" on peadpööritavas tempos läbi mitme kontinendi tormav action-thriller, mille lavastajana teeb oma mängufilmidebüüdi Oscariga pärjatud animatsioonigeenius Brad Bird ("Imelised", "Raudhiiglane", "Ratatouille"). Karastatud salaagent Ethan Hunt (Tom Cruise) ning kogu tema tiim lavastatakse süüdi Moskvas toimunud terroriaktis, peale mida on nad sunnitud varjuma nii omade kui võõraste eest.

 

5. koht – Ahvide planeedi sünd (Rise of the Planet of the Apes)

Žanr: Action, seiklus

Lavastaja:  Rupert Wyatt

Osades: James Franco, Andy Serkis, Freida Pinto

 

film

Ravimifirma töötab katsete käigus välja seerumi, mis parandab aju igasugustest vigastustest, kuid ilmneb ka kõrvalefekt - nimelt suurendab see märgatavalt intelligentsi, mis teeb süütutest ahvidest midagi hoopiski ohtlikumat.

 

4. koht - Hugo Cabret' leiutis( Hugo)

Žanr:Kogupere, mystery

 

Lavastaja:Martin Scorsese

Osades: Asa Butterfield, Chloë Grace Moretz, Christopher Lee

 

 

 

 

3. koht – Plekksepp, rätsep, sõdur, nuhk(Tinker, Tailor, Soldier, Spy)

Žanr: Thriller

Lavastaja: Tomas Alfredson

Osades: Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy

film 

On aasta 1973. 20. sajandi keskpaigas alanud külm sõda kahjustab jätkuvalt rahvusvahelisi suhteid. Briti Salateenistus (SIS), teise nimega MI6 ehk koodinimega Tsirkus, katsub sammu pidada teiste riikide spionaažiga ning kindlustada Suurbritannia julgeolekut. Tsirkuse juht (John Hurt), keda tuntakse Kontrolli nime all, saadab Ungarisse agendi - Jim Prideaux (Mark Strong). Jimi missioon lendab aga vastu taevast. Tsirkusest sunnitakse lahkuma nii Kontroll kui ka üks tema parimaid leitnante ja terava vaistuga ambitsioonikaid nuhke, George Smiley (Gary Oldman)...

 

2. koht –   Ohtlik sõit (Drive)

Žanr: Action, thriller

Lavastaja: Nicolas Winding Refn

Osades: Ryan Gosling ,Carey Mulligan , Albert Brooks , Oscar Isaac , CHristina Hendricks

 

film 

Ryan Gosling kehastab meest, kelle ametiks on sõitmine. Tal ei ole nime. Ta on lihtsalt driver. Päeval sõidab ta Hollywoodi filmides kaskadöörina. Öösiti pisiröövimiste autojuhina. Salapärase mehe üksindus lõpeb, kui ta armub oma naabrisse, üksikemasse Irenesse (Carey Mulligan), kelle abikaasa istub vanglas kinni. Kui viimane sealt vabaneb, hakkab teda ahistama kamp kurjategijaid: armunud driver üritab perekonda hävingust päästa. Film noir stiilis lugu saab uued mõõtmed, kui kohtuvad Taani must huumor ja action žanri film. “Ohtlik sõit” on karm krimilugu, millesse toob romantilisi jooni driveri kangelaskuju, kes ei mahu kuigi hästi argireaalsuse piiridesse ära.

 

1. koht – Harry Potter ja surma vägised. Osa 2(Harry Potter And The Deathly Hallows – Part 2)

Žanr: Muinasjutt

Lavastaja:  David Yates

Osades: Daniel Radcliffe, Emma Watson,  Rupert Grint

 

film 

“Harry Potter ja surma vägised - Osa 2” on viimane seiklus J.K. Rowlingi raamatute põhjal valminud ülimenukast Harry Potteri filmide sarjast. Eepilises finaalis paisub võluritemaailma hea ja kurja vaheline võitlus täiemõõduliseks sõjaks. Kunagi pole olnud kaalul nii palju ning mitte keegi ei ole väljaspool hädaohtu. Just Harry Potter on see, kes võib olla sunnitud tooma kõige suurema ohvri, kui läheneb tema viimane kokkupõrge lord Voldemortiga.

 

allikas: www.movie-moron.com filmide kirjeldused: www.superkinod.ee,

 

Read 12663 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Mis värvi ripsmetušši valida?

Ripsmetuši ostmisel mõtleme harva, mis värvi valida. Tavaliselt võtame klassikalise musta. Samas on ju praegu ripsmetuššide valik nii suur, õige värv

Loe edasi »
Marjatooni huulepulk: selle suve populaarseim - meik nagu staaridel

Rasketel kriisiaastatel on eriti suur nõudlus naiste huulepulkade järele. Miks? Soetada midagi kallist pole võimalik, huulepulk on aga alati taskukoha

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 1046 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Küüned, Küünehooldus

KÜÜNED TUGEVAKS!

Pikad, puhtad ja tugevad küüned on iga n

Loe edasi »

Juuksehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun