Print this page
Sunday, 06 February 2011 16:06

Viis huvitavat uuringut tööst >>

 

Kas teadsid, et töönarkomaanidest mehed on voodis paremad? Sellest ja paljudest teistest huvitavatest uuringutest alljärgnevas artiklis.

 

töö 

pilt: freedigitalphotos.net  

 

Töö on ohtlik rasedusele

 

Hollandi teadlased jõudsid järeldusele, et töötamine raseduse ajal võib ohustada lapse tervist. Kuigi rasedus- ja sünnituspuhkus algab alles 2-3 kuud enne lapse sündi, mõjutab kõige rohkem loote arengut just esimene trimester. Seoses sellega soovitavad Madalamaade teadlased kõigile tulevastele emmedele muretseda juba raseduse alguskuudel vähem töö pärast ning rohkem lapse pärast.

 

Karjäär ja isiklik elu on kokkusobimatud

 

Veel üks üsnagi huvitav uurimus on pärit Toronto ülikooli teadlastelt. Selle käigus küsitleti umbes 2000 töötavat naist ning tehti järeldus, et edukas karjäär võib hävitada perekonnaelu. Nimelt pidi umbes pool vastanutest möödunud aasta jooksul tihti ka kodus töötama ning 60 % juhtudel oli tülide põhjuseks töö.

 

Töönarkomaanidest mehed on parimad armukesed

 

Võimalik, et tööle pühendunud mees ei ole just kõige parem perekonnainimene, kuid voodis on ta parim. See mõte on pärit psühholoogide poolt küsitletud naistelt, kellele esitati küsimus, missugused mehed toovad naisele kõige rohkem naudingut. Töö nimel elavad mehed on sageli perfektsionistlike kalduvustega ning püüavad ka oma partnerit maksimaalselt rahuldada.

 

Teisipäev on raske päev

 

Halvimaks tööpäevaks peetakse teisipäeva, mitte aga esmaspäeva, nagu tihti ekslikult arvatakse. Londoni majanduskooli eksperdid uurisid töötavate inimeste emotsionaalset seisundit töönädala eri päevadel ning said teada, et teisipäeviti töötavad inimesed vähem ja väsivad rohkem.  

 

10 ametit, mis viivad lahutuseni

 

Ameerika teadlased on aga tõestanud, et lahutuse põhjuseks ei pea olema armuke, vaid selleks on sageli töö. Tantsijad ja baarmenid peavad töötama öösiti, nii et nende partnerid tunnevad end sageli mahajäetuna. 10 abielule kõige ohtlikumat ametit on(protsent näitab lahutuste osakaalu, kus põhjuseks oli töö): 

 

1. Tantsija – 43%

2. Baarmen – 38 %

3. Massöör – 38%

4. Meelelahutussfääri töötaja – 31%

5. Vabrikutööline – 29%

6. Klienditeenindaja – 29%

7. Medõde - 28%

8. Sportlane – 28%

9. Ettekandja – 27%

10.Koristaja – 26%

Read 5333 times

Related items

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun