Kirss.Net

Tuesday, 15 November 2011 08:13

8 võimalust leida aega enda jaoks

 

Kui sinu elus on olemas kõik peale vaba aega ning pead arvestama ülemusega, kes väidab, et tööd tuleb alustada täpselt kell 9, siis võid alati kasutada teisi ajajuhtimise reegleid. Need on lihtsad soovitused, mis muudavad sinu elu palju lihtsamaks.

 

aeg 

pilt: dreamstime.com 

 

Esimene reegel = kolme asja reegel

 

Planeeri igaks päevaks täpselt kolm(ei rohkem ega vähem) tähtsat tegevust või toimingut, mis tuleb ühe ööpäeva jooksul ära teha.

 

Teine reegel = hommikused kangelasteod

 

Alusta iga päeva kõige raskema, kuid vähe aega nõudva tegevusega. Näiteks, tee ära ebameeldiv töö osa või mine arsti juurde. Pärastpoolne töö tundub lihtsam ja mõnusam võrreldes äratehtuga, seega läheb ta kiiremini.

 

Kolmas reegel = väldi edasilükkamist

 

Väldi prokrastinatsiooni – kahjulikku harjumust lükata kõik tegevused kogu aeg edasi ning teha need viimasel hetkel ära. Määra endale kindel tähtaeg, milleks töö peab olema tehtud.

 

Neljas reegel = ära tee üleliigset tööd

 

Ära tee kõike seda, mida võib ka mitte teha. Õpeta lapsed oma tuba koristama, mees aga toitu valmistama ning nõudepesumasinat kasutama. Õpi kohustuste delegeerimine selgeks. See on kõige raskem, kuid võimalik.

 

Viies reegel = osta endale aega

 

Kui sul on piisavalt raha, siis hea mõte oleks leida endale koduabiline, kes kodus koristaks. Leia ühtlasi mõni tudeng, kes jalutaks väikese tasu eest koeraga ning kontrolliks laste kodutöid.

 

Kuues reegel = ära tööta kodus

 

Ära too koju lõpetamata tööülesandeid. Võid teha ka nii, et teed tööd kodus, kuid jääd järgmisel päeval koju(loomulikult vastava kokkuleppe olemasolul). Kuid ära kunagi tee kodus lisatööd.

 

Seitsmes reegel = iga päev olgu erinev

 

Iga päev on omapärane, seega olgu ka igapäevatoimingud erinevad. Kui sõidad  autoga tööle ning seisad iga kord tundide kaupa ummikus, siis on mõtet valida iga päev uus marsruut.

 

Kaheksas reegel = ütle EI televisioonile

 

Telekanalid on tüütud ning ilma nendeta ei kaota sa midagi. Huvitava saate saad hiljem netis vaadata, filmide jaoks on mõistlikum valik DVD, arvestades meie telekanalite reklaamihulka.

 

 

style=
Read 6661 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Marjatooni huulepulk: selle suve populaarseim - meik nagu staaridel

Rasketel kriisiaastatel on eriti suur nõudlus naiste huulepulkade järele. Miks? Soetada midagi kallist pole võimalik, huulepulk on aga alati taskukoha

Loe edasi »
ASTELPAJU: Naiste ilu ja nooruse saladus

Astelpaju marjad on üks täiuslikumaid taimsete vitamiinide allikaid. Viljad sisaldavad C-vitamiini (sõltuvalt viljasordist 150-1600 mg %), vitamiine B

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 324 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Mul on väikesed rinnad...

„Olen 18-aastane, kuid rinnad siiamaani nagu teism

Loe edasi »
Vali kosmeetikavahendid vanuse järgi!

20-aastastel tütarlastel on huuled loomulikult roo

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Rasvaste juuste hooldus

Rasvased juuksed tuleb pesta iga päev. I

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun