Kirss.Net

Monday, 30 August 2010 14:55

Naise pisarad: salajane relv

 

Me nutame, kui meil on kurb ja valus või hoopis õnnest. Kas pisarad näitavad nõrkust või on omapärane stressiravim?

 

pisarad  

 

Pisaratel on läbi paljude sajandite usutud olevat maagiline tervendav ja ilu andev jõud. Näiteks on rahvapärimustest teada, et sõja ajal kasutasid naised oma pisaraid sõdurite haavade töötlemiseks. Tänapäeva arstid aga kinnitavad, et pisaratel on tõepoolest tugev antibakteriaalne toime ning nendes sisalduvad magneesium, kaltsium, valgud ning lüsotsüüm, mis on baktereid hävitava toimega.

 

Huvitav on seegi, et keskmiselt nutab naine elu jooksul 8000 - 12000 tundi.

 

Teadus pisaratest

 

Ameerika spetsialist lakrümoloogia(teadus pisaratest) alal William Frey tegi kindlaks, et nn tugevad inimesed, kes hoiavad pisaraid tagasi, kahjustavad oma tervist. Seepärast on nende eluiga tervelt kolmandiku võrra lühem kui tundlikel persoonidel.

 

Tagasihoitud pisarad võivad põhjustada psühholoogilisi ning füsioloogilisi probleeme. Koos pisaratega viiakse organismist välja mürkained, mis võivad organismi jäädes tekitada tervisehäireid.

 

Lakrümoloogi korraldatud küsitlusest selgus, et umbes 70 % meestest ning 35 % naistest suruvad pisaraid alla ning seega riskivad oma pikaealisusega.

 

Mida vanemaks inimene muutub, seda rohkem häbeneb oma pisaraid. Psühholoogide arvates on selle peamiseks põhjuseks meie ühiskonnas väljakujunenud stereotüüp, et nutmine on nõrkuse märk.

 

Pisarad – tõhus stressiravim

 

Lakrümoloog W. Frey tõestas, et pisarad on parim vahend stressi ehk omapärase psüühilise pinge seisundi vastu. Koos pisaratega väljub organismist palju kortisooli ehk stressi tekitavat hormooni.

 

Arstid on veendunud, et stressiseisundi võivad tekitada nii kurvad sündmused kui ka positiivsed emotsioonid. Piiritu rõõm ja õnne eufooria tõstavad hüppeliselt vererõhku ning võivad tekitada südame arütmiat.

 

Seepärast on ka rõõmupisaraid ohtlik alla suruda, sest pikas perspektiivis võivad sellest johtuda nii infarkt kui insult.

 

Siit järeldub, et nutmine on organismi eneseravimise viis. Bioenergeetikud väidavad, et inimene peab nutma, sest see on tervisele kasulik.

 

Pisarate taastamise metoodika

 

Mida teha, kui mõnikord tahaks nutta, kuid lihtsalt ei suuda? On ju palju inimesi, kes on niivõrd harjunud pisaraid alla suruma, et ei oskagi enam nutta.

 

Rebirthing (ka vabastav hingamine, teadlik hingamine, opaalhingamine või isegi reböfing) on teraapiline hingamistehnika, mis kasutab pausideta katkematut hingamist, lõdvestust ja tähelepanu. Tehnika on pärit 1970. aastatest ning selle rajajaks on Leonard Orr. Sagedase hingamise(~ 1 hingetõmme sekundis) tulemusena saabub organismi palju hapnikku ning inimene võib hakata ilma põhjuseta nutma. Mõnikord võib see nipp kasulikuks osutuda.

 

pisaradNaiste salajane relv

 

Loomulikult on naistel „palju lähedasemad suhted“ pisaratega kui meestel. Kui naine nutab, püüavad teised teda lohutada. Nii mõnigi nõrgema sugupoole esindaja kasutab nutmist manipuleerimisvahendina, näiteks mehega vaieldes.

 

Näiteks võid oma mehega pikalt vaielda uue auto värvi üle, kuid otsustavaks osutub sinu pisaratega öeldud lause, et oled alati unistanud punasest autost. Mees jääb sõnatuks.

 

Tõsi küll, pisarate teadlikul kasutamisel peab arvestama olukorda, sest nii mõnigi mees KARDAB nutvat naist. Ta muutub närviliseks ning püüab tüli lõpetada, kuid tal ei jää sellisest naisest kuigi hea mulje. Seepärast tasub nutta vaid siis, kui see on tõesti vajalik – see tundub kõigile armas -, aga manipuleerimisvahendina pisaraid kasutada ei tohi. Pisarad on vajalikud, et tekitada mehes soovi naist kaitsta ning tema eest hoolitseda, kuid need ei tohiks temas süütunnet esile kutsuda.

 

Nuta siis, kui tahad, ning ära häbene seda!

 

pildid: sxc.hu

Read 5429 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Marjatooni huulepulk: selle suve populaarseim - meik nagu staaridel

Rasketel kriisiaastatel on eriti suur nõudlus naiste huulepulkade järele. Miks? Soetada midagi kallist pole võimalik, huulepulk on aga alati taskukoha

Loe edasi »
Mis vanuses naised on kõige ilusamad?

Aastatega muutub iga naise välimus – isegi vaatamata tema pingutustele säilitada 18-aastase tüdruku keha ja näonahk. 

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 142 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Mis värvi ripsmetušši valida?

Ripsmetuši ostmisel mõtleme harva, mis värvi valid

Loe edasi »
Kui ripsmed langevad välja...

Kui sa märkasid, et su ripsmed langevad aktiivselt

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun