Print this page
Wednesday, 04 August 2010 12:16

Kõige naljakamad kohtuprotsessid

 

Kuidas saada kiiresti rikkaks? Miks mitte kasutada kohtu abi: esitada mitmemiljoniline hagi suure firma vastu... Tundub lihtne, eks? Vähemalt nii on arvanud mõned inimesed, kes said hakkama kurioossete kohtuprotsessidega.

 

kohus 

pilt: internet 

 

Maitsva ja tervisliku toidu kohtuasi

 

56-aastane Caesar Barber on saanud kuulsaks kogu USAs. Tavaline New Yorgist pärit lukksepp esitas hagi maailma suurimate restoranikettide vastu, süüdistades nende toitu oma ülekaalulisuses. 180 cm pikk diabeedihaige Caesar Barber on üle elanud kaks infarkti ning kaalub 120 kg. Summa, mille Barber soodsa kohtuotsuse korral saab, määrab vandekohus. Barberi advokaadid arvavad, et see võib ulatuda 2-3 miljardi dollarini.

 

Tubakasuitsu protsess

 

California osariigis elav Betty Bullock süüdistas Philip Morrise tubakafirmat, et too ei hoiatanud teda suitsetamisega seotud ohtude eest. 17-aastasena suitsetama hakanud naine oli Philip Morrise sigarettide ostja 47 aastat. Kopsuvähi all kannatav missis Bullock sai tubakafirmalt 75 tuhat dollarit kompensatsiooni materiaalse kahju eest, 100 tuhat dollarit isikukahju eest ning veel 28 miljonit trahvina.

 

Sigarite kohtuasi

 

Üks Ameerika advokaat, ostnud kallite sigarite kollektsiooni, otsustas kindlustada iga sigari kõikvõimalike õnnetuste vastu, kaasaarvatud tulekahju vastu. Sigarid ära suitsetatud, pöördus mees kindlustusseltsi poole, paludes „väikeste tulekahjude seeria“ tulemusel tekkinud kahju hüvitada. Kohus otsustas hagi rahuldada. Tõsi küll, kindlustusfirma esitas hiljem apellatsiooni ning tõestas, et kohtualune on süüdi kahekümne neljas tahtlikus süütamises. Iga süütamise eest määras kohus 1 aasta vanglakaristust. Kuus aastat kahekümne neljast on ta juba ära istunud.

 

Õlle mõju

 

Michigani osariigi kodanik Richard Overton kaebas kohaliku õlletootja kohtusse, süüdistades teda eksitavas reklaamis. Reklaami järgi pidi mees saama õlle juues õnnelikuks ning edukaks, kuid ostnud kasti õlut, tundis end petetuna. Emotsionaalsete kannatuste eest nõudis Overton 10 tuhat dollarit, kuid kohus lükkas hagi tagasi.

 

Kokkuhoidlikud ameeriklased ja ketšup

 

Oklahoma osariigi kodanik Bill Boyker sai 180 tuhat kahjutasu firmalt Heinz, avastanud et igas Heinzi ketšupipudelis on puudu 42 grammi.

 

Kompensatsioon kummituselt

 

Michigani osariigis elav naine andis kohtusse oma endise abikaasa. Naine väidab, et kardab oma meest ning nõuab ühe miljoni suuruse kompensatsiooni. Kaasus seisneb selles, et vaene mees sai surma 2000. aastal.

 

Kontratseptiivi kasutamisest

 

Ameerikas elav daam nõudis 2 miljonit vaimse kahju tekitamise eest: selle asemel, et kasutada tarretise konsistentsiga kontratseptiivi „juhendi järgi“, tegi naine endale rasestumisvastase vahendiga võileiva ning sõi selle ära. Rasestunud naine süüdistas tootjat selles, et need jätsid mainimata, et kontratseptiivi süüa ei tohi.

 

Enesekriitiline kurjategija

 

1995. aastal Virginia osariigi vanglas istuv Robert Lee Brock kaebas iseennast kohtusse, väites, et tema poolt joobes peaga sooritatud kuritegu rikub tema enda kodanikuõigusi ning religioosseid uskumusi. „Kostja, Robert Lee Brock, jõi ennast purju ning sundis mind, Robert Lee Brocki sooritama kuritegu, mis tõi kaasa vanglakaristuse,“ teatas Brock. Kuriteo eest nõudis mees endalt 5 miljonit dollari ning palus osariigil kahju hüvitada, kuna tal endal sissetulekut polnud. Kohus lükkas hagi tagasi. Tõsi küll, osariigi valitsus pidi ise maksma kinni kohtukulud.

 

Armastus ja liiklus Itaalias

 

Autos seksinud noormees ja tütarlaps olid sunnitud neiu rasestumise pärast abielluma. Kohtuasja unikaalsus seisneb selles, et oma raseduses süüdistas neiu abikaasa asemel nende autoga kokku põrganud autojuhti, rikast ärimeest. Ootamatu juhtumi pärast ei jõutud suguühet katkestada, raseduse katkestamisest või abieluvälisest sünnitamisest ei saanud juttugi olla, sest nii noormees kui neiu on katoliiklased.

Read 6626 times

Related items

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun