Kirss.Net

Thursday, 17 June 2010 12:03

5 nippi, kuidas saada ÕNNELIKUKS

 

Harjutused kätele ja kõhulihastele, mälutreeningud, toitumissüsteemid – kõik need on inimesele vajalikud. Kuid siia nimekirja tuleks lisada metoodikad, mis muudavad õnnelikumaks.

 

Mida soovitab Saksamaa üks tuntumaid psühhoterapeute Felicitas Heyne, raamatu „Õnne saab õppida” autor?

 

õnn 

Õnne saab ja tuleb õppida! 

 

1. LEIDKE 3 PÕHJUST OLLA ÕNNELIK

 

Enne magamaminekut meenutame möödunud päeva, püüdes aru saada, mida olime valesti teinud. Pika arutlemise ja analüüsi tulemusena leiame ilmtingimata tuhat põhjust olla kurb. Muutke oma suhtumist! Vigades urgitsemise asemel, esitage endale kolm küsimust:

 

Miks ma naersin täna?

 

Kes tegi mulle meeldiva üllatuse?

 

Mille eest võin ennast tänada?

 

Tegu ei pea olema ülitähtsate sündmustega, vaid piisab detailidest, kuid neid peab olema vähemalt kolm.

 

2. „UPUTAGE” OMA KURBUS

 

Mõnikord sarnanevad meie mõtted diversandist kunstnikuga, kelle paletil on üksnes mustad värvid. Karjäär? Ei mingeid väljavaateid edasiminekuks. Isiklik elu? Puudub täielikult...

 

Istuge mugavalt, pange silmad kinni ning kujutage ette vanni musta veega. Must vesi on teie negatiivsed mõtted. Avage kork ning jälgige väljavoolavat vett. Nüüd kujutage ette, et täidate vanni puhta vee, positiivsete ootuste veega.

 

3. TEHKE OPTIMISMI TEST

 

Pessimism ja halb tuju sarnanevad nohuga. Ka nendesse võib nakatuda. Hea uudis – sama käib ka optimismi kohta. Nüüd mõelge kõige optimistlikemale sõpradele. Kirjutage välja kõik oma sõprade nimed ning pange linnuke optimistide ette. Püüdke suhelda võimalikult vähe pessimistlike ning palju optimistlike ja õnnelike inimestega.

 

4. KOOSTAGE OMA ISIKLIKE SAAVUTUSTE GALERII

 

Koostage oma heade omaduste nimekiri. Nüüd küsige endalt: „Kui tihti ja millistes olukordades näitasin oma parimaid omadusi ümbritsevatele inimestele?” Tuletage meelde iga detail ning uuendage nimekirja regulaarselt.

 

5. ÕPPIGE ANDESTAMA

 

Inimene, kellel puudub harmooniline sisemine maailm ning kes süüdistab ennast kõigis oma pattudes ega ole enda ning teistega rahul, ei saa tunda end õnnelikuna. Et olukorda parandada, õppige andestama. Alustage tühistest solvangutest. Istuge mugavalt, pange silmad kinni ning meenutage sündmuste käiku. Nüüd võtke paber ning kirjutage solvajale kiri. Ärge häbenege – kasutage selliseid väljendeid, nagu parajasti tahate, kirjutage nii, nagu süda soovib. Seejärel põletage kiri ära ning küsige endalt, kas selline toimimine muutis olukorda? Kui jah, siis olete õigel teel.

 

pilt: sxc.hu 

Read 6468 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Meik, mis köidab mehi

Ühelegi naisele pole ilmselt saladuseks, et meestel on hoopis teistsugune ettekujutus ilusast naisest ning ideaalsest meigist. See johtub faktist, et

Loe edasi »
Põsepuna ABC

Kui jutt käib põsepunast, siis jagunevad naised kahte kategoorilisse rühma: nendeks, kes ei kujuta oma elu ilma põsepunata, ja nendeks, kes seda üldse

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 88 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Küüned, Küünehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun