Kirss.Net

Saturday, 23 January 2010 15:48

MAITSEV NÄDALAVAHETUS: 6 parimat filmi toidust

 

Koostasime filmimenüü parimatest toidu- ja kokandusteemalistest kinopiltidest, mille režissöörid arutavad lisaks tavalistele teemadele nagu armastus ja truudus ka millegi maitsva üle! Maitsvat nädalavahetust kõigile!

 

 

6. koht – SOUL KITCHEN(Režissöör: Akin, Fatih)

 

soul kitchen 

 

Noorel restoraniomanikul Zinosel läheb kehvasti. Tema tüdruksõber Nadine kolib Shanghaisse, tema restorani "Soul Kitchen" külastajad boikoteerivad tema uut gourmet-kokka ja Zinost ennast vaevab seljavalu. Asjad võtavad lootusrikkama ilme, kui moekam publik tema uuendatud kulinaarse kontseptsiooni avasüli vastu võtab, kuid Zinose murtud südant see ei paranda. Ta otsustab Hiinasse Nadine'ile järgi minna, jättes restorani oma ebausaldusväärse, vangis istunud venna Illiase hoolde. Selgub, et mõlemad otsused on viletsad: Illias mängib restorani kahtlasele kinnisvaraagendile maha ja Nadine'il on uus armastus. Kuid Zinosel ja Illiasel võib olla veel viimane võimalus "Soul Kitchen" tagasi saada, kui nad lõpetavad tülitsemise ja töötavad meeskonnana.

 

5. koht – RATATOUILLE(Režissöörid: Brad Bird, Jan Pinkava)

 

ratatoille 

 

Remy on rott, kes riskib oma eluga, käies rikkalikus Prantsusmaa restoranis söömas. Miks peaks üks rott seda tegema, kui lihtsam oleks prügikastist endale suupoolist hankida? Asi on nimelt selles, et Remy ei ole tavaline näriline. Talle meeldivad kõige paremad delikatessid ning tal on annet ka söögitegemise peale, kuid õnnetuseks on kokaks olemine Remy'le kauge unistus. Ühel päeval tutvub rotike noormehega, kes töötab küll restoranis, kuid võitleb oma töökoha eest, sest kokakunsti peale ei ole tal just suurt annet. Kohtumisest saab alguse sõprus...

 

4. koht – ARMASTUSE RETSEPT(Režissöör: Scott Hicks)

 

armastuse retsept 

 

Soovite täiuslikku vutirooga trühvlikastmes? Töönarkomaanist peakokk Kate (Catherine Zeta-Jones) võib seda teile valmistada. Ent ärge küsige, kuidas ta suhtub nakatavalt elurõõmsasse ja ooperit armastavasse abikokka (Aaron Eckhart), kes Kate’i juhitavasse kööki tööle võetakse. Või mida ta arvab sellest, et orvuks jäänud õetütar (Abigail Breslin) tema juurde elama asub. "Tahaksin, et elu jaoks oleks oma kokaraamat – retseptidega igaks elujuhtumiks," ütleb Kate oma psühhoterapeudile. Armastusest elu ning kokakunsti vastu pajatav südamlik film toob teieni loo naisest, kes avastab, et maailm on palju suurem kui tema köök.

 

3. koht – TAEVAST SAJAB LIHAPALLE (Režissöör: Phil Lord)

 

lihapallid 

 

Flint Lockwood (Jaak Prints) on noor leiutaja, kes unistab leiutisest, mis muudaks kergemaks kõigi elu tema kodulinnas ning teeks tema nime maailmakuulsaks. Viimaks see tal ka õnnestub, kui poiss saab valmis seadme, mis muudab vee toiduks ning selle tulemusel hakkab nende linnakeses sadama toitu nagu vihma. Nende seas, kes kohale tormavad, on võluv ilmakanali reporter Sam Säde (Mirtel Pohla). On ka neid, kes Flinti leiutisest sugugi vaimustuses pole, nagu tema isa Tim (Ain Lutsepp), kes kardab igasugust tehnikat, ning linnakese sherif Earl Devereaux (Ivo Uukkivi), kellele Flint on lapsepõlvest saadik pinnuks silmas olnud. Ja linna omamoodi maskotiks olev Beebi Brent (Tiit Sukk), kes ei kavatse leppida olukorraga, et Flinti-sugune nüüd mingi imeviguri abil temast populaarsemaks peaks saama. Populaarsus ja suured rahad seevastu on ainus, mis huvitab linnapead (Jaan Rekkor), kelle ahnus muudab mingil hetkel linnakest toitva masina hoopis sellele ohtlikuks. Ning siis on Flint see, kes peab päästma kalli kodulinna ja selle elanikud.

 

2. koht – JULIE JA JULIA(Režissöör: Nora Ephron)

 

julia 

 

Julia Child (Meryl Streep) elab sõjajärgses Pariisis, Julie Powell (Amy Adams) aga 21. sajandi New Yorgis. Neid lahutavad vahemaa ja aastakümned, kuid seob rahulolematus oma eluga, millel puudub kindel siht. Ent nagu naised avastavad, ei ole ükski probleem lahendamatu, kui on õiges koguses kirge, kartmatust ja võid.

 

1.koht – ŠOKOLAAD(Režissöör: Lasse Hallström)

 

šokolaad 

 

Lansquenet on väike idülliline linnake Prantsusmaal, kus pole viimase 100 aasta jooksul mitte midagi muutunud. Siis aga toob külm põhjatuul sinna rändur Vianne Rocher’ (Juliette Binoche), kes avab linna keskväljakul, otse kiriku vastas, pisikese shokolaadipoe. Tema imelised maiustused äratavad kiiresti linnarahva uinunud isu ning ihad. See aga ei meeldi kuidagi kohalikule võimumehele Reynaud’le (Alfred Molina), kes on kindel, et Vianne’i hõrgutised mõjuvad hukutavalt moraalile ega lähe kuidagi kokku sajanditevanuste tuimade tavadega. Algab kahe poole vägikaikavedu, mille lahendus saabub üsna ootamatul moel…

 

 

Read 4059 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Põsepuna ABC

Kui jutt käib põsepunast, siis jagunevad naised kahte kategoorilisse rühma: nendeks, kes ei kujuta oma elu ilma põsepunata, ja nendeks, kes seda üldse

Loe edasi »
ASTELPAJU: Naiste ilu ja nooruse saladus

Astelpaju marjad on üks täiuslikumaid taimsete vitamiinide allikaid. Viljad sisaldavad C-vitamiini (sõltuvalt viljasordist 150-1600 mg %), vitamiine B

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 171 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Vali kosmeetikavahendid vanuse järgi!

20-aastastel tütarlastel on huuled loomulikult roo

Loe edasi »
Kui ripsmed langevad välja...

Kui sa märkasid, et su ripsmed langevad aktiivselt

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun