Kirss.Net

Wednesday, 23 December 2009 12:19

TOP10: mööduva aasta parimad filmid

 

Miks mitte veeta jõulupühad koos lähedaste inimestega 2009. aasta parimaid filme vaadates... On ju tulemas palju puhkepäevi, mil kõigil avaneb võimalus tutvuda nende filmidega, mida veel näinud ei ole. Kuid millised on mööduva aasta parimad tööd? Pakume välja kümme kinopilti, aga kui oskate mõnda teist head filmi soovitada, kirjutage kommentaaridesse! Ilusaid jõule! 

 

10. koht - Michael Jackson: kogu lugu

 

filmid 

 

Film annab unikaalse ülevaate Michael Jacksoni karjäärist, sisaldades intervjuusid Jacksoni lähimate sõprade ja kolleegidega. Dokumentaalfilmi aluseks on enam kui sada tundi videomaterjali proovidest ja kulisside tagant ajal, mil kadunud superstaar valmistus kontsertsarjaks Londonis.

 

9. koht - Harry Potter ja segavereline prints

 

filmid 

 

Voldemort tugevdab oma haaret nii mugude kui võlurite maailmas ning Sigatüüka kool pole enam sugugi nii turvaline varjupaik kui varem. Harry kahtlustab, et hädaoht võib varitseda ka kooli müüride vahel. Koos Dumbledore’iga püüavad nad leida võtit Voldemorti jõu murdmiseks. Selleks kutsub Dumbledore appi vana sõbra ja kolleegi, professor Horace Slughorni, kelle valduses võib olla eriti olulist infot.

 

8. koht – Coco enne Chaneli

 

filmid 

 

"Coco enne Chaneli" on film moedisaineri noorusaastatest, milles peaosalist kehastab võluv prantsuse näitlejanna Audrey Tautou. Vaatajale ei näidata kohe edukat ja silmapaistvat moeloojat, vaid seda, kuidas 10-aastaselt õega orbudekodusse sattunud südika iseloomuga tüdruk oma edukuse suunas alles pürgima hakkab.

 

7. koht - Videviku saaga: Noorkuu

 

filmid 

 

Stephenie Meyeri fenomenaalselt eduka romaanisarja VIDEVIKU saaga teises osas võtab sureliku ja vampiiri armastus sootuks uusi mõõtmeid. BELLA SWAN (Kristen Stewart) satub ihaldatud üleloomuliku maailma saladuste keerisesse, mässides end ülepeakaela veelgi suuremasse hädaohtu.

 

6. koht – Jõululugu

 

filmid 

 

“Jõululugu“ on tõeline fantaasia tulevärk, mille nõiub ekraanile Oscari-võitjast lavastaja, oma julgete uuenduste poolest tuntud Robert Zemeckis. Film toob vaatajani Charles Dickensi klassikalise loo, kasutades selleks tehnika viimast sõna 3D-tehnoloogia vallas. Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) alustab jõuluaega nii nagu igal aastal, suhtudes pühadesse hapu halvustamisega, mille osaks saavad ka tema ustav abiline (Gary Oldman) ja hooletu sugulane (Colin Firth). Aga kui möödunud, praeguste ja tulevaste jõulude vaimud sunnivad vana Scrooge’i tõele näkku vaatama, peab ta praotama oma kivistunud südant, et teha heaks aastatepikkused õelused enne, kui on liiga hilja.

 

5. koht – Laegas

 

film 

 

Mida teeksid sina, kui keegi annaks sulle laeka, milles peituva nupu abil saaksid korrapealt miljon dollarit, kuid samas võtaksid elu kelleltki tundmatult? Teeksid sa seda? Millised oleksid su teo tagajärjed?

 

On aasta 1976. Norma Lewis (Cameron Diaz) on erakooli õpetaja ning tema abikaasa Arthur (James Marsden) NASA-s töötav insener. Nad on igati tavaline abielupaar, elades eeslinnas koos väikese pojaga, kuni nende ukselävele satub hirmsasti moonutatud näoga mees (Frank Langella) ja pakub Normale elu peapeale pööravat laegast. Otsuse tegemiseks on kõigest 24 tundi ning Norma ja Arthur seisavad silmitsi moraalselt võimatu dilemmaga. Nad ei tea, et nende valikust sõltumata on hirmsate tagajärgede laviin juba liikvele lükatud. Peagi taipavad nad, et miski pole nende teha ning sündmustel on nende isiklikust õnnest ja saatusest kaugelt sügavam tähendus.

 

4. koht – Rentslimiljonär

 

film 

 

Linalugu jutustab 18 aastasest Mumbai agulipoisist Jamal Malikist tema elu tähtsaimal päeval. Rambivalguses ja terve India rahva pilkude all on ta jõudnud ühe küsimuse kaugusele 20 miljoni ruupia võitmisest telemängus „Kes tahab saada miljonäriks?“. Kui aga ootamatult kõlab saate lõpusignaal, vahistab politsei nooruki pettusekahtlusega. Kuidas teab agulist pärit poiss kõiki vastuseid?

 

3. koht – Vicky Cristina Barcelona

 

film 

 

Woody Alleni Cannes'i filmifestivalil linastunud komöödia viib vaataja tavapärase New Yorgi asemel Barcelonasse, et elada kaasa Vicky ja Cristina romantilistele tegemistele. Need kaks ameerika kaunitari veedavad suve Lõuna-Euroopas ning kohtavad kireva eluga kunstnikku ning tema imekaunist ent hullu eksabikaasat Maria Elenat. Pulmi planeeriv ja korralik Vicky on justkui vastand seksuaalseid seiklusi otsivale Cristinale. Kui kogu see seltskond kokku saab, on tulemuseks enam kui kaos.

 

2. koht – Juhtum 39

 

film 

 

Lastekaitses töötav Emily Jenkins (Renée Zellweger) on kindel, et on aastate jooksul juba kõike näinud, kuni kohtab oma uusimat ja kõige salapärasemat juhtumit. 10-aastase Lilith Sullivani (Jodelle Ferland) puhul on kahtlus, et laps on väärkohtlemise ohver ning Emily suurimad hirmud osutuvad tõeks, kui ema ja isa ühel ööl oma ainsat tütart tappa püüavad. Emily päästab ta ning otsustab võtta Lilithi oma hoole alla, kuni tüdrukule leitakse sobivad kasuvanemad. Tõeline luupainaja siis alles algab…

 

1. koht - Vääritud tõprad

 

film 

 

Natside poolt okupeeritud Prantsusmaal pääseb Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) vaevu veresaunast, mille käigus saksa ohvitseri Hans Landa (Cannes'i festivalil parima näitleja auhinnaga pärjatud Christoph Waltz) juhitud üksus tapab tema perekonna. Shosanna põgeneb Pariisi, kus võtab endale uue identiteedi kinoteatri omanikuna. ”Vääritud tõprad” on kultuslavastaja Quentin Tarantino sõjafilm, pärast mida saab Teise maailmasõja kujutamine kinolinal raske olema.

 

filmide kirjeldused: www.superkinod.ee

 

Read 7479 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

KOSMEETIKAVAHEND OTSAS?

Mingi kosmeetikavahend on otsas, seda on aga otsekohe vaja? Ära paanitse!

Loe edasi »
Põsepuna ABC

Kui jutt käib põsepunast, siis jagunevad naised kahte kategoorilisse rühma: nendeks, kes ei kujuta oma elu ilma põsepunata, ja nendeks, kes seda üldse

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 146 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Silmameigi tegemine

Silmameigi tegemist tuleb alustada korralikust alu

Loe edasi »
Mul on väikesed rinnad...

„Olen 18-aastane, kuid rinnad siiamaani nagu teism

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuksed ja nende hooldus

Meile kõigile ei ole antud pakse kohevai

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun