Kirss.Net

Tuesday, 20 October 2009 16:05

Mis värvi on kadedus?

 

Kadedus võib olla must ning mõned ütlevad, et mõnikord ka valge, kuid vaatamata värvile, on iga liiki kadedusel purustav jõud. 

 

kade   

Kadedus on omane vaid inimesele. Mõtle vaid - vaevalt et kukk hakkab võrdlema end kotka või paabulinnuga ning piinlema, sest tal ei ole nii ilusad suled.

 

Mis aga toimub meiega?

 

Me kadestame nii kaastöötajaid, kui ka lähedasi sõpru ning õdesid-vendasid. Kui keegi midagi saavutab, hakkame kohe end tema kõrval piinlikult tundma.

 

Paljud inimesed ei ole võimelised rõõmustama teiste üle ning ütlevad, et seda kõike polnud võimalik ausal teel saada. Nähes, kuidas naaber ostis luksusliku auto ja kalli ülikonna, hakatakse kadedust tundma. Samas kui ta alles asutas ettevõtte ning pidi samal ajal veel töötama, sest äri tulu ei toonud, teda ei kadestatud. Aga nüüd on see kõik ununenud...

 

Miks me kadestame vaid tulemust? Mis segab meid saavutamast samasugust edu – muidugi, hirm kõik kaotada.

 

Tundub, et inimest õpetakse kadestama juba lapsepõlves. Kui lapsele pidevalt öeldakse, et ta on Mihklist halvem – Mihkel sai ju viie ning jookseb kiiremini ja aitab ka vanemaid - , siis kasvanud suureks, hakkab inimene loomulikult kadestama.

 

Seega ei tohiks last teistega võrrelda, vaid ainult tema eelnevate saavutustega. Öelgu standardse Mihkli võrdluse asemel: „Eelmisel veerandil õppisid paremini, seega peaksid rohkem püüdma, kui tahad viie saada.”

 

Igal juhul võib kõiges leida ka midagi positiivset. Kui inimesele meeldib tema töö, siis ta ei hakka töökaaslast kadestama, sest eluga rahul inimene ei soovigi enamat.

 

Sa ei ole ülemus, vaid lihtne alluv? Suurepärane, siis on ju sul väiksem vastutus ning rohkem aega isiklikule elule!

 

Kui aga kadestatakse sind, siis mõtle, äkki sa käitud valesti? Ole vaoshoitud, ära hoople. Lõppude lõpuks on saatus kapriisne tegelane, ning järgmine päev võib hoopis tuua ebaõnne.

 

Naudi positiivseid hetki, neid on ju kindlasti sinu elus palju, ja ära teisi kadesta – see ei too sinule head!

 

pilt: sxc.hu 

Read 6876 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Nooruse eliksiir on leiutatud!

McMasteri ülikooli teadlased leiutasid nooruse eliksiiri! Nad väidavad, et laboritingimustes valmistatud kokteil mõjub soodsalt nii füsioloogilisele k

Loe edasi »
Mis vanuses naised on kõige ilusamad?

Aastatega muutub iga naise välimus – isegi vaatamata tema pingutustele säilitada 18-aastase tüdruku keha ja näonahk. 

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 96 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Meik, mis köidab mehi

Ühelegi naisele pole ilmselt saladuseks, et meeste

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun