Kirss.Net

Saturday, 08 August 2009 18:21

Esmaspäev = raske päev!? See pole tõsi!

Esmaspäeva peetakse nädala raskeimaks päevaks, aga kas see vastab reaalsusele? Austraalia teadlased viisid läbi huvitava uurimuse. Sidney ülikooli spetsialistid korraldasid küsitluse, paludes nimetada nädala kõige ebameeldivam päev. Kahesajast küsitletuist vastas absoluutne enamus, et see on kindlasti esmaspäev. 

esmaspäev

pilt: sxc.hu 

Kuid iga teadlane tahab hüpoteesi tõestada ning ka Sidney professorid ei piirdunud küsitlusega. Nad hakkasid uurima, kuidas töötajad tunnevad end erinevatel nädalapäevadel. Analüüsist tuli välja, et kõige raskem päev on hoopis kolmapäev: just siis tuntakse kõige suuremat masendust, sest nädalavahetuseni on veel palju aega, kuid inimene on juba väsinud. Pealegi näitas statistika, et just kolmapäeval tehakse kõige rohkem tööd.

Niisiis ei ole esmaspäev nii kohutav, kui tundub olevat. Tänapäeva inimesel on kujunenud kindlad stereotüübid, mis panevadki meid mõtlema, et esmaspäev on nii raske.

7 lihtsat retsepti, mis muudavad ka esmaspäeva meeldivaks


1. VARA MAGAMA


Number üks, mis muudab esmaspäeva nii eemaletõukavaks, on fakt, et pühapäeval on peaaegu et võimatu normaalsel ajal magama minna. Selle tulemuseks on väsimus, unisus ja halb tuju esmaspäeva hommikul. Mida teha? Ka pühapäeval tuleks varem üles ärgata ning päeva jooksul ei tohi ka magada, siis oled õhtuks juba niivõrd väsinud, et lähed tahes-tahtmata õigel ajal voodisse.


2. EI MINGIT RAADIOT EGA TELEVISIOONI

Samal ajal kui sa püüad mõelda eelseisvast päevast, olla positiivne ja aktiivne, tuletakse nii televisioonis kui raadios meelde, et nädalavahetus on möödas ning saabunud raske esmaspäev. Võimalik, et saatejuhid püüavad inimesi rahustada, kuid see mõjub hoopis vastupidiselt. Seega tuleb esmaspäeva hommikud veeta vaikselt ja rahulikult.

3. PROBLEEM ON AINULT ÜLESANNE

Uus nädal toob alati kaasa palju uusi plaane, tööd ning muretsemist – kas ma saan kõik tehtud? Kas saan üldse hakkama?. Suhtuge oma probleemidesse kui kindlasse plaani, mis saab kindlasti tehtud.


4. ÄRA NÕUA LIIGA PALJU


Samas peavad plaanid olema reaalsed, sest luhtumine põhjustab veelgi suuremat stressi, mis nüüd võib laieneda ka teisipäevale ja teistele päevadele ning üle kasvada depressiooniks.


5. ÕPI OMA TÖÖD ARMASTAMA!

Selleks, et armastada esmaspäeva, tuleb armastada ka oma tööd või siis vähemalt õppida seda tegema. Tuleta meelde, mis on sinu töö plussid, miks sa valisid just selle eriala, ära unusta oma saavutusi. Tööle peab minema rõõmuga!

6. IGAL ASJAL ON OMA AEG JA KOHT

Püüa keskenduda sellele tegevusele, mida parajasti teed. Tulles õhtul töölt koju, mõtle ainult kodust ning unusta üheks õhtuks tööasjad. Tööasjadele ei tohi mõelda ka nädalavahetustel. Ära unista nädalavahetusest, jõudes esmaspäeva hommikul tööle.

7. KÕIGE RASKEM ON ALUSTADA

Alusta kergema töö - oma igapäevaste ülesannetega. Lõuna paiku võid alustada juba raskema ülesandega, mille realiseerimine ei tundu enam niivõrd võimatu.

Kindel on üks – inimene, kes ei armasta esmaspäeva, ei oska elu nautida. Esmaspäev on meie elu lahutamatu osa ning me peame oskama igast sellisest komponendist  

Read 5657 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Kas koos või lahku?

Erinevate kosmeetikavahendite kombinatsioonid ei pruugi anda soovitud tulemust. Milliseid kombinatsioone on mõistlikum vältida?  

Loe edasi »
Missugused kulmud on moes?

  VASTUS ON LIHTNE JA LÜHIKE: Pikad, paksud ja konkreetsed!  

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 127 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Mul on väikesed rinnad...

„Olen 18-aastane, kuid rinnad siiamaani nagu teism

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

KÜÜNED TUGEVAKS!

Pikad, puhtad ja tugevad küüned on iga n

Loe edasi »

Juuksehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun