Kirss.Net

Tuesday, 19 April 2011 06:54

Veregrupidieet: sinu uus ideaalse keha saladus?

Rate this item
(1 Vote)

Veregrupidieet põhineb inimarengu teoorial: kuna veregrupp saadakse vanematelt, siis on see individuaalne omadus seotud eellastega. Teades pärilikkuse mõju inimese saledusele ja toitumisharjumustele, on võimalik valida endale sobivad toiduained, mis aitavad ilma eriliste pingutusteta sale olla. 

 

dieet 

pildid: freedigitalphotos.net 

 

Millega on tegemist?

 

Veregrupidieedi mõtles välja Ameerika arst Peter J. D'Adamo. Tema toitumissüsteem rajaneb tõsiasjale, et erinevad veregrupid tekkisid erineval ajal ning nendel eri ajajärkudel sõid inimesed kindlat toitu.  Kuna veri on meie organismi üks tähtsamaid komponente, siis saame lihtsalt oma keha juhtida, arvestades veregruppi.

 

Dieedi toime

 

Veregrupidieet ei kuulu kiirete dieetide hulka, vaid pigem on tegemist tervisliku toitumissüsteemiga. Puuduvad ranged piirangud. On olemas vaid soovitused: millised toidud sobivad ja millest on parem loobuda. Järgides veregrupidieeti on võimalik parandada seedimist, alandada kaalu ning kiirendada ainevahetust. Lisaks tugevdab veregrupipõhine toitumine immuniteeti. Ideaalsel juhul peaks organism saama vaid kasulikke ja temale vajalikke toitaineid, kulutamata energiat kahjulikele ühenditele. Seega peaksid lihtsalt loobuma mõnedest toitudest. D’Adamo meetod ei näe ette kalorite lugemist ega nälgimist. Ta lihtsalt soovitab kaalulangetamist soodustavaid toite ning sobivaid spordialasid.

 

Dieedi põhimõtted

 

Iga vererühma jaoks sobivad vaid kindlad toidud. Arvatakse, et algselt elasid Maal vaid 0-vererühmaga inimesed, kes toitusid põhiliselt lihast. Seepärast sobib 0-rühma esindajatele, keda on praegu 33,5 %, ideaalselt kõrge valgusisaldusega dieet.

 

A-rühma esindajate eellased olid maaharijad. Rühm kujunes välja siis, kui inimesed jäid paikseks. Tänapäeval kuulub gruppi 37,8 % inimestest. Selliste inimeste saleduse ja elurõõmu saladuseks on osaline või täielik taimetoitlus.

 

B-rühm kujunes rändava eluviisi ja rasside segunemise tulemusel. Seetõttu on B-verega inimesed(keda on 20,6 %) kõigesööjad. Neile sobib segadieet.

 

AB-verega inimesi on kõige vähem – 7-8%.  Rühm kujunes välja rahvaste rände perioodi lõpupool A- ja B-rühmade segunemisel. Selle rühma esindajad peaksid eelistama taimetoitu, kuid lihastki ei tohi nad täielikult loobuda.

 

Plussid ja miinused

 

Dieet sobib neile, kellel on piisavalt kannatust, et tulemusi oodata. See-eest ei tule kaotatud kilogrammid niipea tagasi. Ainuke probleem seisneb selles, et vaatamata vererühmadele on iga inimene siiski individuaalne. Võimalik, et igaühele ei maitse või ei sobi tema rühmale ettenähtud toidud. 

 

Tulemused

 

Eri allikates lubatakse ka erinevaid tulemusi. Reaalne kaalukaotus on keskmiselt 10-20 kilogrammi aastas. Tõsi küll, mõne teise dieediga on võimalik samapalju kaalu kuuga kaotada, kuid see-eest on veregrupidieedi puhul tegemist tervisliku kaalukaotusega. 

 

Read 15696 times

Related items

ILUNIPID, MEIKIMINE

Mis värvi ripsmetušši valida?

Ripsmetuši ostmisel mõtleme harva, mis värvi valida. Tavaliselt võtame klassikalise musta. Samas on ju praegu ripsmetuššide valik nii suur, õige värv

Loe edasi »
Marjatooni huulepulk: selle suve populaarseim - meik nagu staaridel

Rasketel kriisiaastatel on eriti suur nõudlus naiste huulepulkade järele. Miks? Soetada midagi kallist pole võimalik, huulepulk on aga alati taskukoha

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 134 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Missugused kulmud on moes?

  VASTUS ON LIHTNE JA LÜHIKE: Pikad, paksud ja kon

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuste sirgendamine

Pole midagi ilusamat kui luksuslikud, si

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun