Kirss.Net

Monday, 13 July 2009 14:57

Valmista ise romantiline õhtusöök kahele!

Kingi endale ja kallimale romantiline õhtusöök kodus. Suurepärane toit, küünlad, vaikne muusika – kõik nagu unistuses! Sellise õhtu lõpp peab olema väga magus! 

söök

KUI PEEN!


Romantiline õhtusöök peab olema kerge ja rafineeritud. Selleks sobib hästi Itaalia köök. Ka jook on tähtis, sest ta olevat kirglikkuse sümbol. Pööra oma tähelepanu kuivale veinile: valgele või punasele.


SERVEERIMISE NÕUANDED


Selleks, et luua meeldiv õhkkond, tuleb toitu õigesti serveerida.


* Palju romantilisem on süüa elutoas väikese laua taga kui köögis. Mida lähemale teineteisele istute, seda romantilisem on meeleolu.


* Kata laud ilusa linaga, kaunista väikese lillekimbu ja küünaldega. Valmista ette klaasid ja söögiriistad. Joogid võiksid olla eraldi laual.


* Pea meeles, et isegi kõige tavalisemad toidud võivad tunduda pidulikena, kui neid ilusasti serveerida. Roogasid ei tohi olla liiga palju.


1. Juustusalat pirnidega


2 pirni, 150 g hallitusjuustu, 180 g rukolat, 1 sl Kreeka pähkleid, 100 g viinamarju, 2 sl oliiviõli, 1 sl mett, 1 sl veiniäädikat


Lõika pirn viiludeks, juust kuubikuteks. Viinamarjadest eemalda kivid ja lõika pooleks. Serveeri pirnid taldrikutesse, lisa rukola lehed ja juust. Lisa viinamarjad ja hakitud pähklid. Seejärel valmista kaste: sega mesi, veiniäädikas ja oliiviõli, soovi korral võid lisada natuke soola ja pipart. Sega kaste salati hulka.


2. Makaronid spargliga


250 g rattakujulisi makarone, 200 g konserveeritud sparglit, 2 sibulat, 2 sl oliiviõli, 100 ml valget veini, 30 g Parmesani juustu, 1 tl punast pipart, sool valge pipar, rohelised köögiviljad


Keeda makaronid 2 l vees, järgides juhendit pakendil. Lõika spargel viiludeks. Puhasta sibul ning lõika ratasteks. Kuumuta oliiviõli ja prae spargel pidevalt segades 2-3 minutit. Lisa sibul ning prae veel 1 minut. Lisa valge vein ning hauta kaane all 5-8 minutit. Tõsta pann tulelt. Lisa makaronid. Sega. Lisa pipar. Serveeri taldrikutesse. Kaunista parmesani ja roheliste köögiviljadega.  


3. Filee rosmariiniga


1 kanarinnak, 2 sl kohupiima, 1 sibul, ½ purki kuivatatud tomateid, 2 paprikat, 2 tl rosmariini, veiniäädikas, petersell, till


Lõika kanarinnak pooleks. Uurista pisikese noaga auk iga osa keskele. Lõika tomatid tükkideks, sega kohupiimaga. Maitsesta rosmariiniga. Täida saadud massiga filee tükid. Kaunista rosmariini oksaga. Kuumuta pannil 1 sl oliiviõli ning prae lihatükid kuumal pannil. Tõsta liha kuumakindlasse nõusse ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 15 minutit. Samal ajal prae pannil paprika tükid ja sibul. Lisa pipar, äädikas, petersell ja till, sega ja serveeri koos lihaga.


4. Magustoit


- Jäätis


Vala 100 g jäätisele natuke vaarikalikööri. Kaunista granaatõuna seemnete, apelsinikoore ja greibi tükkidega.


- Puuviljavaht


3 munakollast, 1 muna, 3 tl želatiini, 100 ml muskaatveini, 150 g suhkrut, 1 mandariin, 1 kiivi, 2 sl rosinaid


Sega munakollased, muna ja suhkur. Vahusta veevannil kreemitaoliseks massiks. Lisa vein ning vahusta kuni kreemi maht on 2x suurem esialgsest. Lahusta želatiin vees ning sega kreemiga. Nüüd tõsta kauss külma veega täidetud potti ning jätka vahustamist kuni mass on jahtunud. Nüüd lisa rosinad ja sega. Serveeri klaasidesse ning lase paar tundi seista. Kaunista kiivi ja mandariiniga.

 

Read 15586 times

Related items

  • Lõpp
    LÕPP on populaarse noore koomiku Seth Rogeni ("Kõht ette", "Ananassiekspress", "50/50") ja tema hea sõbra Evan Goldbergi kahasse kirjutatud-lavastatud pöörane maailmalõpukomöödia... Kinodes alates: 5.07.2013

    film

  • Viini šokolaaditort

    TAIGEN: 4 sl kakaopulbrit, ¼ klaasi keeva vett, ¾ klaasi suhkrut, 100 g taluvõid, ½ tl vanilliini, 1 muna, ....

    tort

  • Šokolaaditort maasikaga

    VAJA LÄHEB: 250 g mõru šokolaadi, 6 muna, 200 g suhkrut,  1 pakk vanillisuhkrut, 0,5 tl kaneeli, 6 sl konjakit.......

    tort

ILUNIPID, MEIKIMINE

Marjatooni huulepulk: selle suve populaarseim - meik nagu staaridel

Rasketel kriisiaastatel on eriti suur nõudlus naiste huulepulkade järele. Miks? Soetada midagi kallist pole võimalik, huulepulk on aga alati taskukoha

Loe edasi »
Õiget tooni lauvärv muudab sind kauniks! Kuidas seda leida?

Tänapäeva naine ei kujutaks oma elu ilma kosmeetikata ette. Õigesti valitud ripsmetušš, lauvärv ja huulepulk varjavad puudusi ning rõhutavad kõige ilu

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 209 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Ilusate ripsmete saladused

Mis oleks ilusam, kui pikad kohevad ripsmed? Kuida

Loe edasi »
Kas koos või lahku?

Erinevate kosmeetikavahendite kombinatsioonid ei p

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Kuivade juuste hooldus

Mida vajavad kuivad juuksed? Loomulikul

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun