Print this page
Sunday, 20 November 2011 11:04

30 asja, mida teha enne 30-aastaseks saamist

Selle asemel, et mõelda kurbusega möödunud aastatele ning saabuvale juubelile, kontrolli üle, kas oled kõik „must do“ punktid juba läbi teinud?

 

30  

 

1.Lüüa rusikaga vastu lauda

Vähemalt üks kord elus pead oma arvamuse eest võitlema ning tegema midagi just nii, nagu pead õigeks sina ise, mitte aga lähedased või sugulased. Enne kui saad 30, pead mõistma, et sul – samamoodi nagu kõigil teistelgi inimestel – on isiklik õigus mõelda oma peaga ja võtta iseseisvalt otsuseid vastu.

 

2.Flirtida tööpostil

Vaatamata kõigile mõistuse ja sõbrannade soovitustele, tasub nooruses vähemalt korra armuda töökaaslasse ja flirtida otse töökohal. Mis võib ometi parem olla – minna õnnelikuna tööle ning kurvastada reede tuleku üle, sest pead kuidagi ilma oma armastatu nägemiseta kaks päeva üle elama.

 

3.Võtta osa vähemalt ühest heategevusüritusest

Jagada oma hoolitsust või vähemalt raha teiste abivajavate inimestega – töötada vabatahtlikuna või päästa kellegi elu... See on aega ja vaeva väärt kogemus, mis jääb terveks eluks kindlasti meelde.

 

4.Õppida seksuaalsust nii teoorias kui ka praktikas

Kehastuda vähemalt kord elus „halvaks tüdrukuks“ ning otsida endale tõelisi seksiseiklusi. Proovida üheöösuhteid, tegemata ühtegi plaani tutvuse edasiarendamiseks(kuid järgides ohutu seksi reegleid). Sõita Amsterdami seksimuuseumi või käia ära lähimas sekspoes.

 

5.Eksperimenteerida enda välimusega

Muuta soengut, juuksevärvi, riietus- või meikimisstiili – korrata neid muutusi niikaua, kui leiad just endale sobiva stiili, kartmata sealjuures oma välimust paariks kuuks ära rikkuda.

 

6.Õppida eristama enda ja teiste inimeste arvamust

Pead jõudma selgusele kõigis väidetes, millest osa oled kuulnud lapsepõlves vanematelt või õpetajatelt, teine osa pärineb sõbrannadelt ja ajakirjadest(näiteks „Et midagi saavutada, pead olema tugev“, „Seks on ainult abielus naistele“, „On piinlik suhtes mitte olla“ jne). Sa pead enda jaoks selgeks tegema, millised väited on sulle meele järele ja millised mitte ning järgida ainult neid postulaate, mida ise õigeks pead.

 

7.Võita oma hirmud ja teiste eelarvamused

Teha midagi, mida oled alati tahtnud, kuid kas kartnud või keeldunud tegemast ümbritsevate hukkamõistva arvamuse pärast. Iga inimene peab vähemalt korra elus kogema tõelist riski ja seda nautima.

 

8.Kasutada oma seksuaalsust kurjasti ära

Iga naine on seksikas, kuid vaid vähesed oskavad seda ära kasutada. Sa pead korjama kokku oma isikliku komplekti kavalustest, mis muudavad just sind vastupandamatult seksikaks meeste silmis. Üksnes selle komplekti kokkukorjamisest veel ei piisa – sa pead õppima seda oma eesmärkide saavutamiseks kasutama.

 

9.Olla iseseisev

Lõigata läbi nähtamatu köie, mis seob sind vanematega. Alustada oma elu, üürida oma korteri ja hakata üles ehitama iseseisvat elu – ja seda kõike vaatamata „pole raha korteri ostmiseks/üürimiseks“ ja „ma pean ju vanemate eest hoolitsema“ tüüpi väidetele.

 

10.Teha endast alasti pildid

Võtta osa professionaalsest fotosessioonist ning lasta endast alasti pilte teha. Öelda otsustava „EI“ häbelikkusele ja eelarvamustele, mis võivad sind takistada. Saadud pilte säilitada hoolikalt oma salajases arhiivis, et pensioni ajal oleks midagi meenutada.

 

Ja veel 20 asja...

 

11.Leida töö, mis toob nii raha kui ka rõõmu.

 

12.Pettuda sõbrannas.

 

13.Elada üle valulise lahkumineku armsamast.

 

14.Lasta kellelgi endas pettuda.

 

15.Lugeda läbi paar Nietzsche teost või vähemalt Tõe ja Õiguse esimese osa.

 

16.Sattuda piinlikusse olukorda ja osata enda üle naerda.

 

17.Koostada nimekirja väidetest, mis võivad sind raskel hetkel aidata.

 

18.Armuda täiesti sobimatusse mehesse.

 

19.Veenduda selles, et „Seksi rannal“ ja „Orgasmi“ saab soodsalt osta igas baaris, kuid seejuures ei tasu neid omavahel kokku segada.

 

20.Pärast „Seksi“ ja „Orgasmi“ joomist saata kell kaks öösel eksile kümme sõnumit oma armuavalduste ja palvega tagasi tulla.

 

21.Olla järgmisel hommikul enda käitumises niivõrd pettunud, et lubada endale vältida kogu ülejäänud elu jooksul kokkupuudet 19. punktiga.

 

22.Õppida eristama manipuleerimiskatseid ja tavalist suhtlemist.

 

23.Supelda öösel meres alasti.

 

24.Võtta kogu oma suure vaevaga teenitud raha ning sõita sinna, kuhu hing ihaldab.

 

25.Avada pangas konto.

 

26.Valida endale lemmikroog ning õppida seda täiuslikult valmistama.

 

27.Osta hooaja must have, makstes selle eest hingehinda.

 

28.Õppida ära mõne võõrkeele.

 

29.Leida endale isikliku hamba- ja naistearsti.

 

30(NB!).Saada aru, millise ülesande sa selles elus täidad.

 

pilt: freedigitalphotos.net 

   

Read 11439 times

Related items

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun