Kirss.Net

Thursday, 17 February 2011 09:07

6 müüti armastusest

Üldlevinud ettekujutus ideaalsest suhtest ei pruugi vastata tegelikkusele. Kaugeltki mitte kõik armastuse müüdid pole tõesed. 

armastus 

pilt: sxc.hu 

Esimene müüt. Et säilitada suhet, tuleb rääkida probleemidest. 

Pole tõsi. Meeste ja naiste ettekujutus sellest, kui sageli tuleb probleemidest rääkida, erineb vägagi. Ühtlasi pole mehed niivõrd tolerantsed pikkade ja mõttetute jutuajamiste suhtes nagu naised. Et vestlusest oleks kasu, peab ta olema midagi haruldast ning maksimaalselt 5 minutit pikk. Samuti tuleks vältida detaile ning panna rohkem rõhku sisule. 

Teine müüt. Vastandid tõmbuvad ning elavad koos kaua ja õnnelikult. 

Pole tõsi. Tegelikkuses tagab suhte harmoonilisuse ja pikaajalisuse just partnerite sarnasus. Liiga suurte erinevuste olemasolu toob paratamatult konflikte. Miks siis arvatakse, et erinevad inimesed sobivad kooseluks? Sest paljud arvavad, et neil hakkab sarnase inimesega igav ega arvesta sellega, et sellise elukaaslase puhul leiab palju rohkem tegevusi, mida koos ette võtta. 

Kolmas müüt. Naised on meestest palju romantilisemad. 

Pole tõsi. Paljud uuringud on tõestanud, et ka mehed vajavad aeg-ajalt romantikat – lihtsalt on nende ettekujutus romantikast veidi erinev. Näiteks arvab enamik mehi, et suhtes on kõige tähtsam armastus, kuid vastav küsitlus naiste seas samasuurt armastuse väärtustamist ei näidanud. 

Neljas müüt. Ideaalses suhtes ei ole konflikte.

Pole tõsi. Tegelikkuses on konfliktid normaalne osa meie igapäevaelus ning nad on vältimatud. Kaks inimest, kuivõrd sarnased nad ka poleks, ei saa arvata kõigist asjadest ühtemoodi. Samas on teadlased tõestanud, et paarid, kes ei tülitse, on vähem õnnelikud. Püüa suhtuda konflikti kui uude infoallikasse, kuna see annab suurepärase võimaluse oma partnerit paremini tundma õppida. 

Viies müüt. Lapsed toovad suhtesse harmooniat. 

Pole tõsi. Tegelikkus on hoopis vastupidine – vanemad ei saa piisavalt magada, ei suuda keskenduda teineteisele ning vaidlevad pidevalt raha või kohustuste üle. Et säilitada perekonnaõnne pärast laste ilmaletulekut on vaja kehtestada 10-minuti reegel: pühendage iga päev 10 minutit teineteisele. Selle aja jooksul on majapidamisküsimuste ja muude probleemide arutamine keelu all. 

Kuues müüt. Armukadedus = armastus? 

Pole tõsi. Tegelikkuses annab armukadedus märku pigem partneri madalast enesehinnangust kui armastusest. Armukadedus on omane nii naistele kui ka meestele, kuid reaktsioon on eri sugupoolte esindajatel erineb. Mehed satuvad raevu, tunnevad ennast solvatuna ning mõtlevad kättemaksule. Armukadedad naised ei mõtle kättemaksule, vaid suhte tugevdamisele. Aga kui armukadeduse teema esineb aina sagedamini teie vestlustes, siis vajate muutusi. Parim lahendus on pöörduda suhtepsühholoogi poole.

 

Read 10947 times

Related items

  • Mis mõte on seksil?

    Suguline paljunemine on keeruline ja tülikas, kuid looduses on see laialt levinud pidevalt uusi nakatamisvõimalusi otsivate parasiitide pärast...

    armastus

  • Pelgupaik
     PELGUPAIK on Nicholas Sparksi ("Päevaraamat", "Kiri pudelis", "Ööd Rodanthe'is") samanimelisel menuromaanil põhinev romantiline põnevik, mille on lavastanud Lasse Hallström («Šokolaad», «Siidrimaja seadused»).... Kinodes alates: 1.03.2013

    film

  • Nende esimene aasta
     NENDE ESIMENE AASTA algab sealt, kus teised romantilised komöödiad lõpevad. Alates nende kohtumisest peol.... Kinodes alates: 14.02.2013

    film

ILUNIPID, MEIKIMINE

Ilusate ripsmete saladused

Mis oleks ilusam, kui pikad kohevad ripsmed? Kuidas seda saavutada? Muidugi on ju olemas ripsmepikendused, kuid need on vastunäidustatud allergikutele

Loe edasi »
Nooruse eliksiir on leiutatud!

McMasteri ülikooli teadlased leiutasid nooruse eliksiiri! Nad väidavad, et laboritingimustes valmistatud kokteil mõjub soodsalt nii füsioloogilisele k

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 190 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Nooruse eliksiir on leiutatud!

McMasteri ülikooli teadlased leiutasid nooruse eli

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun