Kirss.Net

Tuesday, 08 February 2011 07:51

Piisab ühest küsimusest, et saada teada, kas olete teineteise jaoks loodud!

Psühholoogid tegid kindlaks, et noorim, vanem, ainuke või esiklaps käituvad suhtes erinevat moodi.  

 

Pole vaja kulutada asjatult kuid või aastaid, veendumaks, et sinu kõrval on õige inimene. Tuleb lihtsalt välja selgitada, mitmenda lapsena sinu väljavalitu perre on sündinud. Selles on veendunud kliiniline psühholoog Linda Blair. Lapse ilmaletuleku järjekord omab suurt mõju tema karjäärile ning isiklikule elule. Nimelt kujuneb isiksus välja juba lapsepõlves, täpsemalt 6-7 aasta vanuselt.

 

 

See protsess leiab aset perekonnast, olles tugevalt mõjutatud vanemate, vendade ja õdede poolt. Loomulikult ei tohi välistada selliseid tähtsaid sündmusi nagu vanemate lahutus või kolimine teise riiki, kuid kõige olulisemaks faktoriks on siiski sinu „järjekorranumber“. 

armastus 

pilt: dreamstime.com   

Kuidas kasutada seda teadmist päriselus? Allpool toome välja väikese juhendi, mille järgi võiks endale partnerit valida. 

Esiklaps + noorim laps 

Suurepärane kombinatsioon, sest vastandid tõmbuvad. Noorim laps ei ole reeglina nii vastutustundeline ja organiseeritud nagu esiklaps ning vajab kellegi teise hoolt. Vanim laps on vastupidi sündinud liidrina, kes ei karda lisakohustusi ega raskusi.  Ainuke probleem, mis võib tekkida sellises suhtes, on noorima lapse mässumeelsus – ta ei soovi järgida oma partneri ettekirjutatud reegleid, ta lihtsalt ei pea neid vajalikuks ning eelistab spontaanseid otsuseid. 

Kaks esiklast 

Probleemiderohke suhe, kuna sellises esiklaste paaris tekib suure tõenäosusega võitlus perekonnajuhi rolli eest. Mõlemad on vastutustundlikud ning soovivad ka isiklikus elus kallima eest ise otsustada ning tema käitumist kontrollida. Kui aga üks osapool leiab endale mõne teise koha oma domineerimisvajaduse realiseerimiseks, siis võib sellest kooselust välja kasvada pikaajaline ja tugev suhe. 

Esiklaps + ainuke laps 

Kombinatsioon, mis meenutab vägagi kahe esiklapse olukorda(vaata eelmist punkti) – on üsnagi suur tõenäosus, et abikaasad hakkavad võitlema juhtrolli eest. Siiski on sellisel paaril rohkem eeliseid: arvatavasti suhtub esiklaps mõistlikult oma partneri emotsionaalsetesse vajadustesse. 

Keskmine laps + esiklaps 

Keskmine laps on pidanud tahes-tahtmata õppima lapsepõlves diplomaatiakunsti, et leida ühist keelt nii vanemate kui ka nooremate õdede-vendadega. Keskmine laps on justkui kameeleon, kes vahetab vastavalt tingimustele värvi – näiteks suudab kaasa minna nii esiklapse seiklushimu kui ka korraarmastusega. Sellisel positsioonil on vaid üks oht – keskmine laps ei ole harjunud kaitsma oma seisukohti ning esiklaps võib seetõttu kaotada austust oma kallima vastu. Lisaks on suur tõenäosus, et esiklapse liidrivajaduste tõttu hakkab ta ignoreerima abikaasa huvisid. Olukorrast on vaid üks väljapääs – rääkida teineteisele oma vajadustest. 

Keskmine laps + noorim laps 

Üsnagi edukas kombinatsioon, milles on mõlemal partneril võrdsed õigused ja kohustused. Selles paaris valitseb sõbralikkus ja abivalmidus. Abikaasad on ka teineteise parimad sõbrad, kes kuulavad meeleldi teist poolt ning püüavad kallimat raskes olukorras aidata. 

Kaks keskmist last 

Sellisel paaril on mõnus koos elada. Neid ähvardab vaid üks oht – mõlemad püüavad eelkõige arvestada partneri huvidega ning vajadustega, seetõttu on neil raske koos mingit otsust vastu võtta. Tasub meeles pidada, et ka egoistlikkusel on häid omadusi ning temast võib suhtes kasu olla. 

Keskmine laps + ainuke laps 

Soodne kombinatsioon: esiklaps võtab hea meelega kogu vastutuse enda peale ning keskmine on õnnelik selle üle, et ei pea ise midagi otsustama. Tõsi küll, partneri liiderlus võib tuua keskmisele lapsele palju negatiivseid emotsioone – keskmisele lapsele ei meeldi küll otsuseid vastu võtta, kuid ta ei tahaks viibida igavesti abikaasa varjus.  Konfliktide vältimiseks tuleks rohkem arutada ühiseid plaane ja ideid. 

Kaks noorimat last 

Väga kreatiivne paar, keda iseloomustab igavene kaos. Ükski nendest ärahellitatud lastest ei oska koostada pikemaajalisi plaane. Kõige lihtsam näide on perekonnaeelarve – kui teid paneb imestada, et raha saab liiga kiiresti otsa, siis tuleks pöörata rohkem tähelepanu rahaplaanide koostamisele. Tõenäoliselt huvitab mõlemat kunst, mitte aga sellised lihtlabased asjad nagu tühi külmkapp või korterivõlad, kuid mõnikord tasuks mõelda ka sellele. 

Noorim laps + ainuke laps 

Väga hea kombinatsioon, sest mõlemal partneril on olemas need omadused, mis on teisel puudu. Ainuke laps on nõus võtma enda peale vastutust, mida noorim laps nii väga kardab. Noorim laps lisab suhtele kreatiivsust ja seiklushimu.

Kaks ainukest last 

Kõige keerulisem kombinatsioon, kuna mõlemad ei oska ju suhelda ning arvestada võrdväärse partneriga ning neil pole kogemusi teise emotsioonide arusaamisel. Seetõttu on sellises suhtes lausa vältimatud tülid ja reeglina ei tule sellest midagi pikemaajalist välja.

 

Allikas: www.dailymail.co.uk

Read 14192 times

Related items

ILUNIPID, MEIKIMINE

Vapustav LOOMULIK ILU. Kas meeldib?

Mis juhtub, kui kanda modelli näole korraga 365 kihti meiki ehk terve aasta peale mõeldud meigi koguse? Just sellise küsimuse esitasid endale kreatiiv

Loe edasi »
Marjatooni huulepulk: selle suve populaarseim - meik nagu staaridel

Rasketel kriisiaastatel on eriti suur nõudlus naiste huulepulkade järele. Miks? Soetada midagi kallist pole võimalik, huulepulk on aga alati taskukoha

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 131 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Ideaalsed rinnad – kõik on sinu teha!

Rinnahooldus sisaldab palju komponente: massaaž, k

Loe edasi »
Kas koos või lahku?

Erinevate kosmeetikavahendite kombinatsioonid ei p

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun