Print this page
Tuesday, 20 July 2010 11:02

Üksindusest armastuseni: raske, aga võimalik!

Sõna vanapiiga kõlab solvavalt, eks? On ju tänapäeval abielu või partneri olemasolu endiselt edukuse mõõdupuu. Mida teha, kui oled üksik ega leia oma ideaalset printsi?

üksi 

pilt: dreamstime.com  

 

Üksi siin maailmas

 

Mõned sotsioloogid väidavad, et 50 aasta pärast on enamik naisi üksikud – niivõrd massiliseks nähtuseks on muutumas naiste üksindus. Pealegi on selleks ka statistilised põhjused.

 

* Noori naisi on tegelikult palju rohkem kui mehi. Erinevused hakkavad kaduma vanuse suurenedes ning meeste kõrge suremuse tõttu on eakaid naisi rohkem. Kagu-Aasias on riike, kus 1 noormehe kohta on tervelt 4 naist. Eestis pole olukord niivõrd traagiline, kuid noore ja eduka mehe leidmine pole siiski kerge.

 

* Aina rohkem naisi otsustab pühenduda karjäärile ja professionaalsele arengule. Seepärast pole tänapäeva naine enam üksnes oma mehe teenija ja laste sünnitaja, vaid võrdväärne partner, kes nõuab ka mehelt vastavat suhtumist.

 

* Kolimine suurlinnadesse on samuti üheks üksinduse põhjuseks. Tõsi küll, linnas on rohkem inimesi ning tutvumiskohti, kuid inimesed hoiavad siiski omaette.

 

* Harvardi ülikooli 1986. aasta uuringu andmetel abiellub 30-aastane vallaline naine 20-protsendilise tõenäosusega. 5 aastaga kahaneb protsent ligi 4 korda.

 

* Usud statistikat? Kas kujutad ette, mis juhtuks, kui kõik inimesed tugineks oma igapäevaelus sotsioloogide andmetele? Me ei tohiks ilmselt liigutadagi.

 

* 2006. aastal väitsid needsamad Harvardi ülikooli uurijad, et 20 aasta vanused andmed on siiski ebatäpsed. Vastavalt uutele andmetele on 30-aastase naise tõenäosus abielluda 50 %  ning 40-aastasel tervelt 20 %. Võimalik, et 2010. aastal tehtud uuring oleks veelgi optimistlikum.

 

Kolm tüüpi üksikuid naisi

 

* Esimeste hulka kuuluvad naised, kes ei ole abiellumisest huvitatud. Nad ei muretse oma üksinduse pärast, sest neil on niigi hea olla.

 

* Järgmised on naised, kes tunnevad end õnnetuna üksi olemise pärast, pidades seda oma välimuse, häbelikkuse või komplekside süüks. Nad unistavad armastusest, kuid samal ajal kardavad seda. Mehed pelgavad selliseid naisi ning see on nende üksinduse peamiseks põhjuseks.

 

* Kolmandasse rühma kuuluvad feministid, kes väldivad meelega abiellumist ning pühenduvad karjäärile. Meest peetakse primitiivseks olendiks, kes pole naise tähelepanu ja aega väärt. Tõsi küll, selline suhtumine ei takista feministidel mehi kasutamast: seksuaalselt või tööalaselt.

 

Ilmselt on üksikute naiste tüüpe rohkem kui kolm, kuid kõik need naised sarnanevad teineteisele oma üksinduse poolest ning peaksid ennast muutma, et saada õnnelikuks.

 

Ära valeta endale!

 

Äge feminist võib küll teistele rääkida, et ei vaja meest ega perekonda, kuid tal on siiski salajane soov neid omada. Üsna sageli loobki naine endale müüdi oma õnnelikust elust üksinda, püüdes ümbritsevaid veenda, et: „Abiellumine on minu põhimõtete vastane!“, „Ma ei vaja meest, ta on üksnes probleemide allikas.“, „Olen edukas ja piisavalt haritud, mul on niigi põnev elu!“.

 

Kuid kõik sellised naised küsivad siiski endalt: „Miks ma olen üksi?“ ning see küsimus jääbki neid kimbutama.

 

Seega ära endale valeta – sa tahaksid olla abielus, kuid pole veel ideaalmeest leidnud. Seepärast peaksid otsinguid jätkama, andes võimaluse igale potentsiaalsele kandidaadile.

 

Kodus istudes ei leia meest!

 

Kas tõesti oled niivõrd naiivne, arvates, et istudes kodus kohtad oma unistuste printsi? Võimalik, kui külastad tutvumisportaale. Kui aga mitte, siis ilmselt jäädki üksikuks. Kauplused, koolitused, spordiklubid – koosta oma isiklik nimekiri kohtadest, kus käivad sulle meeldivad mehed.

 

EI kinnisideedele!

 

Armastuse otsimine ei tohiks muutuda kinnisideeks, sest selline suhtumine viib harva sihile. Armastus on mäng, milles on ka kaotamise võimalus. Seega ära kurvasta, kui esmapilgul ideaalne kandidaat osutub järjekordseks tüüpmeheks. Sa võid alati mängu uuesti alustada ning järgmine kord võita. 

Read 9583 times

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun