Print this page
Monday, 15 March 2010 16:35

Jälle jääb hiljaks!

Kokkulepitud aeg on juba ammu möödas, aga ta ei tulnud ega helistanud. Telefon küll heliseb kogu aeg, aga ikka on see keegi teine. Närvid on viimseni pingul.

hiljaks 

 

Algatuseks jätke meelde, mida ei maksa teha.

 

* Ärge vaadake iga sekund kella. Arvestage, et mida rohkem te osutit jälgite, seda aeglasemalt see liikuma hakkab.

 

* Ärge istuge telefoni ees ega hüpnotiseerige seda pilguga. Kui ta siis poole tunni pärast äkki heliseb, kaotate ootamatusest kõnevõime või hakkate kokutama. Kõige õudsem on veel see, kui helin osutub valehäireks.

 

* Ärge valage oma pahameelt välja neile, kes helistavad „valel ajal”. Kui TEMA tõepoolest teiega rääkida tahab, helistab ta paar minutit hiljem.

 

* Ärge lugege tuhandeni ega veeretage peas kõiki teile tuttavaid sõimusõnu.

 

* Ärge kõndige edasi-tagasi. Teie närvisüsteem võib samuti „pendeldama” hakata ning teiste inimeste uudishimulikud pilgud ärritavad teid veelgi enam.

 

* Ärge lõhkuge asju – hoiduge katkumast diivanipolstrist niite välja või tegemast muid masinlikke liigutusi, millega võivad kaasneda üksnes uued ebameeldivused.

 

* Ärge pahvige liiga palju sigarette – te kahjustate oma tervist ja rikute õhku.

 

* Ärge karistage lõpuks kohale ilmunut karmikäeliselt, visates talle lillekimbu näkku – nii tema toodud lilled kui tema ise võivad teile veel meeldima hakata.

 

Kui olete jõudnud pärast rahulikke mõtisklusi järeldusele, et te ei saa oma kavaleri siiski kuradile saata, siis õppige teda ootama ja pidage meeles, mida teha.

 

* Ärge võtke enam toru või siis lülitage telefon välja, kui ta ei helistanud kokkulepitud ajal. See muudab teid rahulikumaks, tema aga õpib olema täpsem.

 

* Leppige kokku, et helistate ise, kui ta mõne aja jooksul välja ei ilmu. Seda nõuannet sobib kasutada ka ametialastes suhetes.

 

* Püüdke mõelda millelegi meeldivamale:

 

- lugege eriti huvitavat raamatut,

 

- võtke käsile midagi pingutavat, üritage näiteks taastada mälus osaliselt säilinud luuletused, tuletage meelde 15 vanasõna ja kõnekäändu,

 

- lahendage ristsõnu,

 

- mängige arvutimängu,

 

- helistage mõnele sõbrannale.

 

* Hoidke varuks mitut austajat, et valmistatud toit ja ülessopsutatud voodi liiga kaua ootama ei peaks. (See viimane on muidugi nali )

 

Allikas: „Miks mehed vaikivad?”, Kirjastus Sünnimaa, 1999

pilt: sxc.hu

Read 7276 times

Related items

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun